Gość 17.07.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 W PLANIE ZAGOSPODAROWANIA DZIAŁKI MAM DWA BUDYNKI- JEDNORODZINNY I GOSPODARCZY. BUDOWĘ CHCĘ ROZPOCZĄĆ OD POSTAWIENIA BUDYNKU GOSPODARCZEGO. PROBLEM POLEGA NA TYM, ŻE WE WRZEŚNIU KOŃCZY MI SIĘ POZWOLENIE NA BUDOWĘ I DZISIAJ DOWIEDZIAŁEM SIĘ , ŻE JEŻELI NIE ROZPOCZNĘ JEDNOCZEŚNIE BUDOWY DOMU TO PRZEPADNIE MI POZWOLENIE NA BUDOWĘ DOMU. ZAZNACZAM , ŻE MAM JEDNO POZWOLENIE NA OBYDWA BUDYNKI I WYDAWAŁO MI SIĘ IŻ ROZPOCZYNAJĄC KTÓRYKOLWIEK Z BUDYNKÓW ZACZYNAM INWESTYCJĘ CAŁOŚCI. CZY KTOŚ MOŻE MI WYJAŚNIĆ JAKA JEST PRAWDA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Tygrysiewicz 18.07.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 cześć! No to wykop kawałek dołu pod fundament domu i będziesz miał rozpoczętą budowę domu i nie staracisz pozwolenia na budowę.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 18.07.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Po co kopać. Wystarczy jak geodeta wytyczy dom i zrobi odpowiedni wpis do dziennika budowy. Zresztą zapytaj swojego kierownika budowy co powinien wpisać aby budowa była rozpoczęta. Po wpisie masz 2 lata spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecky 18.07.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Hey... Pozwolenie na budowę masz na dwa obiekty o różnej funkcji, co nie przeszkadza realizować każdego z osobna tzn. ukończyć jeden obiekt, i rozpocząć budowę drugiego w miarę posiadanych środków. Generalnie rozpoczęłaś budowę i to formalnie wystarczy. Należy tylko zapewnić tzw. ciągłość robót poprzez np. wpisy do dziennika budowy. Zgodnie z art.37.1 Prawa Budowlanego decyzja o pozwoleniu na budowe wygasa, jeśli budowa nie została rozpoczeta przed upływem 2 lat od dnia jej uprawomocnienia się, lub budowa została przerwana na okres dłuższy niż 2 lata (wpisy do dziennika). Zdaje sobie sprawe w jakie paranoje popadają nasi urzędnicy i jakie mają "ciekawe" pomysły...Może pojdzmy dalej...budujmy stereo i na gwizdek ...jedna cegła w gospodarczym jedna cegła w mieszlalnym...koniec budowy - ostatnia dachówka gospodarczy ostatnia mieszkalny...itd i do odbioru oczywiście komisja "stereo" Pozdrawiam Ps... Ze wzgledu na interpretacje właśnie, nie gwarantuję, że mój sposób rozumowania jest taki sam jak "twardogłowych" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts