mobutu 18.08.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 uwielbiam jeden i drugi miłego pobytu dzięki i dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 18.08.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Wynajmij samochód na 3 dni i objedziesz całą wyspę. My tak zrobiliśmy, wynajęcie auta na Majorce jest tanie a i zwiedzisz sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 20.08.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wynajmij samochód na 3 dni i objedziesz całą wyspę. My tak zrobiliśmy, wynajęcie auta na Majorce jest tanie a i zwiedzisz sporo. czy to prawda że foteliki są w standardzie (czy trzeba zabrać jakąś podstawkę z Polski? M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 25.08.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 tak. Foteliki dostaniesz za darmo ale musisz o nie poprosić przy odbiorze auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.08.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja bym wybrała Kretę - byłam i się zakochałam. Też uważam, że tydzień to optimum. Tam też wynajęcie samochodu to tania opcja zwiedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 26.08.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Kreta i Rodos mają swoisty, specyficzny mikroklimat - który ja na przykład uwielbiam. No i Niemców nie ma tylu, co na Majorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.08.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Kreta i Rodos mają swoisty, specyficzny mikroklimat - który ja na przykład uwielbiam. No i Niemców nie ma tylu, co na Majorce a Niemcory potrafią uprzykszyć urlop ... mam przez nich uraz do Majorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Byłam na Krecie (zachodnia częśc wyspy) i nie spotkałam ani jednego Niemca . Ruskich tez nie było, za to od groma Polaków Plaże bardzo fajne- drobniutki piaseczek (oczywiście nie wszędzie), łagodne zejscie do morza i mimo ze w środku sezonu wcale nie było tłumów. Pojechałbym tam jeszcze raz z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 28.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ...bo wszyscy Niemcy siedzą na Balearach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 01.09.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 mamy do wyboru tylko te 4 warianty w wersjach AI na 7 dni proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami (podpowiedzcie co można tam obejrzeć - nie nawidze plaży) z góry dzięki M! Byłem na rodos, Kos i Krecie. Na Rodos byłem właśnie na 7 dni, bo żonie nie dali więcej urlopu wtedy i szczerze powiem, że obejrzeliśmy tylko głowne atrakcje. Fakt, że staraliśm się pół na pół - plaża i pływanie kontra zwiedzanie. Na Krecie też jest co zwiedzać. Kos było wybitnie rekreacyjne - wycieczka do Turcji, statek po okolicznych wyspach etc. Zwiedzanie na półtora dnia - za to w środku wyspy bajeczne plaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 01.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 w środku wyspy bajeczne plaże. ...to coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 02.09.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Nie ma to jak łapanie za słówka. W środkowej a nawet w sumie środkowo- zachodniej części wyspy przy jej południowym brzegu jest kilka plaż - jedna nawet nazywa sie Paradise Z tej okazji chyba najtłoczniejsza (no i być może dlatego że tam zatrzymuje się autobus). Osobiście polecam podejście do którejś z innych równie pięknych a mniej zatłoczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 02.10.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 a ja parę dni temu wróciłam z Turcji i przy okazji byłam na Rodos.Piękna wyspa, piękne morze i rozległe plaże /kamyczki/.Niemców nie bylo, sporo polaków.Specyficzny nastrój, ludzie mili.Warto. A`teraz chciałabym pojechac do Maroko. /7+7/.Czy może tak ktos był.Jakie wrażenia?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Byłam w tym roku na Majorce. Jest to miejsce, gdzie warto jechać na tydzień. Chyba, że ktos lubi leżeć na plaży, to można na dłużej. Plaże są komunalne, więc darmowe, często sprzątane, więc czyste. Morze piękne, spore fale. Jeśli chodzi o klimat, nie dokucza gorąco, bo często wieje wiaterek. Polecam miejscowość Playa De Palma. Jest tam jak wszędzie na Majorce oromna ilość Niemców, ale nie odczułam, żeby byli jakoś bardzo uciążliwi. Poza tym centrum jest monitorowane, dużo patroli policji. O północy zdarzało mi się z córką łazić na lody i czułam się bezpiecznie. Warto zabrać ze sobą prawo jazdy, bo za niewielkie pieniądze można wynająć samochód i zwiedzić wyspę. Dobrze rozwinięta komunikacja autobusowa, można bez problemu wszędzie dojechać autobusem. Jeśli chodzi o kuchnię, polecam lokale, w których siedzą Hiszpanie, a nie Niemcy. Można tam spróbować lokalnych smakołyków. W pozostałych kuchnia pod Niemców, czyli kiełbacha na kiełbasie polana sosem z kiełbasy No i trzeba się przygotować na to, że od dwóch lat Polacy nie są tam za bardzo llubiani. Miejscowi opowiadali, że 2 lata temu zorganizowana grupa Polaków pookradała mieszkania (do dziś podobno siedzą tam w więzieniu). Dało się to odczuć, kiedy odezwałam się po polsku, Niemcy i Hiszpania natychmiast łapią za torebki. Przykre, ale w sumie im się nie dziwię. Gdyby ktos miał pytania, służę informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 04.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 a ja tam bym wybrał Egipt z Izraelem! Wypoczynek w Szarm-El-Szejkh oraz zwiedzanie Ziemii Świętej! Planuję na przyszły rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts