Gość sq3hmn 16.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Czy ktoś słyszał o takim pomyśle jak: umieszczenie pralki automatycznej w ubikacji nad toaletą?Wydaje mi się że widziałęm to u kogoś albo gdzieś na zdjęciu, ale kilkanascie archiwalnych czasapism jak przejrzałem to nie mogę czegoś takiego znaleść. Jest to tylko moje wizjonerstwo czy pomysł wydaje się być rozsądny. A może ktoś podeśle mi jakieś namiary ... choćby jedno zdjęcie z takim ustawieniem gdziekolwiek w czasopiśmie. Zawsze to będzie info że ktoś coś takiego zastosował i sprawdza się. A może ktoś też podobnie rozwiązał ten problem? Z góry dziekuję za podpowiedźMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 16.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Nie wydaje mi się, żeby to było wygodne Pomyśl na jakiej wysokości musiałaby wisieć pralka,żeby się pod nią wygodnie siedziało (pewnie co najmniej 130cm,a co z wstawaniem?), a to z kolei mogłoby utrudniać korzystanie z pralki. Albo musiałaby być głębiej, żeby można było wstawać nie waląc o nią głową np.we wnęce zlicowanej z zabudową stelaża, albo jeszcze wyżej np 190cm i co opuszczana jakimś mechanizmem do każdego użycia , no nie wiem .... nie tanie to by było... Poszukałabym innego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 16.08.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Czy ktoś słyszał o takim pomyśle jak: umieszczenie pralki automatycznej w ubikacji nad toaletą? Z góry dziekuję za podpowiedź Marcin Marcin, a nie możesz normalnie na ziemi tej nieszczęsnej pralczyny postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sq3hmn 17.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 No właśnie na ziemi nie bardzo. Mam małą (wąską a długą) toaletę i nie za dużą łazienke - więc chcem oszczędzić każdy kawałek miejsca.tojaxdotka: właśnie o czymś takim pomyślałem - kibelek na stelarzu, za nim półka. oczywiście odpowiednio nisko tak żeby dało się i proszek wsypać i do bębna nie trzeba było się wspinać, i na tej półce pralka. Czy zabudowana jakimiś drzwiczkami czy nie to już później się zobaczy. A docelowo i tak ściana między łazienką a ubikacją będzie wyburzona dlatego pranie łatwo będzie i z wanny i do wanny przenieść i powiesić na sznurkach nad wanną.Mechanizm opuszczania podnoszenia ... ha ha ha - ale zupełnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 19.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Mała przestrzeń to problem, ale wieszać na ścianie - kiepski pomusł, nawet jeżeli bedzie ona stać na stelarzu. Pomuśl o drganiach podczas prania a tym bardziej podczas wirowania, szczególnie gdy żle ułozy sie pranie. Czasami pralka potrafi przy tym skakać. Podejrzewam, ze miałbyz duże problemy z prawidłowym jej zamocowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 19.08.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Zapomniałem dopisać moze wąska pralka o głęokości 40 cm rozwiaze problem[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts