Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WITAM z KASZUB

KANGUR54

Recommended Posts

Witam serdecznie na forum po 2 latach czytania w ukryciu przyszedl czas na rejestracje. Wlasnie jestesmy na etapie budowy projektu ze STUDIA Atrium, projekt wybrany przez zonke a wiadomo ze kobiety rzadza... Przedstawiam

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-194,212,61,opis.html

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tego zacnego forum.

Faktycznie ciekawe miejsce,do Gdańska i pracy w miarę niedaleko,ale póki co jest to wieś i mam nadzieję że tak pozostanie(bo o to chodziło).Jednak patrząc na masową ucieczkę ludności z miasta obawiam się,że za kilkanaście lat i tam będzie tłoczno :cry: ,a odległość 28 km do centrum będzie się wydawała niewielką.

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
patrząc na datę to Malinka już pewnie wybudowana :) :wink:

Pewnie tak :lol: , ale Wietrzny jeszcze po polu z linijkai hula!!

A tu niespodzianka:)

Umowa z Legalett'em podpisana, w połowie marca wykop, koniec marca gotowa płyta , domek stanie w maju i "tylko" wykończeniówka zostaje ,a linijka juz w szufladzie:)

gdyby nie kredyt, to bym mógł już na kawe zaprosić do nowego domu;)

• 2 weeks później...
No to gratulacje dla Ciebie, Wietrzny!!

U nas tez juz kemping z gorki zostal zepchniety :lol: :lol: panowie szaleja :lol: :lol: mam ten sam problem co Ty, bo bank nie jest taki szalony jak panowie budowniczy :lol: :lol:

Pozdrowienia,

no dziękuję ,dziękuję :D

można wszystko przewalczyć , nawet banki :lol:

czytałem jak to strasznie wymęczył Was PAn Architekt , trzeba było przyjść do mnie , prowadze biuro geodezyjno-projektowe i kompleksowo załatwiam wszystko : od podziału do pozwolenia na budowę,a później odbiory. No szkoda, każdemu jest coś pisane.Może kiedy architekt przeciągnie po poligonie inwestora , to bardziej nas cieszy pozwolenie na budowę??

Czasem ( wiem z doświadczenia ) inwestor musi się wykazać stalowymi nerwami i determinacją.

Dobrze ,ze mam dom z fabryki :D nie chce mi się dogadywać z murarzami, zbyt wielu ich znam :roll:

W jakiej dokładnie wiosce budujecie ??

Znam nasze kochane kaszubskie jeziora i lasy i wiem jak bardzo się można w nich zakochać.Teraz z rodzina mieszkam na wsi , mamy 150 m do jeziora i wracamy do miasta :cry:

.Niestety z dziećmi ciężko, ciągle jeżdzimy ... do pracy, do szkoły, na zajęcia po lekcjach, a kiedy zamieszkamy w kościerzynie to dzieciaki same będą sobie sobie " z buta " chodziły.Więcej czasu dla rodzinki, mniej na dojazdy.

A na emeryturę "nazad" na wieś :D

Na mojej budowie ruszyły wykopy :D :D :D :lol:

w piątek wchodzi ekipa z LEGALETT'u i robią podbudowę pod płytę :D :lol:

cieszę się jak gwizdek :lol: :lol:

życzę przyjemności z budowania

pozdrawiam

trzymam kciuki ( bank )

No to gratulacje dla Ciebie, Wietrzny!!

U nas tez juz kemping z gorki zostal zepchniety :lol: :lol: panowie szaleja :lol: :lol: mam ten sam problem co Ty, bo bank nie jest taki szalony jak panowie budowniczy :lol: :lol:

Pozdrowienia,

no dziękuję ,dziękuję :D

można wszystko przewalczyć , nawet banki :lol:

czytałem jak to strasznie wymęczył Was PAn Architekt , trzeba było przyjść do mnie , prowadze biuro geodezyjno-projektowe i kompleksowo załatwiam wszystko : od podziału do pozwolenia na budowę,a później odbiory. No szkoda, każdemu jest coś pisane.Może kiedy architekt przeciągnie po poligonie inwestora , to bardziej nas cieszy pozwolenie na budowę??

Czasem ( wiem z doświadczenia ) inwestor musi się wykazać stalowymi nerwami i determinacją.

Dobrze ,ze mam dom z fabryki :D nie chce mi się dogadywać z murarzami, zbyt wielu ich znam :roll:

W jakiej dokładnie wiosce budujecie ??

Znam nasze kochane kaszubskie jeziora i lasy i wiem jak bardzo się można w nich zakochać.Teraz z rodzina mieszkam na wsi , mamy 150 m do jeziora i wracamy do miasta :cry:

.Niestety z dziećmi ciężko, ciągle jeżdzimy ... do pracy, do szkoły, na zajęcia po lekcjach, a kiedy zamieszkamy w kościerzynie to dzieciaki same będą sobie sobie " z buta " chodziły.Więcej czasu dla rodzinki, mniej na dojazdy.

A na emeryturę "nazad" na wieś :D

Na mojej budowie ruszyły wykopy :D :D :D :lol:

w piątek wchodzi ekipa z LEGALETT'u i robią podbudowę pod płytę :D :lol:

cieszę się jak gwizdek :lol: :lol:

życzę przyjemności z budowania

pozdrawiam

trzymam kciuki ( bank )

Czyli plany mamy podobne: ja tez na emeryture planuje na Kaszuby najechac :lol:

Ach nasz pan architekt to niestety nasza porazka, no ale juz po papierkologii jestesmy :lol: :lol:

A nasze jezioro to Charzykowskie...wioska Charzykowy :lol: :lol:

Piekne miejsce...niedaleko do Ciebie :wink:

Powodzenia takze dla Ciebie i Twojej rodzinki!!

To i ja sie przywitam :) choc od dawna śmigam po forum , dopiero dziś tu trafilam i od razu mi sie miło zrobiło :) Jako Kaszubka z Nordy, z krwi i kosci, z radością przenosze się z Gdańska na Kaszuby, gdzie na hasło "Kaszub" nikt sie nie krzywi tylko uśmiecha. Z tym, że tym razem bedę "Kaszubką z lądu" jak to określa się na mojej ziemi rodzonej, czyli Pólwyspie Helskim :) Ja również zakochana jestem w ziemi kaszubskiej, a dla siebie dopiero niedawno odkryłam Szwajcarię Kaszubską i... uznałam ,że też jest "warta grzechu" (jako zatwardziała szowinistka lokalna, zawsze jednak bedę uważac ,że tylko otwarte morze i piaszczysta plaża! )... no, ale urokliwe jeziorka, gęste lasy i piękne pagórkowate pejzaże całkowicie mnie uwiodły :)

Toteż pozdrawiam wszystkich ,tak jak ja pozytywnie zakręconych na punkcie urody i różnorodności Kaszub! :)

• 2 months później...