Gość [email protected] 18.07.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Mam problem!!Czy i wogóle jest możliwość zamieszkania przez gryzonie welny mineralnej. Jeżeli tak , to jaką wełnę mam zastosować twardą, czy samo rozszerzalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.07.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Mam problem!! Czy i wogóle jest możliwość zamieszkania przez gryzonie welny mineralnej. Jeżeli tak , to jaką wełnę mam zastosować twardą, czy samo rozszerzalną. Do czego to doszło ? Domy dla gryzoni budują. Tak się przejąłeś ich losem po programie w TV (fantastyczne zwierzaki) ? Nie wiem o jakich gryzoniach myślisz ale IMHO wygodniej im będzie w tej samorozszerzalnej (twarda może je uwierać). Nie wiem, czy nie bedzie dla nich szkodliwa, na wszelki wypadek zrób ekspertyzę, bo możesz mieć kłopoty z obrońcami zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.07.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Przy ociepleniu zewnętrzym ścian polecam zastosowanie aluminiowej listwy startowej. Istnieje wówczas minimalne ryzyko, że gryzoń dostanie się pod tynk. A co do ocieplenia poddasza.... to tylko chyba jedynym sposobem jest wzięcie na etat .......... http://home.wanadoo.nl/de.animaties/poes4.gif Sorry Alanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.07.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Heno http://forum.rokcafe.pl/images/smiles/roflmao.gif Wowka, nie gniewam sie, wprost przeciwnie , nasza kotka świetnie się sprawdza w takich sprawach, jest bardzo łowna, przytaragała już do domu polną mysz i sporą jaszczurkę i się z nimi krwawo rozprawiła Dostępu do domu nie mają też miejscowe koty Rodzaj wełny nie zależy od preferencji gryzonia , tylko od jej funkcji, inną się daje na dach, inną na ściany... a przed dostępem nie tylko gryzoni, ale i owadów (osy są niebezpieczne !!!) chronią specjalne siatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.07.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Heno http://forum.rokcafe.pl/images/smiles/roflmao.gif Wowka, nie gniewam sie, wprost przeciwnie , nasza kotka świetnie się sprawdza w takich sprawach, jest bardzo łowna, przytaragała już do domu polną mysz i sporą jaszczurkę i się z nimi krwawo rozprawiła Dostępu do domu nie mają też miejscowe koty Rodzaj wełny nie zależy od preferencji gryzonia , tylko od jej funkcji, inną się daje na dach, inną na ściany... a przed dostępem nie tylko gryzoni, ale i owadów (osy są niebezpieczne !!!) chronią specjalne siatki... Czytajcie uważnie jakie zadał [email protected] . Jemu wyrażnie chodzi o mieszkanko dla gryzoni. Ciekawe jakie gryzonie trzyma na tej FARMIE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.07.2003 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Myślę, że jednak twardą. Samorozszerzalna może być niebezpieczna. Jak się zbyt mocno rozszerzy i dociśnie gryzonia do czegoś twardego... mogą być kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 28.07.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 A tak na powaznie czy musi sie stosowac ochrone przeciwko gryzoniom na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.07.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Gryzonie maja to do siebie, ze wejda wszedzie, na poddasze tez. Chodza w scianach, w podlogach, w dachach. Pytanie, ktore zadano na poczatku, dotyczylo tego, ze najprawdopodobniej gryzonie nie wejda w welne mineralna (chodzi chyba o ta toksycznosc welny) , w styropian na pewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek102 29.07.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Wiem po moich doswiadczeniach, że żyją w wełnie mineralnej. Na poddaszu w czasie sotatniej zimy upolowałem 15 sztuk. najdziwniejsze jest to że wszyscy fachowcy twierdzą że nie powinno ich tam być bo wełana kuje i nie ma co jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 29.07.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 jak mozna sie skutecznie uchronic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.08.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 jak mozna sie skutecznie uchronic ? Skutecznej metody nie ma - u mnie mysz dostała się do mieszkania w bloku na pierwszym piętrze (weszła sobie prawdopodobnie z klatki schodowej korzystając z otwartych na chwilę drzwi). Możesz jednak ograniczyć ryzyko. Nie przechowuj na poddaszu żywności, zabezpiecz otwory okienne zwłaszcza w piwnicy siatką metalową. Sprawdzaj od czasu do czasu, czy już nie masz "niepożądanych gości". Możesz też sobie sprawić łownego kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 03.08.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Umnie w bloku na parterze myszka kiedyś weszła przez miniaturową szparkę dylatacyjną przy rurce od c.o. przechodzącej przez strop. Proponuję kupić dla myszek coś "smakowitego" i skutecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terminux 03.08.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 U moich rodziców na 6 (tak, szóstym) piętrze pojawila się mysz, która weszła wewnętrzną stroną kanału wentylacyjnego. Mieszkała sobie za szafkami w kuchni. I rodzice mieli dwie możliwosci: 1/ zaakceptować i pokochać 2/ albo Wybrali..... domyślcie się sami. A tak naprawdę to gryzonie nie wejdą do izolacji z wełny szklanej a do mineralnej - jak są bardzo zdesperowane to czasem się dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 04.08.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Nieprawda że nie wejdą do wełny szklanej - wiem to z autopsji. Poprostu nic sobie z tego nie robią. PS. Dzisiejsze wełny szklane (ja posiadam Gulfiber) nie są tak kłujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.08.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Zgadzam sie z Tomaszosem. Rozbierałem kiedyś piec piekarski, produkcji NRD, izolowany wełną szklaną. Wełenka była kłująca bardzo, a gniazdek mysich i ich sladów bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 04.08.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 W domu u znajomego, ocieplanym styropianem, kawki wydziubały sobie miłe gniazdko. Tak więc nie tylko wełna kusi zwierzęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts