Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Górny blat w meblach kuchennych

wiolqa

Recommended Posts

Czy pod okresleniem "gorny blat" masz na mysli panel oswietleniowy?

Jesli to o to chodzi i pytasz czy to jest modne, zalezy na jaki rodzaj mebli sie zdecydowalas i jaka duza masz kuchnie (pomieszczenie). Panele oswietleniowe ladnie wygladaja na duzej przestrzeni i raczej nie pasuja do mebli w stylu nowoczesnym (gladkie, kanciaste, polysk). Co do mody to nie patrz na mode tylko na to co Tobie sie podoba. Mimo, ze panele oswietleniowe sa na rynku od wielu lat to caly czas sprzedaja sie z powodzeniem. Panel wyglada ladnie jak gorne szafki sa np. w dwoch wysokosciach i gora przy panelu wychodza takie otwarte polki miedzy jedna szafka, a druga (gorne szafki musza miec wtedy wysokosc np. jedne 72 cm i 92 cm inne).

Dzięki. Właśnie chodziło mi o górne blaty z oświetleniem.

Muszę się jeszcze zastanowić. Mam otwartą kuchnię na holl, jadalnię, "klatkę schodową", ale z kolei chcę fronty proste, bez żadnych wgłębień itd. , czyli kuchnia nowoczesna. Z drugiej strony te blaty są takim uzupełnieniem, bo mam w projekcie oddzieloną kuchnię od reszty wysokim barkiem.

W TAKIM UKLADZIE PROPONUJE NAD BARKIEM ZROBIC PANEL OSWIETLENIOWY, A NA POZOSTALYCH SZAFKACH GORE WYKONCZYC TYLKO SAMYM WIENCEM (JEST TO TAKA LISTWA FALOWANA, KTORA ZNAJDUJE SIE NA BRZEGU PANELA)

a taka falowana listwa bedzie pasowac do nowoczesnej kuchni ?

ja proponowalbym jednak oswietlenie sufitowe, lub lampki na gietych nozkach montowane na szczytach szafek.