Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za przyłącze tymczasowe?

ndriu

Recommended Posts

Witam,

ile orientacyjnie może kosztować wykonanie przyłącza tymczasowego na plac budowy? Elektryk przyjechał na działkę, popatrzył i w poniedziałek ma się odezwać, nie podał żadnych konkretów, powiedział że wszystko musi sobie podliczyć...

Przyłącze ze słupa stojącego obok działki, skrzynka z licznikiem ma stać koło słupa.

Pozdrawiam,

Andrzej

• 2 months później...

Cały czas jest mowa o przyłączu tymczasowym. A jak już dom będzie na ukończeniu przyjdzie niebawem zamieszkać i prąd pociągnąć od skrzynki do budynku, to pewnie czeka nas następna opłata z tym związana.

Jeżeli ktoś ten temat przerabiał, proszę o info. Ile Was to kosztowało?

Cały czas jest mowa o przyłączu tymczasowym. A jak już dom będzie na ukończeniu przyjdzie niebawem zamieszkać i prąd pociągnąć od skrzynki do budynku, to pewnie czeka nas następna opłata z tym związana.

Jeżeli ktoś ten temat przerabiał, proszę o info. Ile Was to kosztowało?

Narazie mam podpisaną umowę na przyłączenie stałe (20 kW - pewnie trochę na wyrost) - opłata w dwóch równych ratach - pierwsza po podpisaniu umowy, druga przed założeniem licznika - po ok. 1500 PLN.

Czas wykonania przyłącza przez STOEN - 18 miesięcy od zapłacenia pierwszej raty!!! Szkoda, że nie 20 lat.... :wink:

Pozdrowienia

• 2 years później...
Ja podpisując umowe z energetyka zapłaciłem 1800 zł za przydział mocy i podłączenie do chyba 20 metrów od słupa. jako że mam słup przy płocie to by bykło na tyle. Potem przyłączenie z domu do skrzynki zrobi juz mój elektryk. Za prowizorke budowlaną dałem 1500. Szkrzynka i wszystko inne nowe, a właściwie dwie skrzynki, jedna z licznikiem i zaplombowanymi bezpiecznikami od strony ulicy, i jedna mała z bezpiecznikami, różnicówką i gniazdami po mojej stronie ogrodzenia. Wszystkie papierki i firmalności załatwiał elektryk. ja nawet nie byłem w RWE. Zanim się na niego zdecydowałem obdzwoniłem kilku innych i ceny były od 2500 do 1600, wiec wyszło na to że mój był solidny i do tego najtańcszy :)

• 5 weeks później...