Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Moiry

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moiro - bardzo szybko się do tego przyzwyczaisz. A na pocieszenie - u mnie też nie wszystkie okna trzymają wymiary - sama nawet kazałam okna przy drzwiach wejściowych obniżyć (no bo maluszek jestem :D) i gdyby zostały tak jak w projekcie to bym nic nie widziała :( A tak to mogę sobie na świat popatrzeć :D

pozdrawiam w tak piękny dzisiaj dzień :D

Przyzwyczaję się, przyzwyczaję szybciej niż myślicie.

Pamiętam jak nam kiedyś glazurnik kład glazurę w kuchni i pech chciał że jedna płytka wystawała lekko rogiem i to ta która była pod żaróweczką (co jeszcze to uwypuklało). Byłam wściekła, krzyczała, rwałam sobie włosy. Nic to nie dało mój mąż spokojnie stwierdził, że dobra niech tak będzie. Potem jeszcze płytka nie wiedzieć czemu zrobiła się niebiskawa do połowy (pewnie wpływ Ludwika) - i co i nico. Po dwóch latach nawet tego nie zauważam. :lol:

Więc cały czas wierzę, że będzie dobrze. Wiara podobno czyni cuda.

Ivonesca pytnie nie z tej beczki: Jakie masz gresy na podłodze i jakie glazury w małej łazience (tzw. gościnnej).

Myśmy kupili Ontario beż Cersanitu do korytarzy, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego pasującego do niego gresu do kuchni (w kolorze wanilii, lub kremowym). I tak się zastanawiam czy nie oddać tych płytek i nie kupić jednakowych z Nowej Gali (gres polerowany).

Trochę się gubię w tym planowaniu wnętrz.

Moira - ja w kuchni i przedpokoju mam Polcolorit - cedro beige i cedro rosso - to są matowe, chropowate, z "wygryzkami"....możesz kliknąc na domek w mojej stopce żeby pooglądać . A łazienke to na razie mam tylko jedną i tam mam Opoczno, ale musiałbym zerknąc do dziennika jakk nazwa serii bo nie pamietam :-(......jak dla mnie najładniejsza łazienka to łazienka am....podoba mi sie okrutnie ;-)

Moira - poradzicie z tymi kaflami i panelami :-) u nas też na poczatku wydawało mi się że będzie nie tak jak powinno - przede wszystkim bałam się o kolory...ale wyszło OK....okna są ciemniejsze (i takie będą drzwi jak już kiedyś będą :lol: )...a resztę mamy jasną...piaskowo -żółciano- beżową...żeby nas tylko nie zemdliło w któryms momencie :lol: :lol:

pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Witaj

Moira współczuje tej przygody z gościem od pompy, oby takich sytuacji przy budowie było jak najmniej, ale chyba są one nierozerwalnie związane z tego typu inwestycjami. Trzeba się na każdym kroku pilnować, żeby się nie dać wyrolować (ale wyszedł rym). Cwaniaczków jest w koło pełno, a ten na dodatek miejscowy- to przykre. Zauważyłam, że mężczyźni są bardziej podatni na naciągarstwo od kobiet ( obserwując swojego męża). Przymykają oczy na pewne sprawy dla świętego spokoju, a dla mnie to zwykłe frajerstwo. Jak można mieć spokój czując się oszukanym? Oby tych uczciwych fachowców było jak najwięcej.

Pozdrawiam Alicja