Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klient NASZ PAN

zott36

Recommended Posts

Ja ostatnio, będąc po lekturze tego watku, przezyłam chwile grozy, gdy niedawno nabyty mebelek po prostu się rozpadł :-?

Ale wymieniono go od ręki. Firma zachodnia.

W sumie ja sie zastanawiam, czy poprzednie przepisy nie były bardziej konkretne? W tych jest sporo niedookreśleń i to sprawia że nierzadko klient jest pod ścianą. :cry:

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moim zdaniem na Zachodzie wcale nie jest lepiej.

Sklepy dla zatrzymania klienta tylko ustanawiają własne zasady przekraczajace in pluse obowiązujące ramy prawne.

Np. w pewnej sieci odzieżowej możejsz oddać zakupiony towar w dowolnym punkcie w ileś tam dni i to w Polsce. Specjalnie nie podaję szczegółów żeby nie było kryptoreklamy.

Dodatkowo marka ta nie traktuje Polski jako Europy 2 albo Świata 2 i 1/2. :wink:

Jest tzw. dyrektywa konsumencka i każde z państw UE musi do niej dostosować swoje prawa konsumenckie, a jak to zrobi to już jego sprawa.

Jest lepiej , często pokazują w tv na choinkę ;)jak ludzie zwracają do sklepów niechciane prezenty. Tam nikt nie pyta dlaczego . Mozesz w ciągu kilku dni oddac wszystko , nie tylko ciuchy( u nas tylko ciuchy) .

Poza tym (sprawdzone przeze mnie) , jak kupisz w markecie cos z promocji a wybije na kasie cene normalna , to idziesz do biura obsługi klienta . Po pierwsze zwracaja Ci różnicę a po drugie dostajesz na przeprosiny bon o wartości minimum 3-5 euro.