MARTiiii 16.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Co byście wybrali dla lepszego zagęszczenia piasku w fundamencie. Mam piękną dziurę o głębokości 1,5m do zasypania piachem. Planujemy zasypywac 30cm i ubijać tylko czym. Skoczek podobno lepiej ubija ale ciężej tym się robi. Zagęszczarka łątwo ale trzeba się pilnować i najlepiej co 20cm warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 De facto to oba rodzaje to zagęszczarki, lepsza jednak bedzie płytowa bo ubijak stopowy inaczej zwany skoczkiem dobry jest ale w miejscach trudnodostępnych a nie na dużych powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 17.08.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 ładna dziura. Ja miałem jeszcze głębszą. Co 30 cm zasyp i skoczkiem go. na sam koniec na 1 dzień pożyczyłem płytówkę. W tak zwanym międzyczasie, polewanko wodą. Po takim zabiegu ciężko kopało się pod kanalizację, czyli było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 17.08.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 skoczek zdecydowanie lepiej zagęści, trzeba sypać piasek co 30 cm, zagęszczać, zlać wodą BARDZO SOLIDNIE - az woda zacznie stać, nasypać 30 cm itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 skoczek zdecydowanie lepiej zagęści, trzeba sypać piasek co 30 cm, zagęszczać, zlać wodą BARDZO SOLIDNIE - az woda zacznie stać, nasypać 30 cm itd Niby dlaczego lepiej? Z ta woda to bym nie przesadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 18.08.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Wody nie bede tyle lał, po to jest zagęszczarka. Zasypuje i odrazu leje chudziak dlatego liczy sie dla mnie co lepiej ubija. Ta dziura to oczwyiście z cokołem 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniq11 18.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Martiii istotne jest to czy w czasie zasypywanie będzie układana kanalizacja bo jeśli tak to skoczek odpada, bo nim mozna zniszczyć rury. Płytówka ubija do o 40 cm a skoczeć do około 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 18.08.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Na to bym nie wpadł ale czy rzeczywiście skoczek aż tak może zaszkodzić rurom kanalizacyjnym pomarańczowym. Przecież po to są wzmocnione. No a raczej zawsze rury ukłąda się podczas zasypywania fundamentu bo kiedy niby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 18.08.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 No a raczej zawsze rury ukłąda się podczas zasypywania fundamentu bo kiedy niby. Zagęszcza się, kopie rowek, układa sie rurki, zasypuje się i ponownie "delikatnie" zageszcza. Najwłaściwsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts