Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak wychodzi z wydajnością przy korzystaniu z gotowej zaprawy Reymix z cementowni Ożarów w porówaniu własnego mieszania cementu II kl. + wapno + plastyfikator?

Reymix= cement I kl. (tu się zdziwiłem, myślałem że jest II), wapno i w tym jest plastyfikator. To kosztuje 320zł/t + piasek osobno

Jadąc stadartowo: cement kl. II 430zl/t + wapno ok. 430zł/t + plastyfikator z 250zl (250szt saszetek) + piasek iles tam

Nie znam się na murowaniu więc nie wiem jak ten reymix schodzi podczas murowania ale cena robi wrażenie 320zl/t, 2 tony 640zl

https://forum.murator.pl/topic/85041-wydajno%C5%9B%C4%87-gotowa-zaprawa-a-osobno-cementwapnoplastyfik/

• 1 month później...
Te zaprawy to zapewne jakies badziewie. Watpie czy jest w tej zaprawie wapno jak juz to jest tam cement z jakimis dodatkami. Podobne zaprawy widziałem w castoramie ale pod inna nazwą i tez były tansze niz cement. O wydajności tej zaprawy powinno pisac na worku, przynajmniej jak ja kiedys to ogladałem to pisało i z tego co pamietam nie była ona zbytnio wydajna.
lej wody - skolko godno - wtedy będziesz miał duża wydajność ...

jak Wincenty Pstrowski ...

:-?

oj to bylo inaczej :lol:

zawołanie na budowie już nie pamiętam której RP - pogubiłem sie w numeracji :( - "Majster !!!!! Wiecej piasku i wody !!!!"

i masz wydajność :lol:

a ja mam takie pytanie po co dawac plastyfikator jak sie daje wapno do zaprawy? no i drugie - czy z tej mieszaniny mozna otrzymac zaprawe klasy B 10? jest to gdzies napisane?