Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia paroizolacyjna NA parkiet. Mogą być problemy?

Recommended Posts

Gość gol70

Witam,

jestem zmuszony położyć panele na starym parkiecie (wiem wiem - powinno się zerwać ale w tym przypadku nie wchodzi w rachubę).

Parkiet jest stabilny i suchy ale pod groźbą utraty gw producent paneli wymaga położenia pod panele folii paroizolacyjnej.

Czy położenie takiej folii na parkiet może powodować niepożądane zjawiska?

Sprzedawca paneli straszył, że parkiet może się "zagotować" choć nie umiał dokładnie określić co to znaczy motał coś o nieprzyjemnych zapachach i grzybie. :roll:

Czy to możliwe?

Pomóżcie proszę.

Pozdrawiam,

Grzegorz

https://forum.murator.pl/topic/84999-folia-paroizolacyjna-na-parkiet-mog%C4%85-by%C4%87-problemy/

Parkiet jest stabilny i suchy ale pod groźbą utraty gw producent paneli wymaga położenia pod panele folii paroizolacyjnej

dotyczy to pewnie kładzenia na szlichtę, nie na stary parkiet

ja bym folii nie dawał, bo po co?

ewentualnie są chyba jakieś cienkie płyty pilśniowe

Gość gol70

Niestety dotyczy to dokładnie tego co napisałem - kładzenie paneli na stary parkiet.

Zrywanie tego parkietu nie wchodzi w rachubę.

Chodzi mi wyłącznie o kwestię ew "zagrzania" parkietu pod folią.

Pozdrawiam,

Grzegorz