Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotrków Trybunalski pozdrawia cieplutko...i nieśmiało :)

inya

Recommended Posts

no to widze ze w Piotrkowie to standard - my czekalismy na pozwolenie pół roku - zaczynaliśmy w styczniu a pod koniec czerwca dostaliśmy pozwolenie i jeszcze uprawomocnienie to pod koniec lipca można było budować - i tylko nas urzędnicy wysyłali od jednego do drugiego , i kupa kasy wydana a żadnego efektu nie było widać . Dłużej trwało uzyskanie pozwolenia niż budowa ( do stanu surowego ).

pozdrawiam Piotrków

no to widze ze w Piotrkowie to standard - my czekalismy na pozwolenie pół roku - zaczynaliśmy w styczniu a pod koniec czerwca dostaliśmy pozwolenie i jeszcze uprawomocnienie to pod koniec lipca można było budować - i tylko nas urzędnicy wysyłali od jednego do drugiego , i kupa kasy wydana a żadnego efektu nie było widać . Dłużej trwało uzyskanie pozwolenia niż budowa ( do stanu surowego ).

pozdrawiam Piotrków

Ja na pozwolenie czekałam niecałe 3 tygodnie :)

Na pozwolenie sensu stricte to się przekonamy dopiero ile będziemy czekać. Złożone 19 lutego, cały komplet dokumentów. Dzwoniłam, może wezmą się za to w przyszłym tygodniu. Większego wpływu na to nie mam, niestety :-?

W sierpniu 2007 zaczęliśmy "kolekcjonować" dokumenty. W październiku mieliśmy już wszystko...prawie wszystko...oprócz warunków wjazdu na działkę. Drogi jeszcze nie ma, jesteśmy pierwsi, ale droga jest na planie zagospodarowania z 2005 roku i działki pod drogę już są wykupione przez gminę. Niestety w MZDiK zaczęli robić problemy. Że skoro fizycznie drogi nie ma, to nie dadzą warunków wjazdu. Fizycznie drogi nie zrobią, bo nie mają kasy. Koło się zamyka. My nie możemy nic wysypać, bo to nie nasza własność, ale gminy. I zaczęły się przepychanki: pisma, odpowiedzi, odwołania, pisma...itd. po wszelakich urzędach i do prezydenta. Teraz się w końcu rozjaśniło :)

Także jak tylko otrzymam pozwolenie to będę wiedziala ile spędziło czasu w urzędzie czekając na decyzję...

Pozdrawiam cieplutko 8)

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
  • 2 years później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...