hejka69 17.08.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Czym wyczyścić plamy na szybie ze szkła piaskowanego w drzwiach?stolarz przy oprawianiu narobił plam i nie moge tego niczym zmyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 18.08.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Piaskowaniem. A czym stolarz pobrudził szyby? Farbą? Kitem? Lakierem do paznokci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 18.08.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Już kiedyś o tym było na forum - może poszukaj.Wydaje mi się, ale nie jestem pewna, że ktoś polecał mleczko cifa (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Szklo piaskowane jesli dotknie sie spocona dlonia to zostaja na nim tluste slady, ktorych raczej nie zmyjesz, stolarz powinien o tym wiedziec. Szklo satynowe wyglada jak piaskowane, a zadne slady na nim nie zostaja tylko dwa razy tyle kosztuje co piaskowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejka69 18.08.2007 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 czyli nic już nie zrobię.Wydaje mi się ze pobrudził je bejca w kolorze wenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jeśli bejcą zabrudził, to można próbować oczyścić tę szybę spirytusem. Będzie ciężko, bo bejca wnika bardzo głęboko w mikropory. Spróbuj położyć cienką ligninę na zabrudzenia i spryskać ją spirytusem > 96%. Następnie przykryj ligninę folią plastikową i całość dociśnij lekko n.p. kawałkiem deski. Niech to się pomoczy przez parę godzin. Dopiero wtedy odsłoń szybę i szybko przecieraj ją czystą szczoreczką n.p. do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 19.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Mnie się wydaje, że najlepiej reklamować to u stolarza. Jak rozumiem, zbrudził drzwi stolarz, który je wykonywał? Miałabym obawy,żeby potem nie powiedział, że próbując jakiejś metody czyszczenia nie zniszczyłam np. szyby/drzwi czy czegoś tam jeszcze... Na wszelki wypadek nie robiłabym nic. Niech sam to naprawia/czyści, w końcu się na tym zna najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 19.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Może to dobry pretekst do wymiany szyby? Szkło piaskowane to makabra - błąd mojego życia w meblach kuchennych - mycie zwykłych plam z palców to zabawa na pół dnia i eksperymenty z różnymi środkami. Dobrze, że przeprowadzam się w przyszłym roku.Dużo lepsze jest szkło satynowe - takie mleczne, gładkie z obu stron - myje się normalnie, jak każda szyba.A to piaskowane przeklęłabyś niebawem nawet bez tej awarii ze stolarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts