aztec 10.09.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Odgrzewam!Pytanie w zasadzie jak w topiku. Lateks czy sprężyna w woreczku? Najbardziej zależy mi na opinii osób, które przesiadły (przeleżały?) się z jednego na drugi bądź odwrotnie. Aha i czy lateksowcy używają podnoszonych stelaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 10.09.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Temat to dla mnie całkiem nowy,ale podziele się moimi doświadczeniami. Też zamierzam kupic łóżko z matercem. W sklepie prowadzą sprzedaż materacy Hilding i M and K Koło foam. Stelaż zamówiłam podnoszony więc pani, b.fachowa z resztą, doradziła spręzynowy, w trakcie rozmowy stanęło na tym, że zamówiłam materac Hilding 3009 hypo, do podnoszonych stelazy raczej latekoswe nie nadaja sie. Sam materac kosztuje 497 zl, kieszonkowy.Nie wiem czy o drogo czy tanio. Pzy okazji tematu komfortu spania to warunki w nowym domku zmusiły mnie aby spac trochę na zwykłym, nadmuchiwanym . Powiedzmy, że odczuwam kręgosłup i jakiez było moje zdziwienie gdy nie odczuwałam nic w tym rejonie. Często wstaje ze zwykłego łóżka z bólem w plecach, a tutaj wygląda na to że nie ma to dla bólów kegosłupa jak spanie na materacu nadumuchiwanym ( taki z zamszowym pokryciem, za okolo 50 zl w realu latem kupiony.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 03.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 no to ja tez podnoszę temat. Pytanie do osób z doświadczeniem materacowym. Co sądzicie o tej firmie i tym materacu?http://www.marsen.pl/go/_info/?id=357&idc=id_60&sess_id=74796ac0c0dfc4ed167b5c89d52a9554#rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 19.11.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Zaczynam szukac materaca, więc podnoszę AgataL - jaki w końcu kupiłaś? Podziel się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.11.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja mam sprężynowy, teraz kupiłam dziecku materac lateksowy. Jak dla mnie super. Śpi mi się rewelacyjnie:) jak zdaży się, że usnę usypiając synka i później wracam na swoje łózko to nie mogę sobie znaleźć miejsca. A kiedyś uważalam swój materac za super wygodny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 19.11.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Spałam chyba na wszystkim i zdecydowanie wybieram lateksowy. Warunek: musi byc odpowiednio gruby. Drogie to jak nie wiem co, ciężkie jeszcze bardziej, ale tak wygodne, że szok. Od pięciu lat jestem szczęśliwą posiadaczką Dunlopillo Saphir M 160x200 i zamieniłabym go tylko na taki sam, ale tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.11.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Pytanie do osób z doświadczeniem materacowym. Co sądzicie o tej firmie i tym materacu? http://www.marsen.pl/go/_info/?id=357&idc=id_60&sess_id=74796ac0c0dfc4ed167b5c89d52a9554#rozmiary Teksty jak z tv marketu. Jak cos takiego słyszę/czytam to mi sie zapala lampka alarmowa w głowie. Tez szukam dobrego materaca ze stelażem, ale na razie jestem dość zielona w temacie. Daj znać, proszę, jak sie dowiesz czegos o tej firmie ze źródeł pozaforumowych. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 22.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Mam pytanko odnośnie materacy lateksowych, Jak długo utrzymuje się "zapach nowości"? Mam dziecko uczulone m.in. na wszelakie zapachy chemiczne (fornir, płyta, skóra itp.) Gdzieś czytałam, że czuc je "gumą jak w wulkanizacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 23.11.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Oxa - nasz materac lateksowy był "bezwonny":) Ale też miał taki pokrowiec frotte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Pytanie do osób z doświadczeniem materacowym. Co sądzicie o tej firmie i tym materacu? http://www.marsen.pl/go/_info/?id=357&idc=id_60&sess_id=74796ac0c0dfc4ed167b5c89d52a9554#rozmiary Ja mam Neomastrę (o podwyższonej twardości) tej firmy . Jesteśmy narazie bardzo zadowoleni, no ale...użytkujemy krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 23.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Oxa - nasz materac lateksowy był "bezwonny":) Ale też miał taki pokrowiec frotte. Dzięki za odp. Już i tak wszędzie patrzą na mnie podejrzliwie, bo bez wąchania nie kupuję Nie sądzę, żeby pokrowiec frotte powstrzymał zapach materaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 22.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Temat to dla mnie całkiem nowy,ale podziele się moimi doświadczeniami. Też zamierzam kupic łóżko z matercem. W sklepie prowadzą sprzedaż materacy Hilding i M and K Koło foam. Stelaż zamówiłam podnoszony więc pani, b.fachowa z resztą, doradziła spręzynowy, w trakcie rozmowy stanęło na tym, że zamówiłam materac Hilding 3009 hypo, do podnoszonych stelazy raczej latekoswe nie nadaja sie. Sam materac kosztuje 497 zl, kieszonkowy.Nie wiem czy o drogo czy tanio. Pzy okazji tematu komfortu spania to warunki w nowym domku zmusiły mnie aby spac trochę na zwykłym, nadmuchiwanym . Powiedzmy, że odczuwam kręgosłup i jakiez było moje zdziwienie gdy nie odczuwałam nic w tym rejonie. Często wstaje ze zwykłego łóżka z bólem w plecach, a tutaj wygląda na to że nie ma to dla bólów kegosłupa jak spanie na materacu nadumuchiwanym ( taki z zamszowym pokryciem, za okolo 50 zl w realu latem kupiony.) Jest dokładnie odwrotnie jak piszesz. Do stelaży podnoszonych nie nadają się materace sprężynowe a lateksowe czy piankowe owszem. Przy nachylonych powierzchniach sprężyny mogą powodować rozerwanie kieszonek i w takich przypadkach reklamacje nie będą uwzględnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.04.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 u nas od 2 lat są dwa osobne materace (sręzyna kazda w osobnyn woreczku) nigdy wiecej, ponieważ materace odkształciły sie, i nie trzymaja juz swojego rozmiaru, tak wiec jezdza nam po całym łożku (tanie niestety nie były) po srodku zrobiła sie wielka dziura i nie ma szans zeby spało z nami dziecko, bo wiecznie sie zapada niedługo czeka mnie wybor nowego, wiec napewno bedzie jeden spręzynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.04.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a ja właśnie nabyłam jeden duży, lateksowy materac. Na razie śpi się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.04.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Moge napisac o swoich doświadczeniach po przeprowadzce i rocznych doświadczeniach z latexem. Latex w moim przypadku okazał sie zbyt twardy- drętwieja mi na nim rece kiedy spię na boku. Zdecydowanie lepiej spi mi sie na 7 strefowym materacu kiesoznkowym który ma tylko 3cm wyściółke z latexu. Tak wiec po niecałym roku na latexie przeprosiłem sie ze starym materacem kieszonkowym. Teraz spowrotem spię na materacu schlarafia, który ma już bodajze 6 lat i nie moge o nim złego słowa powiedzieć. Nic w nim jeszcze nie skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 26.04.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Mam od miesiąca materac sprężynowy kieszonkowy z warstwa pianki z wierzchu - z nowej kolekcji Ikea. To jest duży materac 140 cm, do tej pory spałam na nim sama, wiele nie ważę, a materac ma już wyrażne wgłębienie na środku plus na brzegu (od siadania) - reklamować? wymieniać na inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 27.04.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam od miesiąca materac sprężynowy kieszonkowy z warstwa pianki z wierzchu - z nowej kolekcji Ikea. To jest duży materac 140 cm, do tej pory spałam na nim sama, wiele nie ważę, a materac ma już wyrażne wgłębienie na środku plus na brzegu (od siadania) - reklamować? wymieniać na inny? Reklamować. Mój materaz ma juz chyba 6 lat (160X200) ważę niecała setke ale zadnych wgłebień jeszcze na nim nie ma. Jest wrazenie wiekszej miękkości w miejscu gdzie zwykle spie ale wyczuwalen dopiero jak sie przewałkuje przez cały materac. Normalnie nie widac żadnych śladów użytkowania. Wgłebienia swiadcza o tym że spręzyny sie odkształciły i to raczej dyskwalifikuje materac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 28.04.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam serdecznie, proszę o pomoc, radę, co lepsze; zakupiłam materac dwukomorowy kieszonkowy multuipoket (500 sprężyn na metr kw) z siedmioma strefami, ale nie wiem co lepsze, jeśli chodzi o wierzchnią warstwę: lateks połączony z kokosem, czy pianka memory foam zapamiętująca kształt ciała i dopasowująca się pod wpływem temperatury do ciała (tzw. pianka leniwa) proszę o zdanie użytkowników, jakie wrażenia z użytkowania tej pianki. Sprawa dość pilna – praktycznie nóż na gardle a właściwie materac w sypialni czeka na podjęcie decyzji, czy wymieniać, bo przyszedł nie ten co był zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 30.04.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Obawiam sie że latekx z kokosem jest dużó twardszy o tej pianki. zalezy na czym chcesz spać. Jesli sie decydowałaś na konkretny rodzaj i uznałas go za najwygodniejszy to chyba nie ma co zmieniac decyzji z powodu błedu dostawcy.Raczej nikt nie podejmie za Ciebie decyzji - w końcu to Twój materac i Twój kregosłup ma sie czuc na nim wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 30.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Testowałem różne i zdecydowałem się na lateks i kokos (na sprężynach kieszeniowych) a za najgorszą rzecz uważam piankę "memory" - ona działa tak jakby jej wcale nie było. Lepiej zafundować sobie grubszą warstwę lateksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts