gusia80 17.08.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 W mieszkaniu mamy ogrzewanie gazowe, w domku też kiedyś byśmy takowe posiadać, mam zatem kilka pytań do osób, które takowe ogrzewanie maja: 1.jak duże są roczne koszta (tak mniej więc3ej jaki to rząd-3 tyś?, a moze 8 tyś?)?2. jak duże domy macie ( bo ma to wpływ na odp. na pierwsze pyt.)?3.ja to z tym ogrzewaniem gazowym jest w praktyce (chodzi mi o to, czy dogrzewacie kominkiem, albo jaką tem. uzyskujecie-bo wiem, że większość reguluje temp. rano prawie w ogóle nie grzeją, gdyz są w pracy, a potem w ok. 20 stopni)wiadomo, że to, czy czymś się dogrzewa, albo to, jak korzystamy z pica tez ma wpływ na rachunki, dlatego będę wdzięczna za różne (podobne i rozbiezne odpowiedzi). Mieszkanko mamy 86 m2 (wys. 3, 20m), rocznie płacimy w okolicach 2200 zł (z kuchenką gazową) i na temp. se nie żałujemy (piecyk chodzi cały dzień, temp. też zawsze ponad 20), a zupełnie nie wiem jakby to było w domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 19.08.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nie mam gazu, ale wszystko zależy od tego jaki duzy będziecie mieli dom i jak go docieplicie. Gaz jest jednym z drozszych ogrzewań. Ja mam piec na groszek węglowy. Polec mi go mój kózyn, który ma dom o powieżchni 450 m2. Dwa lata temu za ogrzewanie w ciagu roku płacił w granicach 8 - 9 tysiecy złotych po zainstalowaniu pieca na groszek weglowy płaci za sezon 3,5 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts