Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Moiry

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy dobrze zrozumiałem że robisz tynki cementowo-wapienne? Z nimi nie mam doświadczenia ale przy gipsowych z agregatu też mi całą podłogę zapaskudzili choc niby zabezpieczali i posprzątali. W efekcie cała biała (a raczej kremowa) była. Bałem się że będzie to problem przy kafelkach ale nie był. Więc może to tylko kłopot estetyczny i jako taki zniknie za chwilę?

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Moira, ja mam u siebie gładzie i nie jestem super-zadowolona. Ładnie wyglądały jak było wszystko nowiutkie. Ale już po tygodniu użytkowania widać na tym każdy odcisk paluszka, a jak się ma w domu dzieciaki, to wiesz jak jest.....

Oczywiście jak w pokoje są sufity z płyt g-k to gładzi uniknąć się nie da ale nie warto wtedy oszczędzać na farbach - wskazane te dobre, zmywalne.

Pozdawiam i trzymam kciuki za nowego inwestora.

• 1 month później...

Pozdrawiam korzystając z grzecznościowego dostępu do internetu.

Ciąża wyglądać jak ciąża, ale jeszcze cztery miesiące. Chałupka też zaczyna przypominać dom. Widziałam Cudka że i u ciebie się ruszyło. Trzymam kciuki.

Becik dzięki za dobrą radę - nie będzie gładzi nawet gdybym chciała - właśnie się skończyły pieniądze z kredytu, a musimy się spieszyć co by na listopad zdążyć z przeprowadzką. Więc pewnie znowu czeka mie wieczna prowizorka po raz drugi. W tym domku w którym mieszkamy już 4 rok do tej pory nie mam wszystkich listew przypodłogowych.

W każdym razie jak tylko znowu będę on line dam znać.

Dziękuję Ivonesca- bardzo odoba mi się ta fasolka.

Chciałabym wam tyle napisać, ale najpierw wolę poczytać.

Właśnie sprawdzałam ceny roboczowykońania ocieplenia poddasza z regipsami pod malowanie - ekipa która właśnie u nas robi chce 23 zł z 1 m2. Niech robią może znalazła bym tańszą ekipę, ale nie chce mi się już sprawdzać ich jakość wykonastwa - tych już znam.

Wparwdzie jestem zła na nich bo się ostatnio rozpanoszyli w naszym portfelu. :x Jakiś miesiąc temu robili u nas elewację (styropian plus tynk mineralny). Nie skończyli lukar, ale mieli przyjechać za dwa tygodnie i skończyć - więc im zapłaciłam 6000 zł i myślałam że to już koniec z elewacją. A tu się okazuje (niestety racja jest po ich stronie ) że przyjęłam złą opcję wyliczeń - przed wykonaniem elewacji, a nie po. Po zmierzeniu okazało się że jeszcze muszę im dopłacić 1000 zł :evil: Bardzo mi się to nie podobało, oj bardzo. Tym bardziej że oczywiście gapowato nie umówiliśmy się na cenę za podbitkę i już po wykonaniu krzyknęli nam 20 zł za 1 mb. Liczyłam na ich łaskawość, ale w tym układzie inwestor - wykonawca nie ma zmiłuj.

Ale żem się rozpisała. wracam czytać.

• 3 months później...