Artur_bu 18.08.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Wysłałem zgłoszenie o zamiarze wykonania zmiany pokrycia w istniejącym budynku jednorodzinnym z eternitu na gont bitumiczny bez zmiany konstrukcji więźby dachowej. Otrzymałem wezwanie do uzupełnienia dokumentów co zrobiłem. Po kolejnym miesiącu otrzymałem sprzeciw ze względu na nie uzupełnienie wymaganych dokumentów.Telefonicznie dowiedziałem się ,że główny zarzut dotyczy mojego wykonawcy ,który nie ma uprawnień do rozbiórki eternitu. On sam twierdzi ,że takie uprawnienia posiada. Z tego co się dowiedziałem stosowne uprawnienia są wydawane terytorialnie na dany powiat?!!!Chciałbym zapytać co mi grozi jeżeli wykonam prace pomimo sprzeciwu?Czy warto składać w takiej sytuacji odwołanie?Dodam ,że mam podpisaną umowę z firma utylizującą eternit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 18.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Urząd chroni rynek lokalny wykonawców, a sąsiadów od szkód przy niewłaściwej rozbiórce eternitu. Jaki problem znaleźć lokalnego wykonawcę z uprawnieniami i nie zadzierać z urzędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts