Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka sukienka na prezent urodzinowy !!! podaje linki:p

scooby

Recommended Posts

NR1

http://allegro.pl/item226414865_victoria_s_secret_zolta_letnia_sukienka_38_bcm.html

NR2

http://allegro.pl/item226489426_victoria_s_secret_zielona_letnia_sukienka_xs_bcm.html

NR3

http://allegro.pl/item226382963_victoria_s_secret_zolta_letnia_sukienka_xs_bcm.html

Planuje kupic cos z tego typu, i najbardziej podoba mi sie krój numer 1,2 tylko jaki kolor :| POMOCY!!!

i rozmiar tez nie wiem jaki czy zs czy s :( co ciuch to inny rozmiar, ale osobka jest szczuplutka...

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie najbardziej podoba się ta pierwsza sukienka - bardzo lubię żółty kolor na lato. Ta ostatnia żółta mniej już mi się podoba - to jednak kwestia gustu.

Jeśli osoba jest szczuplutka to można zaryzykować z rozmiarem "XS" - to najmniejszy jaki jest w dorosłej rozmiarówce, większa jest "S"-ka a potem dopiero jest "M" - ka.

Z resztą masz tam podane dokładne wymiary w centymetrach, więc nie powinno być problemu.

Nie kupowalabym absolutnie !

Czemu :

- skoro nie wiesz ktora sukienka by sie spodobala osobie obdarowanej to istnieje b. duze ryzyko ze np. zadna z nich! (bo fason, bo kolor, bo długosc, bo materiał itp.) [ a kiecka Victori S. nie bedzie kosztowala 75 zł - zapewniam ci tylko pewnie kwota minimalna waha sie od 300-500 zł)

- moze byc to podrobka VS!!!- ostatnio tego masa [ a jesli oryginal to spore klopoty z wymiana - jesli nie wstrzelisz sie w rozmiar lub tez gwarancja np. w przypadku uszkodzenia - owszem porządny sprzedawca załatwi ale bedzie się to ciagnelo w nieskonczonosc bo prawdopodobnie sprowadzaja ze stanow!)

- dosyc "malo bezpieczne " kolory - zółc i zielen - oba intensywne - owszem sa kobiety ktore kochaja takie kolory ale jest i sporo takich (w tym np. ja) ktore akurat ani zółtego ani tak jaskrawego zielonego po prostu by nie zalozyly (pomijajac kwestie dodatkow- butow torebek ktore moga "nie pasowac"! (mimo wszystko na prezent duzo bezpieczniej wybrac : bialy, kremowy, ecru, czy niebieski) No chyba ze wiesz ze osoba ta kocha takie kolory na ciuchy na lato :)

- fason... hm , mam nadzieje ze osoba ktora chcesz obdarowac ma figure przynajmniej zblizona do tych co modelki na fotce ;) (a zwlaszcza b. ładny biust ktory lubi eksponowac :)) - glownie dot to kiecki nr 1 i 2 :)

jesli nie - hm, moze nie wygladac tak "fajnie" jak te niunie :)

- kupujesz na allegro - czyli nie dotkniesz, nie "obwachasz" i jakies tam wieksze ryzyko ze sa sliczne w kroju ale np. fotka nie oddaje rzeczywistego kolru czy nie wiesz z jakiego materialu

z bielizna jest ciut lepiej ale tez moze byc ryzyko :)

ps. pisze gł. z wlasnego przykladu - nienawidze jak ktos mnie probuje obdarowac ubraniem w ramach prezentu! - nigdy nikt sie nie wstrzelil w moj gust i zawsze to byla jedna wielka katastrofa :)

:| hmm wsumie spdniczki nie nosi zadnej, bo zadnej nie ma, dlatego cchalem kupic...a niebieski lubi bardzo jesli chodzi o kolor...a figura? hmm szczupła to jest ale z biustem to ciezko ocenic jak by wypadl w tej sukience...

wsumie chialem ja kupic bo mi sie spodobala...ale wiem wiem to nie ja bede w tym chodzil:p

i sa ze stanów ale maja metki poucinane czy cos...

tak mi zamotalas ze chyba ja oszczedze:p i nie kupie tej sukienki :(

dzieki bardzo za rade:p ale bizuteri juz tez nie kupie bo ile mozna... a sukienka to taki inny przecik...

i sa ze stanów ale maja metki poucinane czy cos... .

tiaaaa..... :roll:

hmm wsumie spdniczki nie nosi zadnej, bo zadnej nie ma,

no to moze po prostu serdecznie nienawidzi suklienek czy spodnic!

albo uwaza (byc moze nieslusznie) ze zle w kieckach wyglada

Po tym zdaniu ryzyko ze kiecka nie sprawi żadnej radosci i trafi na dno szafy - oceniam bardzo wysoko :(

ps. takie sukienki - bardzo eksponujace figure, biust itp - bezwzglednie nalezy wczesniej przymierzyc! bo moze bys cuper a moze byc katastrofa :)

no wiesz kobiecie mozna nie tylko bizuterie czy sukienke :o :wink:

a jakas sliczna torebka ? a perfumy - take z gornej polki ? (tu tez oczywiscie sprawa bardzo osobista ale zawsze mozna kupic takie klasyczne i niesmiertelne "evergriny" - lub delikatne pasujace na kazda okazje , na dzien do pracy)

a ciekawa ksiazka ktorej nie ma? a swietny film na dvd z ulubionym aktorem?

a z ciut drozszych np. - mp3 (jak lubi sluchac muzyki) , a cos do kuchni (jak lubi gotowac) - jakis extra blender dobrej firmy, albo ekspres do kawy ? :wink:

z perfumemjuz raz nie trafilem :| i lezy...

a co to takiego "evergriny"?

gotowac i piec lubi ale raczej to odpada...

ksiazka to zupelnie nie wiem jaka:| a film tymbardziej....

jak juz to plyte cd nawet juz wiem jaka :) ale tak mało orginalne mi sie to wydaje:(

wszystkie argumenty twje przeciwko tej victori s siezgadzaja ale i tak ja chyba kupie :|

"evergriny" - czyli takie cos co zawsze młode, modne i na topie niezaleznie od uplywu lat :wink: cois jak "mala czarna " coco chanel :)

Dla mnie bezpiecznymi zakupami perfumowymi sa dla kobiety:

- Allure / chanel

- Envy / Gucci

- Aqua di gio /Giorgio Armani

- 5 Avenue/ Elisabeth Arden

- J'adore /Dior

- Amirage/ Givenchy

- Eau par Kenzo/kenzo

- Champs-Elysées / Guerlain

czyli takie delikatne, swieże zapachy - , do pracy, na codzien - nic mocnego czy charakterystycznego (bo tu zawsze ryzyko wpady) - takie nautralne ze podobaja sie raczej wszystkim :)

ew. mozna podpytac bliskich co dana osoba lubi zapachowego :)

I na to bym jednak namawiala - ale jak zdec. sie do sukienki - ok , napisz potem jak prezent zostal przyjety :) bo jestem ciekawa czy mialam racje :)

kolacja w restauracji, bilet do teatru, na koncert...ja takie prezenty uwielbiam

No to tez obowiazkow, wsumie same wiecie co najlepsze :p

kolacja nie jest taka trudna organizacyjne wsumie ale jest szczególna:p

porfumy to juz raczej odpadaja.

najbezpieczniejsza będzie jednak biżuteria..., bo widzisz co nosi, jak duże kup duże, jak preferuje malutkie (pierscionki, naszyjniki, kolczyki itp.) to kup podobne i już, a kolejny ładny drobiazg w kolekcji biżuteriizawsze ucieszy (przynajmniej mnie )

a z bizuteri to juz 2 razy prezetowalem, i teraz dla zasady juz nie... ale dzieki :)

z tymi akurat bym uważała - sama je mam i bardzo mi się podobają, ale znam ludków dla których ten zapach jest delikatnie rzecz biorąc okropny (ale pomysł z perfumami popieram)

perfum juz kupilem kiedys intensywny... ale staram sie kupowac przerozne prezety i takie szokujace troszke :)

Aqua di gio /Giorgio Armani

to jest damski perfum :| myslalem ze tylko meski jest taki :|

Ale wiecie co mimo iz nie nosi spodniczek i lubi niebieski kolor to kupie jej zólta spodniczke :) i dam jej to wieczorem na kolacji w restauracji :p tam raczej nie bedzie krzyczec :)

[Ale wiecie co mimo iz nie nosi spodniczek i lubi niebieski kolor to kupie jej zólta spodniczke :) i dam jej to wieczorem na kolacji w restauracji :p tam raczej nie bedzie krzyczec :)

Tak jak myślałam :roll:

Faceci kupują kobietom dokładnie takie rzeczy ( bieliznę czy inny łaszek ) w jakich by je chcieli potem oglądać :roll:

[Ale wiecie co mimo iz nie nosi spodniczek i lubi niebieski kolor to kupie jej zólta spodniczke :) i dam jej to wieczorem na kolacji w restauracji :p tam raczej nie bedzie krzyczec :)

Tak jak myślałam :roll:

Faceci kupują kobietom dokładnie takie rzeczy ( bieliznę czy inny łaszek ) w jakich by je chcieli potem oglądać :roll:

Tia... i nie słuchaja rad innych kobiet!

Dziewczyna - nie nosi sukienek (nie ma ani jednej!!! - jak by tolerowala sukienki to by kurcze z 1 na bank miala w szafie) , nie wiadomo czyt lubi zolty, byc moze bedzie jej zle w tak "odwaznej" i wymagajacej jesli chodzi o figure A kiecce

A ten i tak jej kupi :roll: bo... bo wlasnie czemu? Bo bedzie juz po problemie, bo nie chce mu sie zastanawiac co naparwde sprawilo by radosc, bo sie uparl ?:) (nie chce twierdzic ze dlatego bo mu sie modelka na zdjeciu z duuuzym biustem podoba :)- bo moze bym byla niesprawiedliwa? :))

A Kup. :)

Oby moje slowa nie okazaly sie prorocze i prezent sprawil radosc a nie byl tylko i wylacznie kupiony po to ze bedziesz mial juz problem "co jej kurna kupic" z glowy :)

Ahh te baby :p to moze inaczej najpier prezent a pozniej dla ochlody kolacja zeby ostygnac::p , hmm chyba ze bedzie tak ze juz kolacji jej sie odechce :D bo takie wląsnie sa kobiety :)

poprostu nie chce byc jakims sztywaniakiem i znowu kupic jej bizuterie albo porfum bo ile mozna (mi na gwaizdke jak byłem mały mama zawsze skarpetki kupowala ale nigdy sie nie obrazalęm ) a swiete słowa Maxtorka ze kupuje dlatego ze chciabym ja w tym zobaczycz :D bo bedzie bosko :)

a modelka wcale nie jest piekna, tz nie w moim stylu :p a zółty kolor ladnie ja ozywi i bedzie super na spacerku...choc wiele ich nie bedzie bo jesien sie zbliza...

jutro konczy sie aukcja i mam nadzieje ze ja wygram bo tak to wszyystko szlak trafi : i wtedy sie zacznie dylemat :|

urzodziny w pon wiec jeszcze tydzien ale w czwartek wyjezzdam do neidzieli wiec sukienka musi jutro byc wylicytowana :)

Ahh te baby :p.............. zółty kolor ladnie ja ozywi i bedzie super na spacerku...choc wiele ich nie bedzie bo jesien sie zbliza...

Ehhhh ci faceci :p

scooby, ta sukienka to raczej na plażę a nie na spacerek :D chyba, że to spacerek po plaży :D

wątpię, że ukochaną ucieszy ten prezent ..... z powodów wyżej wymienionych przez dziewczyny

no ale w końcu to sobie robisz ten prezent a nie jej ;)

Ale pomjając fakt czy lubi sukienki czy nie , na pewno będzie w tym bosko wyglądała :D

Tylko mam jedno ale :roll:

Może się czepiam , ale brak tych metek czy tez metki troszkę ucięte to moim zdaniem mało eleganckie będzie :roll:

Jak z wyprzedaży jakiejś czy lumpeksu ( od razu zaznaczam że nie jestem ich przeciwniczką i zdarza mi sie w nich bywać ) . Gdybyście razem to licytowali i kupowali to co innego ale jak ma to być prezet -niespodzianka to już niekoniecznie .

pomijając już aspekt MIŁEJ niespodzianki, to krój tej sukienki wymusza super dopasowany rozmiar, a Ty nawet nie wiesz jaki on ma być dokładnie :(

jak kupisz za małą to biuścik może lekko wystawać po bokach a jak za dużą to na plecach może być za szeroko na linii biustu :D

ale co tam .... :D nie ma to jak prezent z serii "do szafy" :D

No no ja wam dam " z seri do szafy"

a rozmiar hmm niektore bluski jak podpatrzylem ma nawet 24czyli xs i przewaznie s tez kupuje :| a ta sukienka ma rozmiar m czyli 38 :| no ale innej nie ma a ja juz dluzej czekac nie moge :| ona jest na szuju zawiazywana i troszke sie rozciaga wiec powina byc ok, a jak nie to za rok na lato pewnie bedzie pasowac :D