Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Góra wyrwanych chwastów- jak szybko zrobić nawóz

Recommended Posts

Kiedyś był angielski program, w którym pan sadził specjalnie ziemniaki w kompoście, używając jako doniczek, starych opon. :o

I zamiast dętki, były kartofle... :lol:

też to oglądałem, ale jakoś mi się te opony nie spodobały. :roll:

nie wyobrażam sobie abym maił takie coś na działce, no chyba że z tego mogłoby być ogrodzenie placu zabaw dla dzieci.

najlepsze chyba są od tylnych kół z traktora ....... :wink:

Kiedyś był angielski program, w którym pan sadził specjalnie ziemniaki w kompoście, używając jako doniczek, starych opon. :o

I zamiast dętki, były kartofle... :lol:

też to oglądałem, ale jakoś mi się te opony nie spodobały. :roll:

nie wyobrażam sobie abym maił takie coś na działce, no chyba że z tego mogłoby być ogrodzenie placu zabaw dla dzieci.

najlepsze chyba są od tylnych kół z traktora ....... :wink:

No, super :evil: :wink: , zwłaszcza pomalowane olejną farbą na niebiesko :wink: :evil:

..

Na trasie Koluszki - Piotrków przed domem leżą malowniczo rozzrzucone kamienie. Duże. Nawet bardzo. Te na prawo od bramy są zielone w białe kropki, po lewej zielone w różowe. Rokrocznie od lat wielu z uporem maniaka malunek jest wiosną starannie odnawiany..

• 2 months później...
Ułóżyc w pryzmę i przesypać azofoską lub tańszym mocznikiem, ewentualnie zmieszać z obornikiem lub polewać gnojowicą. Po 2 tygodniach już półkompost z miękkich częsci się utworzy. Mocznik lub azofoska - działają jak OGRRRROMNY dopalacz :D

teraz to juz za póxno na kompostowanie??? ile tego mocznika sie sypie???

mam w spadku 3 butelki wielkości litrowych, ale to pewnie przesada :) ?

Przemieszać z czymś porowatym np. gałęziówką, by nie dopuścić do gnicia.

Azot tylko przyspiesza kompostowanie, a dosypywanie przyspieszaczy wcale nie jest warunkiem powstania dobrego kompostu :D

Warto go dodac gdy chcemy mieć szybko kompost lub gdy mamy duzo materiału twardego, który w naturze dość wolno się rozkłada.

A normalnie...wystarczy trochę pokrzyw dorzuconych do kompostnika :D