ndriu 18.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam, ile orientacyjnie może kosztować wykonanie przyłącza tymczasowego na plac budowy? Elektryk przyjechał na działkę, popatrzył i w poniedziałek ma się odezwać, nie podał żadnych konkretów, powiedział że wszystko musi sobie podliczyć...Przyłącze ze słupa stojącego obok działki, skrzynka z licznikiem ma stać koło słupa. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 18.08.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ja płaciłem coś ok 450zł za skrzynkę (nową) + 150zł za jakąś opinię + 50zł za robociznę (w tym podłączenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ndriu 18.08.2007 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Właśnie dostałem odpowiedź i wyszło 2300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 18.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Stanowczo za dużo. Poszukaj tańszego. Nie daj się doić na początku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 19.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Czekaj, czekaj,Czy w tej cenie jest opłata za przydział mocy(tzn za kazdy kilowat)? Jeśli nie, to pewne jest ze miał bliskie spotakania z prądem........ Za samą skrzynkę + papiery (elektryk załatwiaw zakladzie energetycznym, ty tylko podpisujesz umowe) to max 800PLNów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ndriu 19.08.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 umowę z ZE mam już podpisaną i opłaconą fakturę za przydział mocy. Ta kwota jest za skrzynkę plus podłączenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 19.08.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 No to LOL Szczególnie na początku budowy dopóki inwestor się nie otrzaska się w cenach wszyscy chcą z niego ździerać- - z nas udało się zedrzeć 3000 zł na początku - Ty się nie daj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 21.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Odemnie chcial 1800zl, ale dostalem uzywana skrzynke i zaciski przylaczeniowe na druty i wyszlo 1100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad_milano 21.08.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Ja zapłaciłem za używaną skrzynkę z wyposażeniem i zaciskami przyłączeniowymi 600zł, elektryk za podłączenie i załatwienie papierków w zakładzie energ. 500zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 21.08.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 u mnie też wyszło 2300pln cena za słup, skrzynkę, podłączenie i wszystkie formalności...czy to dużo...jak na Warszawę to podobno normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janieszka 31.10.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 zapłaciłam 1300zł za nowa skrzynkę i postawienie drewnianego słupa. Robił po godzinach elektryk z pobliskiej elektrowni,ale przyjechał nowym passatem to chyba tani nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fjrrider 01.11.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 okolice Białołęki zakład energetyczny legionowo podłączenie plus papierki dla elrktryka 600 pln bez kosztów przydziału mocy skrzynkę plus słup jeśli potrzebny najlepiej poszukać z używanych na allegro lub na forum wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 01.11.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Przyłącze tymczasowe: -opłata przyłączeniowa 150 pln-szafka licznikowa z rozdzielniczką budowlaną jakieś 600-kawałek asx lub kabla jeżeli przyłącze z linii kablowej ok 20 za m-ewentualny słup, żerdź lub coś podobnego-50 lub flaszka dla chłopaków z pogotowia i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 04.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Cały czas jest mowa o przyłączu tymczasowym. A jak już dom będzie na ukończeniu przyjdzie niebawem zamieszkać i prąd pociągnąć od skrzynki do budynku, to pewnie czeka nas następna opłata z tym związana.Jeżeli ktoś ten temat przerabiał, proszę o info. Ile Was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 07.11.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 08.11.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Cały czas jest mowa o przyłączu tymczasowym. A jak już dom będzie na ukończeniu przyjdzie niebawem zamieszkać i prąd pociągnąć od skrzynki do budynku, to pewnie czeka nas następna opłata z tym związana. Jeżeli ktoś ten temat przerabiał, proszę o info. Ile Was to kosztowało? Narazie mam podpisaną umowę na przyłączenie stałe (20 kW - pewnie trochę na wyrost) - opłata w dwóch równych ratach - pierwsza po podpisaniu umowy, druga przed założeniem licznika - po ok. 1500 PLN. Czas wykonania przyłącza przez STOEN - 18 miesięcy od zapłacenia pierwszej raty!!! Szkoda, że nie 20 lat.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starykot 26.05.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Ja podpisując umowe z energetyka zapłaciłem 1800 zł za przydział mocy i podłączenie do chyba 20 metrów od słupa. jako że mam słup przy płocie to by bykło na tyle. Potem przyłączenie z domu do skrzynki zrobi juz mój elektryk. Za prowizorke budowlaną dałem 1500. Szkrzynka i wszystko inne nowe, a właściwie dwie skrzynki, jedna z licznikiem i zaplombowanymi bezpiecznikami od strony ulicy, i jedna mała z bezpiecznikami, różnicówką i gniazdami po mojej stronie ogrodzenia. Wszystkie papierki i firmalności załatwiał elektryk. ja nawet nie byłem w RWE. Zanim się na niego zdecydowałem obdzwoniłem kilku innych i ceny były od 2500 do 1600, wiec wyszło na to że mój był solidny i do tego najtańcszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 24.06.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 700 pln robocizna i materiał. Facet z ENEA załatwił od razu całą papierologię, plombowanie, umowę przyślą do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts