Waldon 09.11.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 to jeszcze mnie nie przebilas mój stan surowy zamknitety + troche knaufa i kabli na scianach nie przekroczyl kosztów sily najemnej 1000 pozdrawiam i widze ze jest tu kilka takich osób jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 09.11.2004 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Witam! No to przebiję Was wszystkich a właściwie mój mąż, bo jako pomocnik cieśli położył więźbę, następnie ze mną jako pomocnikiem folię i łaty a potem całkiem SAM dachówkę (Braas). Oczywiście wszystkie poprzednie prace też wykonaliśmy sami z niewielką pomocą przyjaciół np. zalewanie stropu czy transport dachówki na dach. Za robociznę do stanu surowego otwartego zapłaciliśmy do tej pory 3000zł (właściwie 2/4 wziął sam cieśla)! Tu pozdrawiam panie budownicze - ja też murowałam! A nawet udało mi się zafugować zaprawą bloczki! Tak ładnie to wyglądało na tle 'niechlujnej' zaprawy mego męża a on mnie wyśmiał, niedobry jeden! Ale do wełny wynajmijcie kogoś. Szkoda zdrowia. GORSZEJ ROBOTY NA BUDOWIE NIE WYKONYWAŁEM TWU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartwu 16.11.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 jak czytam powyższe wypowiedzi, to chce mi się stawiać dom od początku i robić wszystko samemu z obsługa koparki włącznie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 17.11.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Jak masz uprawnienia na koparkę, to pewno! Ja niestety nie mam, więc szamba sam nie kopałem. Nie wierciłem też studni. Ale poza tym WSZYSTKO zrobiłem sam mając dwóch pomocników ,,fizycznych''. A ! Przepraszam. Fundament lany z gruchy z pompą. Pozdrawiam wszystkich ,SAMOBUDUJĄCYCH'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek_j_a 17.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Juras a ile Cię kosztowała wiercona studnia?Na jaką głębokość wierciłeś.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 18.11.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Wiercona na 24metry jest. Średnica duża jakaś, chyba ponad 20cm. A ile? Nie pamiętam bo to było sześć lat temu, ale coć mi się tłucze po głowie 100zł/m. Ale mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 19.11.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 jnie mam za dużych osiagnięć, ale głównie płacę,oczywicie sprzatam i tym jestem głównym nadzorcš, zrobiłam na działce odpływy przy rynnach, żeby niw było kałuży co do robót to planuję sama:sprzštanie działki, chciałam jeszcze w sobotę trochę ogarnšć a tu taka pogoda.malowani scian, dekoracja cian tynki ozdobne i wykończenie półek .No i oczywicie sprzatanie i sprzštanie atego zawsze sporo. No i to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 20.11.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 A ja właśnie dzisiaj rozpocząłem wykonanie przyłącza wody. -2 stopnie , snieg sypie, ale po tym jak zadzwoniłem do pierwszej firmy z zapytaniem o cene i usłyszałem 145 zł za metr, to nie mogłem uwierzyć i stwierdziłem , że zrobie sam. 60 metrów 8700 zł. Powiedziałem ze nigdy nie dam i właśnie ledwo chodze po dzisiejszym dniu, ale jak piszą inni warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 20.11.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 A ja właśnie dzisiaj rozpocząłem wykonanie przyłącza wody. -2 stopnie , snieg sypie, ale po tym jak zadzwoniłem do pierwszej firmy z zapytaniem o cene i usłyszałem 145 zł za metr, to nie mogłem uwierzyć i stwierdziłem , że zrobie sam. 60 metrów 8700 zł. Powiedziałem ze nigdy nie dam i właśnie ledwo chodze po dzisiejszym dniu, ale jak piszą inni warto. Ja wynajmuje do cięższych prac pomocnika, młody chłopak 18 lat, (uczeń), b. chętnie pracuje. Może też tak zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 20.11.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Dzieki, tez tak robie, pomaga mi Ojciec , brat., czasami ktoś jako pomcnik. Ale na pomysł terminu przyłącza wpadłem wczoraj poznym wieczorem, zadzwoniłem po koparke i od rana robota. Duzo musze dokopac ręcznie: przeciącie trasy wody z gazem itp. Kilka dni zejdzie, ale kasa zostaje w kieszeni i o to tez chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 31.12.2004 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 to jeszcze mnie nie przebilas mój stan surowy zamknitety + troche knaufa i kabli na scianach nie przekroczyl kosztów sily najemnej 1000 pozdrawiam i widze ze jest tu kilka takich osób jak ja O kurczę? To więźbę sam dźwigałeś? Szkoda, ze się nie zaparłam i nie podrzucałam tych krokwi mężowi Byłoby jeszcze taniej! I nie przegrałabym na forum! Muszę nakrzyczeć na męża! Pozdrawiam, Waldon! Tak trzymać, ale czasem popuszczać, coby się nie przegrzać. Trzymam kciuki za wszystkich budujących! Nie tylko tych, co to własnymi siłami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 11.01.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Niestety ,wiele rzeczy przy budowie robimy sami.Dobrze jeśli budowa z naszą robocizną idzie szybko.Z praktyki wiadomo ,że im dłużej tym drożej.Łatwiej mi jest budować niż remontować.Przy remontach dopiero przeżywamy rozterki.Namęczy się człowiek , a i tak funkcja nie taka jak byśmy chcieli. Może przyjdzie normalność i będziemy robili to na czym się znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matim 14.02.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Mam zamiar wybudować sobie dom (ok. 140 m^2) i chcę zrobić w nim jak najwięcej sam. Ten post jest więc dla mnie SUPEEEER !! Ogrodzenie roboty ziemne prace wykończeniowe zewnętrzne i wewnętrzne napewno zrobię sam (z rodzinką ) Ale za mury i dach się nie zabieram. Mam nadzieje że uda mi sie zrealizować moje plany. O postępach będę informował na bierząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 14.02.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 MATIM I tak trzymaj przyglądaj sie fachowcom słuchaj co doradzają i czytaj POSTY czasami na forum i gazety ogladaj i oczywiście też czytaj zawsze można coś sie dowiedzieć wszystko jest dla ludzi. Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 14.02.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Pozwolicie pochwalę się też trochę, poza murami (choć nie wszystkimi), stropem, kryciem dachu, i tynkami (też nie wszystkie) reszta to moje dzieło. Efekty do obejrzenia na www poniżej. Pozdrawiam wszystkich którzy mają trochę czasu i nie mają dwóch lewych rączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 14.02.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Pozwolicie pochwalę się też trochę, poza murami (choć nie wszystkimi), stropem, kryciem dachu, i tynkami (też nie wszystkie) reszta to moje dzieło. Efekty do obejrzenia na www poniżej. Pozdrawiam wszystkich którzy mają trochę czasu i nie mają dwóch lewych rączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 20.02.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 1. Odgrodziłem się od teściów , furtka, ogrodzenie z kątownika 2. Montaż bramy podwieszonej wraz z siłownikiem. 3. Stawianie ścianek działowych na parterze. 4. Montaż okien. 5. Izolowanie, ocieplanie fundamentów 6. Wykonanie GWC podwójnego żwirowego około 50 ton przesiane i umyte 7. Kanalizacja w domu 8. Ocieplenie domu wełną. 9. Ułożenie narazie około 50 m2 kostki od strony wiaty. 10. Chudziak. 11.Poprawki po fachowcach 12. itd., itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 16.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 to jeszcze mnie nie przebilas mój stan surowy zamknitety + troche knaufa i kabli na scianach nie przekroczyl kosztów sily najemnej 1000 pozdrawiam i widze ze jest tu kilka takich osób jak ja O kurczę? To więźbę sam dźwigałeś? Szkoda, ze się nie zaparłam i nie podrzucałam tych krokwi mężowi Byłoby jeszcze taniej! I nie przegrałabym na forum! Muszę nakrzyczeć na męża! Pozdrawiam, Waldon! Tak trzymać, ale czasem popuszczać, coby się nie przegrzać. Trzymam kciuki za wszystkich budujących! Nie tylko tych, co to własnymi siłami... z dzwiganiem wiezby nie jest tak zle, na pewno w ogrodzie przerzucisz wiecej ton http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_11_5v.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 22.03.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Temat postu : Właściwie co robicie sami? Jajecznicei kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 27.04.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ostatnio niepokoi mnie mój stan - kompletny brak chęci do roboty. Po przeprowadzce, mam do wykonanie jeszcze milion rzeczy i ...... nic Po prostu mi się nie chce. Każdy pretekst jest dobry, żeby odwlec coś na przyszłość. Znacie takie uczucie? Żoncia twierdzi, że to przerobienie Święta racja! Podobnie jest z kwestią czegoś niedokończonego: zrobione zostało 90%, a resztę zrobi się innym razem (np. jak będzie chwila czasu). Z reguły kończy się tak, że to 10% pracy czeka na skończenie bardzo długo!!! U mnie najgorsze jest zabranie się do roboty - jak zacznę i wpadnę w rytm - to potem idzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts