Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziecięce cierpienie...........................

d5620s

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wykończeniówka wykańcza....
...dom.

Nie wydaje Ci się, że - delikatnie rzecz ujmując - nie wstrzeliłeś się z odpowiedzią w tematykę wątku? :evil: Proponuję najpierw zajrzeć do linkowanej strony.

A do autora wątku - rzeczywiście straszne. Właśnie oczekuję narodzin synka i tym bardziej trudno mi zrozumieć dlaczego takie małe dzieci muszą tak cierpieć. Tak, wiem, świat jest tak skonstruowany ale jakoś trudno mi się z tym pogodzić. Mam nadzieję, że rodzice Wiktorka zdołają zebrać pieniądze na operację - apeluję do ludzi dobrej woli o choćby minimalne wpłaty! Forumowicze - pomóżmy temu chłopcu!

nie wstrzeliłeś się z odpowiedzią w tematykę wątku? :evil: Proponuję najpierw zajrzeć do linkowanej strony.
Mogę komentować każdą część wypowiedzi forumowicza, czy ci się to podoba czy nie. A do linka zajrzałem i nie uważam, że nie wszystkie tematy trzeba komentować bezpośrednio. Można pośrednio, co zrobiłem, ale tego nie zrozumiałaś. Twoja sprawa. Nie skomentowałbym twojej wypowiedzi, gdyby nie prowokacja z twojej strony.

nie wstrzeliłeś się z odpowiedzią w tematykę wątku? :evil: Proponuję najpierw zajrzeć do linkowanej strony.
Mogę komentować każdą część wypowiedzi forumowicza, czy ci się to podoba czy nie. A do linka zajrzałem i nie uważam, że nie wszystkie tematy trzeba komentować bezpośrednio. Można pośrednio, co zrobiłem, ale tego nie zrozumiałaś. Twoja sprawa. Nie skomentowałbym twojej wypowiedzi, gdyby nie prowokacja z twojej strony.

Fakt, nie zrozumiałam Twojego niezwykle wyrafinowanego pośredniego komentarza do prośby o pomoc choremu dziecku. Był bardzo wyrafinowany i bardzo pośredni. A prowokacja z mojej strony zaiste porażająca - zapewne chciałam abyś się znalazł w kręgu podejrzeń. Więcej empatii życzę i obyś nie musiał nigdy szukać pomocy dla siebie i swojego chorego dziecka.

Córka mojego kolegi ze szkolnej ławy miała podobnego naczyniaka. Dwie operacje w NRF - jedna opłacona przez przez mieszkańców niemieckiej gminy gdzie zamieszkali czekając na konsultację u miejscowego, świetnego chirurga, specjalisty od usuwania takich naczyniaków.

Operacja się odbyła i tragedia, błąd chirurga, złośliwość natury... Stan po operacji był gorszy niż przed. Chirurg był honorowy. Drugi zabieg, po jakimś czasie, przeprowadził bezpłatnie. Efekt - jeszcze gorszy niż za pierwszym razem.

Lekarz się załamał, był to pierwszy przypadek w jwgo karierze. Poradził operację w Kanadzie u jakiegoś największego guru w tej dziedzinie. Polecieli. Znów dobrzy ludzie sfinansowali kolejną operację. Tum razem udałe się.

Widziałem jego córkę kilka lat temu, w kilkanascie lat po tej operacji. Zgrabna, ładna dziewczyna. Ślady na twarzy są naprawde minimalne.

Może z poparciem Redakcji pomożemy. Może takie działania staną się tradycją na tym forum. Pomogliśmy już sfinansować implant, czemu nie operację naczyniaka?

Człowieku wpełznij lepiej pod swój kamień zanim życie Cię rozdepcze. Nie komentuj spraw których nie rozumiesz. A temperatrę masz pewnie większą niż te 37 st.

PK

Może z poparciem Redakcji pomożemy. Może takie działania staną się tradycją na tym forum. Pomogliśmy już sfinansować implant, czemu nie operację naczyniaka?

Wiecie, może zabrzmi to jak bluźnierstwo, przepraszam, ale kiedy patrzę na tak cierpiące dzieciaczki to ciśnie mi się na usta pytanie, czy Bóg aby na pewno wszystko widzi i o wszystkim wie....?

Co do pomocy temu maleństwu - TAK. Też jestem za!!

Do Pan z temp. 37 stopni C - możesz po prostu powiedzieć "Przepraszam, pomyliłem wątki" i byłoby po sprawie - nie rób dłużej z siebie frajera :evil:

Uważam że na tym forum jest pełno fanstastycznych osób-nie możemy naprawić zła tego świata ale możemy troche dobra poczynić:) ja popieram takie akcje (realizowane przez fundacje, dobrze udokumentowane) i wierzę że warto pomagać chociaż w drobny sposób. Wystarczy parę zł przelać na konto -a dla tych rodziców to wybawienie.

Przemyslałam temat i wydaje mi się że Szef u Góry nie tworzy zła na tym świecie-ono po prostu jest. A my mamy za zadanie cos z tym robić-no to róbmy:)

Pozdrawiam wszystkich empatycznych forumowiczów:)

d5620s myślę dokladnie tak jak Ty i dlatego wołam o pomoc Redakcję

Więcej empatii życzę i obyś nie musiał nigdy szukać pomocy dla siebie i swojego chorego dziecka.

Jeśli chodzi o empatię, to mamy brać przykład z Ciebie? :)

Jakie to dziwne, że ten sam człowiek potrafi się z miłością pochylić nad nieszczęściem jednego i z nienawiścią plunąć jadem w stronę drugiego.

Dziwny jest ten świat.

Szkoda czasu na pisanie, kto ma rację, co kto miał na myśli itd. i itp. Liczą sie konkrety. ( Tu proszę sobie wyobrazić postawnego robotnika w wyciągniętym w naszym kierunku palcem wskazującym, a nad nim napis " Czy dokonałeś już wpłaty?")

Melduję, że dokonałem i innych zachęcam.

Więcej empatii życzę i obyś nie musiał nigdy szukać pomocy dla siebie i swojego chorego dziecka.

Jeśli chodzi o empatię, to mamy brać przykład z Ciebie? :)

Jakie to dziwne, że ten sam człowiek potrafi się z miłością pochylić nad nieszczęściem jednego i z nienawiścią plunąć jadem w stronę drugiego.

Dziwny jest ten świat.

Joshi-kto powiedział, ze tylko doskonali ludzie moga pomagać?:)

Niedoskonali, czasem unoszący się gniewem tez mogą-i jest to wtedy jeszcze więcej warte!

Ja tez się raz pokłóciłam na tym forum ale Wiktorkowi moge chyba pomóc.......