11małgosia 17.08.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witajcie. Jeśli macie wiedzę to podpowiedzcie....Nawieziono mi w tym roku ziemi na podniesienie terenu i rozrzucono na rosnących chwastach. Jak urosły na tym chwasty dwukrotnie (w odstępie miesiąca) spryskałam to Roundapem. Przypuszczam że ziemia jest kwaśna (sporo jest skrzypu) i słaba, więc przed zimą chciałabym ją zwapnowac (dolomitem?) i nawieżc chociaż raz - np. przed zimą chcę posiac ozminę. Co myslicie o moich planach? A może macie lepsze pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 17.08.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 W okolicach mojego domu też rośnie trochę skrzypu więc myślę ,że ziemia ma podobny odczyn. Wczoraj i dzisiaj wapnowali pola wokół naszego domu więc sądzę ,że właśnie teraz można to robić. Ale cóż, fachowcem to ja nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts