Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o mojej jadalence?

Fitzgeraldine

Recommended Posts

Urządzam ją w stylu rustykalnym, ponieważ taki szalenie mi się podoba. W połączeniu z nowoczesnym, taka będzie reszta poza kuchnią.

Muszę jeszcze pomalować ściany i dodać żaluzję na bocznym oknie.Jaki kolor ścian radzilibyście?

http://img138.imageshack.us/img138/2474/dsc00214cy4.jpg

hej,

jak widac brakuje Ci sporo detali, a to pewnie od nich bedzie zalezal kilmat tego pomieszczenia. Meble sa dosc ciemne, moze dodaj troche zywych kolorow(o ile Ci sie podobaja), zeby troche rozweselic i uprzytulnic to miejsce. Mozesz np. dobrac jakies ciekawe materialy do kolorow Twojego obrazu( najlepiej jeden albo 2 dominujace kolory, skoro masz obraz z morzem to zapewne bedzie niebieski) i poszyc poduszki na krzesla, jakas zaslonke albo zazdrostke. Zamiast obrusu kupic albo uszyc jakies ciekawe "serwetki" pod talerze itp.

D` arek, krzeseł niestety wstawić nie mogę, bo te meble nie są ze zwykłego sklepu tylko z tych "stylowych" gdzie kupuje się całe komplety sprowadzone skądśtam. Identycznych krzeseł w życiu nie dokupię... Zresztą nie chcę więcej szczerze rzekłszy, bo na foto to wygląda inaczej, a w rzeczywistosci inaczej i tak naprawdę jeszcze 2 nie weszłyby (na dole się rozszerzają).

Podłoga jest różowawa, de fakto :D

Kaloosa, o detalach żadnych już nie ma mowy więcej, będzie tu już tylko kolor na ścianie i obraz, nie chcę też żadnych firanek, bo ma to być taka pustawa jadalnia, a nie ugrzeczniona...

O kolor chodzi mi np. czy brąz będzie dobry? I jakaś struktura czy coś...

Mi też rustykalna trochę innaczej się kojarzy.

To co masz na zdjęciach jest badzo ładne. Ja bym dodała, jakieś serwetki z naturalnej włóczki, ściany beżowe ( bo lubię jasne ściany) chociaż może jakiś element ciemnej (brązowej w chłodnym odcieniu) z takim tynkiem "czesanym" też by dobrze wyglądał .

Ale w ogóle mi do tego nie pasuje obraz z okrętem. Tak jak ktoś tu pisał ..okręt to z reguły morze, a morze to kolor niebieski...a ja tu wcale nie widzę koloru niebieskiego( tzn uważam że niebieski nie pasuje).

Myślę, że na obrazie powinny dominować kolory ziemi ( brąze, beże itd) , może jakieś kamienice, miasta ale takie z wcześniejszych lat XIX wiek ....a nie np Manhatan :wink: uliczki wykładane kocimi łbami....

Widziałabym tu również stary zegar ( patrz alegro http://www.allegro.pl/26077_wiszace.html?order=t&view=gtext

mam na myśli antyk, w kolorze ciemnego dębu. Oczywiście nie zegar robiony teraz z elektr. mechanizmem. Zegar musi mieć "duszę" :wink: więc musi to być antyk.

Dodałabym jakiś fajny świecznik koniecznie z żółtymi świecami.

Miałam kiedyś takie meble...przerabiałam, wszsytkie rodzaje świec i sądzę, że zółte przy tm kolorze brązu wyglądają najlepiej.

:)