rogbog 18.08.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam. Chcemy porządkować działkę wokól domu i oczywiście największy problem to chwasty .Chciałabym w tym roku porządnie odchwaścić działkę, aby na wiosnę można było ją zagospodarowywać .Na działce odrodniczej stosowałam randup, ale skutek był mierny. Jakie środki polecacie? Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.08.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 pudło, skup się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 18.08.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Na razie jestem na etapie działki ale niedługo będę miała ten sam problem. Tak się składa że pracuje przy tego typu środkach . Jest wiele środków najczęściej różnią się nazwami a działanie często mają podobne.jeśli chcesz wypalić wszystko to najlepszy jest Herbitor , używa się go przy ogrodzeniu lub w takim miejscu gdzie chcemy żeby nic nie urosło . Nawozy Anty mech lub Anty chwaścik , Bofix . najlepiej odwiedzić sklep ogrodniczy tam panie doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-basia 18.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 motyka,graca,rękawice i do roboty ,a na drugi rok to samo i nie ma cudownego sposobu ,bo każdego roku są inne chwasty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 18.08.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 motyka,graca,rękawice i do roboty ,a na drugi rok to samo i nie ma cudownego sposobu ,bo każdego roku są inne chwasty pozdrawiam Wiem,że własne łapki to najlepszy sposób-przerabiałam to na działce ogrodniczej .Ale jednak stosowanie środków chemicznych trochę mi w tym pomogło.Chodzi mi głównie o trawnik.W innych miejscach,tam gdzie będzie żywopłot zastosowanie specjalnej folii (pod korą) zupełnie wystarcza.Drzewka rosną bardzo ładnie. Liczę na dalsze opinie Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 18.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Chciałabym w tym roku porządnie odchwaścić działkę (...) Jakie środki polecacie?Kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 18.08.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 randup plus strzykawka (25ml) rozpuszczonej saletry na każda 5 litrową dawkę. Saletra dla wzmocnienia efektu. Bierze praktycznie wszystko;] Po dwóch tygodniach chwasty są wypalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 18.08.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Chciałabym w tym roku porządnie odchwaścić działkę (...) Jakie środki polecacie?Kozę. Może to i śmieszne ale mało konkretne Odrobina taktu i kultury na forum mile widziana. Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu, a nie hasła-pisać byle pisać.Myślę,że gorączka przy której zaczyna się bredzić jest powyżej 37C Pozdrawiam kozę i życzę jej smacznego na twojej działce Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.08.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Może to i śmieszne ale mało konkretne Odrobina taktu i kultury na forum mile widziana. Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu, a nie hasła-pisać byle pisać. Bogusia skoro takt i kultura to po cholerę tu śmiecisz, a nie pytasz w miejscu do tego przenaczonym? Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu a o co pytałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 18.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Kozę. Może to i śmieszne ale mało konkretne Odrobina taktu i kultury na forum mile widziana. Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu, a nie hasła-pisać byle pisać.Myślę,że gorączka przy której zaczyna się bredzić jest powyżej 37C Bogusia, dla potwierdzenia ze forum jest nieocenionym zrodlem wiedzy (tym razem dla Ciebie!), cytuje za PAP: Kozy uratują jurajski krajobraz Stado około 150 kóz ma uratować krajobraz Jury Krakowsko-Częstochowskiej i jej cenną przyrodę. W przyszłym tygodniu w rezerwacie Góra Zborów ma się rozpocząć wypas stada kóz, celem projektu jest odbudowa tzw. muraw kserotermicznych na tym terenie. Jak podkreślają przyrodnicy, przyroda Jury jest unikalna. Dzięki wapiennemu podłożu na nasłonecznionych stokach rośnie tam wiele unikalnych, ciepłolubnych gatunków, niektóre na wyginięciu. Ponieważ jednak w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat zmienił się styl życia miejscowych mieszkańców, niegdyś wypasających na Jurze bydło, temu terenowi grozi zarośnięcie lasem. "Koza to rodzaj naturalnej kosiarki. Może nam pomóc w zachowaniu bioróżnorodności Jury" - podkreśla koordynator projektu Marceli Ślusarczyk. Stado kóz ma wyruszyć na Jurę we wtorek. Wypas będzie się odbywał pod kierunkiem Towarzystwa Miłośników Ziemi Zawierciańskiej przy współpracy Zespołu Parków Krajobrazowych Województwa Śląskiego, pod nadzorem merytorycznym kierownika Zakładu Biogeografii i Ochrony Przyrody Uniwersytetu Śląskiego prof. Andrzeja Czyloka. Murawa kserotermiczna to nieleśne zbiorowisko roślinne o charakterze murawowym lub murawowo-ziołoroślowym. Murawy kserotermiczne rozpowszechnione są w południowej i południowo- wschodniej Europie, w obszarach o suchym i ciepłym lecie. W Europie Zachodniej i Środkowej, w tym w Polsce, murawy kserotermiczne rozwijają się na nasłonecznionych zboczach na suchym podłożu wapiennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 18.08.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Może to i śmieszne ale mało konkretne Odrobina taktu i kultury na forum mile widziana. Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu, a nie hasła-pisać byle pisać. Bogusia skoro takt i kultura to po cholerę tu śmiecisz, a nie pytasz w miejscu do tego przenaczonym? Dla mnie forum ma być źródłem wiedzy i wymiany doświadczeń na temat budowy domu a o co pytałaś? Barbossa przejrzałam niektóre twoje posty-twój język pozostawia wiele do zyczenia. Nie odzywaj się,jeżeli cie o to nie proszą Ciekawe co na temat "zasmiecania" myślą ci co mi odpowiedzieli.Takimi jak twoje posty zaśmieca się forum. Ta część forum to wymiana doświadczeń i właśnie o wymianę doświadczeń mi chodzi. Nie życzę sobie wulgaryzmów od Ciebie Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 18.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ciekawe co na temat "zasmiecania" myślą ci co mi odpowiedzieli.Miałem zamiar odciąć ci się za Twą złośliwość, ale mi przeszło - dzięki Barbossa. Ten forumowicz, czysty ferment tego forum, przerabia szare na złote, bo zmusza do myślenia choć językiem, którego nie tolerujesz. Otóż Barbossa zasugerował ci już dawno - zrobił to delikatnie w najwyższym stopniu - że pojawiłaś się z wątkiem nie w tym dziale, w którym być powinien z racji poruszonego przez ciebie tematu. Dla tego wątku miejsce jest dokładnie określone: Pamiętajcie o ogrodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.08.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 znasz całe forum muratora, wiesz, że jest forum na takie tematy a piszesz tu (zresztą nie należysz do wyjątków, są i inni, którzy mylą działy forum, zazwyczaj z lenistwa) Nie odzywaj się,jeżeli cie o to nie proszą jak sama zauważyłaś to jest forum i każdy może się wypowiedzieć, nawet ja ( i prosić nie trzeba ) Nie życzę sobie wulgaryzmów od Ciebie albo wskaż moje wulgaryzmy, albo nie pisz takich nieprzemyślanych bzdur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 18.08.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Barbossa chodzi o twoją zagadkową stopkę w postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 19.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Co prawda to prawda bronic Barbarossy nikt nie musi bo daje sobie rade doskonale sam jednak musze powiedziec ze jego zarty choc specyficzne to zawsze sa smieszne a i jakies takie skondensowane a po drugie (choc nie bylo pierwszego ) to on moze najpierw burczy ale jesli juz odpowie to trafnie i fachowo dzieki jego dyskusjom na rożnych forach sporo sie dowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 20.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Co prawda to prawda bronic Barbarossy nikt nie musi bo daje sobie rade doskonale sam jednak musze powiedziec ze jego zarty choc specyficzne to zawsze sa smieszne a i jakies takie skondensowane a po drugie (choc nie bylo pierwszego ) to on moze najpierw burczy ale jesli juz odpowie to trafnie i fachowo dzieki jego dyskusjom na rożnych forach sporo sie dowiedziałam Gdyby jeszcze nie sugerował innym że są leniwi, tempi itd. to było by super.. No ale coś za coś - w życiu wszystko ma swoją cenę, również informacje na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Gdyby jeszcze nie sugerował innym że są leniwi, tempi itd. to było by super.. No ale coś za coś - w życiu wszystko ma swoją cenę, również informacje na forum. nigdy nie pisałem, że ktoś jest tempy nie znajdziesz w moich postach czegoś takiego, jak i tego, że ktoś jest tępy lenistwo jest cechą ludzi ... (tu wpisz właściwe, ale pewnie i tak się pomylisz) niepotrzebnie podnosiłeś temat do góry, ale rozumiem, że coś Cię kusi i męczy ps pewnie nawiązujesz do innego postu w innym temacie napiszę tylko tyle, jak ktoś ma ochotę obrażać to niech obraża mnie, jeżeli sprawi to mu radochę, ale WARA temu komuś od mojej Rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 20.08.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Ludzie, co to za zmasowany atak na Barbossę?! On wprawdzie jest chwilami denerwujący, od czasu do czasu musi coś palnąć. ma jednak wiele cennych rad i stanowi o kolorycie naszego forum! Sama kiedyś coś mu przygadałam - w chwili ogólnego przemęczenia i zdenerwowania - ale bez przesady! Nawet jak kogoś trzeba "spacyfikować", albo coś uświadomić, to nie schodźmy do parteru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 21.08.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Filip zgadzam się z Tobą w 100%.Od zwracania uwagi ,że np.post jest nie w tym miejscu itp. jest moderator forum.Ale zwykle moderator robi to w sposób kulturalny.Oczywiście każdy forumowicz może tez zwrócić uwage, ale....nadal pozostaję przy swoim KULTURALNIE!!!!! Ponieważ tytuł tego postu nijak się ma do tego co się tu wypisuje ("dzięki Barbossa,Sako (który poleca koze -na moją ilastą ziemię?-Polska poł-zach-jakby zerknął obok to jest napisane jak byk Opolszczyzna) proponuję nie kontynuować tematu,nie robić "reklamy"w/w. El-ka "zgadzam się" też zTobą.Jeżeli nie mam partnera do rozmowy -to nie schodzę do parteru.I jak to powiedział Pan B.L.- NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ Pozdrawiam Bogusia -koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 już mnie to zaczyna naprawdę rozluźniaćproszę bardzo, pokaż w którym miejscu zrobiłem to niekulturalniebo pisać takie smuty, jak widać, każdy może filip27 Ty masz jakieś fobie dotyczące licznika postów, a jest to tylko i wyłącznie licznik, który mnie zupełnie nie interesuje; życzenia Twego niestety nie będę w stanie spełnićjak bym dostał prawa moderatora to pozwoliłbym na więcej, jeżeli coś piszę to sie tego nie wstydzę, ponoszę za to odpowiedzialność i moim zdaniem nie przekraczam pewnych granica Moderator niejednokrotnie udowodnił Swoim postępowaniem, że nie wiele go obchodzi, co się dzieje na forum, oprócz pisania b.brzydkich wyrazów oraz ultracieżkiego szkalowania polityków i innych Forumowiczówjeżeli nie podobają sie komukolwiek moje ŻARTY, to niech ich nie czyta, wolny kraj, forum jest dla WSZYSTKICH, nawet dla takich jak ja i takich jak Wy, którzy nie mają wiele do powiedzenia i to jeszcze często w nie do końca odpowiednim do tego miejscumasz prawo do swojej opinii, ja n/t Twoich postów i ich merytoryczności nie będę się wypowiadał przykład trafnego ulokowania postuczy jeżeli napiszę, że pudło, nie to miejsce na taki post to też będzie niegrzeczne, jeżeli napiszę "skup się" to jest to obraźliwe? idąc takim tokiem rozumowaniamam ochotę na grilla i nie myślę racjonalnie, gdzie go zrobięidę do Kościoła, grzecznie się witam, zagadnę, uśmiechnę, po czym rozstawię urządzenie, rozpalę, położę kawał karkówy, wyciągnę browara, oczywiście zaproponuję przyłączenie się do party, będę ultra grzeczny, jeżeli ktoś zwróci mi uwagę, że to nie miejsce, to na niego wisądę, że nieładnie jest zwracać mi uwagę, skoro grzecznie się zachowuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts