wiolqa 17.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Projektant kuchni zaprojektował mi kuchnię z górnymi blatami. Właściwie zamówiłam już, ale cały czas zastanawiam się nad tym, czy umieszczać, te górne blaty. Czy górne blaty są jeszcze modne? czy może zlikwidować je?Poradźcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.08.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Czy pod okresleniem "gorny blat" masz na mysli panel oswietleniowy?Jesli to o to chodzi i pytasz czy to jest modne, zalezy na jaki rodzaj mebli sie zdecydowalas i jaka duza masz kuchnie (pomieszczenie). Panele oswietleniowe ladnie wygladaja na duzej przestrzeni i raczej nie pasuja do mebli w stylu nowoczesnym (gladkie, kanciaste, polysk). Co do mody to nie patrz na mode tylko na to co Tobie sie podoba. Mimo, ze panele oswietleniowe sa na rynku od wielu lat to caly czas sprzedaja sie z powodzeniem. Panel wyglada ladnie jak gorne szafki sa np. w dwoch wysokosciach i gora przy panelu wychodza takie otwarte polki miedzy jedna szafka, a druga (gorne szafki musza miec wtedy wysokosc np. jedne 72 cm i 92 cm inne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 20.08.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzięki. Właśnie chodziło mi o górne blaty z oświetleniem.Muszę się jeszcze zastanowić. Mam otwartą kuchnię na holl, jadalnię, "klatkę schodową", ale z kolei chcę fronty proste, bez żadnych wgłębień itd. , czyli kuchnia nowoczesna. Z drugiej strony te blaty są takim uzupełnieniem, bo mam w projekcie oddzieloną kuchnię od reszty wysokim barkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.08.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 W TAKIM UKLADZIE PROPONUJE NAD BARKIEM ZROBIC PANEL OSWIETLENIOWY, A NA POZOSTALYCH SZAFKACH GORE WYKONCZYC TYLKO SAMYM WIENCEM (JEST TO TAKA LISTWA FALOWANA, KTORA ZNAJDUJE SIE NA BRZEGU PANELA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Przepraszam za duze litery ale nie zaowazylam, ze wcisnelam caps lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.08.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 W TAKIM UKLADZIE PROPONUJE NAD BARKIEM ZROBIC PANEL OSWIETLENIOWY, A NA POZOSTALYCH SZAFKACH GORE WYKONCZYC TYLKO SAMYM WIENCEM (JEST TO TAKA LISTWA FALOWANA, KTORA ZNAJDUJE SIE NA BRZEGU PANELA) a taka falowana listwa bedzie pasowac do nowoczesnej kuchni ? ja proponowalbym jednak oswietlenie sufitowe, lub lampki na gietych nozkach montowane na szczytach szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.08.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Napisalam "falowane" zeby bylo wiadomo o co chodzi, do nowoczesnych mebli sa proste listwy wykonczeniowe. Jesli bedzie panel nad barkiem to na szafkach musi byc jakies wykonczenike zeby to wszystko gralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts