Stanlay 05.03.2002 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Złożyłem podanie o pozwolenie wycięcia 5 topoli ktore rosną na granicy mojej działki i drogi gminnej.Odbierająca podanie urzędniczka stwierdziła że mogą być problemy z pozwoleniem , gdyż drzewa częściowo wrosły się w drogę i w takich przypadkach zarządca drogi może rościć sobie prawo do części wyciętych drzew. Czy to prawda i jaka jest praktyka urzędów w takich przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 A wytnij że te drzewa i powiesz że nie ty to zrobiłeś jakby co. Przecież topole to badziewie, takie duże krzaki. Nie wyszukuj sobie na siłę problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodex 13.06.2002 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 znam historię podobnego problemu z topolami. urzędnicy gminni nie wyrażali zgody,( raczej złośliwie)na wycięcie. Zainteresowany wycięciem miał nóż na gardle, gdyż topole wstrzymywały możliwość koniecznej rozbudowy jego firmy. po wizycie zainteresowanego w rejonie dróg publicznych okazało sie że topole stanowią zagrożenie dla ruchu na drodze przy której rosną. oto zwykła polska rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 01.09.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Jeżeli jak napisał Bodex : po wizycie zainteresowanego w rejonie dróg publicznych okazało sie że topole stanowią zagrożenie dla ruchu na drodze przy której rosną drzewa zostaną wycięte na koszt gminy, lub miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasturcja 02.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 podejrzewam, że przez te 5 lat jakoś sobie poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 04.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A ja jeszcze nie, bo moje nie rosną przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts