godul1 18.07.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Muszę kupić materac albo dwa- jeszcze nie wiem czy jeden duży czy dwa mniejsze. Nie mogę się zdecydować czy ma być spręzynowy czy może szarpnąć się na latexowy. Nie wiem tez jakiej firmy materac nalezy zakupić. czy kierowac się tylko ceną? W zwiazku z powyższym proszę szanownych forumowiczów o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.07.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Przerabiałam ten temat niedawno. Z tego, co się orientuję, najlepsze są materace sprężynowe a najlepiej, jeśli każda sprężyna ma taki woreczek z materiału, w którym sobie siedzi. Materac nie powinien być zbyt mięki, najlepsze są średnie lub twarde.Jeśli waga osób śpiących na materacu się różni, to lepiej kupić dwa osobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.07.2003 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Nawet jak się nie różni, to też lepiej dwa osobne. Próbowaliście kiedyś wietrzyc materac 2x2 m? Jednej osobie ciężko go nawet unieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.07.2003 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 To prawda Joasia, moga być z tym problemy. Ale czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma jakieś pozytywne bądź negatywne doświadczenia z latexem bądź sprężynami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 22.07.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Muszę kupić materac albo dwa- jeszcze nie wiem czy jeden duży czy dwa mniejsze. Nie mogę się zdecydować czy ma być spręzynowy czy może szarpnąć się na latexowy. Nie wiem tez jakiej firmy materac nalezy zakupić. czy kierowac się tylko ceną? W zwiazku z powyższym proszę szanownych forumowiczów o komentarze. mam materac ze sprezynami koszyczkowymi i z wierzchu gabka lateksowa - na pewno warto sprezyny w koszyczkach i teraz jakbym mial brac to lepiej 2 razy po 1m*2m niz jeden 2*2 - dlaczego? bo jak pisze joasia - wietrzenie bo jak masz stelaz z podnoszonymi zaglowkami (a SZCZEGOLNIE jak teraz nie masz a chcesz miec w przyszlosci) to wtedy to nie bedzie dzialac bo latwiej kupic bedzie przescieradla kierowac sie nie tylko cena ale i po prostu polezec - ja zanim wybralem to na kazdym materacu lezalem z 3 minuty na wznak na boku itd. bezwzglednie idz do salonu gdzie zajmuja sie tylko sprzedaz LOZEK i materacy - ceny duze ale przynajmniej ludzie znaja sie na rzeczy ostatnio jak ogladalem to wiem po moich doswiadczeniach z uzytkowania tego materaca co mam - ze warto brac takie materace co maja specjlanie plisowane strefy - dzieki czemu lepiej nastepuje wentylacja i wchlanianie potu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.07.2003 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Docieplenia,Popraw mnie jeśli nie mam racji ale chyba chodzi ci o sprężyny w kieszonkach albo torebkach co to niby mają gwarantować sprężystość punktową. Z argumentem o trudnością z wietrzeniem i odwracaniem dużego materaca się zgadzam, ale moja żona twierdzi, że na połączemiu materacy śpi się niewygodnie. Wydaje mi się, że ten argument odpada przy materacu latexowym bo cała powierzchnia takowego jest jednorodna. w przypadku materacy sprężynowych krawędzie są obrabiane materiałem o innej sprężystości niż reszta materaca. Niestety nie wiem jak to jest w istocie bo nigdy nie spałem na podwójnym materacu.Tak więc proszę doświadczonych o opinie i doświadczeniaz góry dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.07.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Docieplenia, Popraw mnie jeśli nie mam racji ale chyba chodzi ci o sprężyny w kieszonkach albo torebkach co to niby mają gwarantować sprężystość punktową. Z argumentem o trudnością z wietrzeniem i odwracaniem dużego materaca się zgadzam, ale moja żona twierdzi, że na połączemiu materacy śpi się niewygodnie. Wydaje mi się, że ten argument odpada przy materacu latexowym bo cała powierzchnia takowego jest jednorodna. w przypadku materacy sprężynowych krawędzie są obrabiane materiałem o innej sprężystości niż reszta materaca. Niestety nie wiem jak to jest w istocie bo nigdy nie spałem na podwójnym materacu. Tak więc proszę doświadczonych o opinie i doświadczenia z góry dziekuję i pozdrawiam po pierwsze materac ze sprezynami kubelkowymi lepiej sie dopasowuje do ciala po drugie nie wydaje dziwnych dziwiekow ja jak pisalem mam materac 2*1,8 i wiem ze teraz bym wybral - to wybralbym wlasnie dwa mniejsze zamiast jednego wiekszego z powodow ktore podalem bo w praktyce stwierdzilem ze to spanie na srodku nie jest az tak wazne jak sie wydaje w teorii - ale mysle ze to kwestia indywidualnych preferencji. Obroka materaca owszem jest ale powiem szczerze ze dopiero jak przeczytalem posta to sobie uswiadomilem ze moze to byc odczuwalne - a nie jest - tyle u mnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.07.2003 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 To znaczy, że nie masz doświadczeń z miejsca styku dwóch materacy . Docieplenia a co sądzisz o materacach w całści zrobionych z latexu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.07.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 moja żona twierdzi, że na połączemiu materacy śpi się niewygodnie To jak Wy śpicie, w poprzek ? U nas każdy ma swoją połowę i na niej śpi, a jak sie chcemy spotkać, to jedno przychodzi na połówkę drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.07.2003 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Alanta, a jeżeli ta połówka jest zbyt mała na nas dwoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.07.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 To znaczy, że nie masz doświadczeń z miejsca styku dwóch materacy . Powiem szczerze,że ja też jestem za dwoma oddzielnymi materacami ale za to moja małżonka..... Docieplenia a co sądzisz o materacach w całści zrobionych z latexu? mnie bardziej przekonaly sprezyny kubelkowe+gabka lateks - pozatym slyszalem ze same gabkowe maja gorsza wentylacje, bo jednak miedzy sprezynami jest jakis obieg i przeplyw powietrza lepszy niz w gabce przy wyborze lateksowego nalezy BACZNIE patrzec na producenta zeby to byl napewno latex bo gabka lateksowa sie nie wyrabia tak jak tradycyjna (a nawet jesli to baaaardzo powoli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.07.2003 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 przy obecnych temperaturach to wentylacja materaca jest zdecydowanie bardziej istotna niż oddychanie ścian P.S Sam bym na to nie wpadł, Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Muszę kupić materac albo dwa- jeszcze nie wiem czy jeden duży czy dwa mniejsze. Nie mogę się zdecydować czy ma być spręzynowy czy może szarpnąć się na latexowy. latex, materac ..... latex, materac .... latex ...... coś mi się kojarzy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.07.2003 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Gościu, czyżby: http://www.gumki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 24.07.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Szukaliśmy dobrego, twardego materaca - każdy jeden srawdzałem własnymi plecami - ceny były zawrotne, a żaden jakoś nie pasował. Wreszcie znaleźliśmy to o co chodziło - kilkanaście cm gąbki + dodatkowo włókno kokosowe. Twardy, wygodny, nie sprężynuje, a kosztował kilaset zł . Mamy go już 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 25.07.2003 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Bartt,Czy kokos jest pomiędzy dwoma warstwami gąbki czy po wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 25.07.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Godul, to się w końcu zdecyduj: Twoja żona chce spać na złączeniu materacy, czy robić coś innego I jeszcze jedno - materac 90*200 da sie przewieźć w aucie typu kombi, większy już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 25.07.2003 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ja dumaju czto eto niemnożka gniotsa i nie łamiotsa.. Czego to ja moim autem nie woziłem:-) A tak wogóle to na łóżku nie tylko się śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 25.07.2003 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Tak poza tym to mam w aucie spory kaałek dachu i raczej nie będzie problemu z materacem 160/200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 25.07.2003 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 godul1 - na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts