muha 17.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Mam pytanko jak wybrnąć z nastepujacej sytuacji. Mam dzialke niedaleko morza ktora zakwalifikowana jest jako budowlana, na ktorej wybudowalismy 3 domki letniskowe bez wczesniejszego pozwolenia, naszym wielkim bledem bylo to ze posluchalismy sie wykonawcy nie pytajac w miejscowym urzedzie gminy czy trzeba pozowlenie na budowe, pech chcial ze obok dzialke kupil niemiec ktoremu przeszkadza to ze na naszej ziemi stoja 3 domki i jak to bywa z tym #!&*!^@^!&^ narodem bez proby dojscia miedzy nami do porozumienia wyslal pisemka do miejscowego inspektoratu budowlanego, gdzie bardzo mily pan w rozmowie telefonicznej poinformowal jakie groza kary. Prosze o jakies podpowiedzi jak najlagodniej z tego wybrnac, ja w tematach prawa budowlanego jestem totalnym laikiem. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avokat 17.08.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Zapłacić opłatę karną i spróbować zalegalizować samowolę - to jedyne co można teraz zrobić. --------------------Forum Prawników - bezpłatne porady prawne - http://www.advokat.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muha 18.08.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Dziekuje za odpowiedz Avokat 27 sierpnia mam tam wizje lokalna i wszystko sie wyjasni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 18.08.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A ta kara- jak duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muha 20.08.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 25 tysięcy od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sprawdź, czy nie "podchodzisz" pod "abolicję budowlaną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muha 20.08.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 niestety, domki zostaly wybudowane w tym roku, wiec na abolicje sie nie lapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 23.08.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Nie rozumiem dlaczego Masz pretensję do trgo Niemca przcież Twoja budowla jest nielegalna i jestem pewien, że dobrze o tym wiedziałaś/łeś. Ja na jego miejscu zrobiołbym to samomimo , że nie jestem Niemcem tylko Krzyżakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muha 27.08.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nie rozumiem dlaczego Masz pretensję do trgo Niemca przcież Twoja budowla jest nielegalna i jestem pewien, że dobrze o tym wiedziałaś/łeś. Ja na jego miejscu zrobiołbym to samomimo , że nie jestem Niemcem tylko Krzyżakiem trzeba czytac uwazniej, a wogole zostawie to bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts