Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rodzaj materaca wybra? do ?ó?ka? Latex czy spr??yny?

godul1

Recommended Posts

no właśnie, w międzyczasie okazało się (sprzedawca przyznał) że pianka z czasem nie wiadomo jak się będzie zachowywać, poza tym w myśl tego, że dopasowywuje się do ciała, latem szczelnie otulone ciało poci się - słowa sprzedawcy/producenta- pianka nie oddycha tak jak lateks z kanalikami i kokos. zaproponował mi kilkudniowe testowanie, z czego właśnie korzystam, na razie OK. ale nie jestem do końca przekona, bo jednak dość twardo :)

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Czy ktoś użytkuje materac f. HILDING i czy może podzielić się wrażeniami?Wiem, że są drogie, ale może warte swojej ceny, bo po prostu po każdej nocy na moim wysłużonym łóżku dosłownie pęka mi kręgosłup.

I jeszcze jedno pytanie - lepiej jeden materac 160x200 czy dwa 80x200.

ha tez mamy zagwozdkę (i kłopoty z kręgosłupem).W sklepie polecaja nam Estrellę Koła w innym właśnie tej firmy co podałaś.I teraz tak jeżeli miałabym 90% pewności,że droższy rzeczywiście oznacza lepszy...kurcze jak to sprawdzić.

Testowałem różne i zdecydowałem się na lateks i kokos (na sprężynach kieszeniowych) a za najgorszą rzecz uważam piankę "memory" - ona działa tak jakby jej wcale nie było. Lepiej zafundować sobie grubszą warstwę lateksu.

Dziwne ja mam z pianką memory, mam problemy z kręgosłupem i nie zamienię na inny. Problem w tym ile jest tej pianki memory i na jakim podkładzie.

Ja mam Kameleon Plus http://www.ncp.com.pl/index.php?strona=13

Myślę, że jaszczurus przestrzega przed tanimi materacami.

Ja już zamówiłam w całości lateksowy, kosztuje majątek - 2500,00 za jeden materac o wym. 80x200, będę go mieć w piątek, więc w przyszłym tygodniu dam znać jak się na tym śpi. Do tego zamówiłam nowy stelaż pod materac z drewna bukowego, klejonego.

Myślę, że jaszczurus przestrzega przed tanimi materacami.

Ja już zamówiłam w całości lateksowy, kosztuje majątek - 2500,00 za jeden materac o wym. 80x200, będę go mieć w piątek, więc w przyszłym tygodniu dam znać jak się na tym śpi. Do tego zamówiłam nowy stelaż pod materac z drewna bukowego, klejonego.

Kupiłam dla mamy materac w całości lateksowy z Janpolu 90x200, kosztował hm... cos koło 800 zł (nie pamiętam dokładnie, bo kupowałam ze stelażem i łóżkiem), siedmiostrefowy, twardy (chciałam średni, ale pracownik mi doradził twardy i mial recję). Mama była z niego bardzo zadowolona. Ja na nim spałam tylko kilka razy, ale tez byłam zachwycona nim.

Ja kupowałam stelaż z elektrycznym zagłówkiem (Koło), więc i tak musiałam materac lateksowy, ale nie żałuję wydanych pieniędzy.

Poszukaj może innej firmy i w innym sklepie.

W pierwszym sklepie (produkty Koło, Janpol) pan mi wciskał super stelaż z najlepszym materacem (bez łóżka) za ponad 3 tys.

Juz pomijam, że mnie wkurzył, bo tłumacze mu, że to dla osoby z chorym sercem i nie wolno podnosić nóg, a ten mi na siłę wciska stelaż z podnoszonym podnóżkiem...

A w innym sklepie materac praktycznie porównywalny (akurat Janpol był od reki, a na Koło musiałabym czekać, cena podobna), stelaż z tej samej serii ale z jednym silnikiem (Koło, nie potrzebowałam podnoszenia podnóżka, tylko zagłówek), gratis pokrowiec i tanie, a mnie bardzo pasujące łóżko (samo łóżko 200 zł) - razem ok. 1800 zł. Jest różnica?

ha tez mamy zagwozdkę (i kłopoty z kręgosłupem).W sklepie polecaja nam Estrellę Koła w innym właśnie tej firmy co podałaś.I teraz tak jeżeli miałabym 90% pewności,że droższy rzeczywiście oznacza lepszy...kurcze jak to sprawdzić.

Ja śpię na estrelli koła + pokrowiec aloe vera od 3 lat i jak dla mnie bajka! Poszliśmy do sklepu z zamiarem kupna twardego materaca, ba nawet dwóch 90-tek (jak małz sie wiercił to ja podskakiwałam na nasztm starym sułtanie z ikei). Ale po merytorycznej rozmowie z obsługą sklepu i wypróbowaniu kilku materacy na ekspozycji stanęło na estrelli. Jest super!

• 1 year później...
Zakupiliśmy 2 m-ce temu dwa materace (80) - lateksowe, jestem bardzo zadowolona. Jedynym minusem tych materacy jest to, że są dość ciężkie i drogie, ale ogólnie warte swojej ceny :p

Czy mozesz mi powiedziec, czy pomiedzy materacami jest duza szpara? Czy nie przeszkadza to w przytulaniu w lozku? Probuje przeforsowac taka opcje u meza, ale on twierdzi, ze to nie bedzie za wygodne rozwiazanie. Czy mozesz mi takze napisac jakiego typu masz materace?

Z gory dziekuje za odpowiedz

• 4 weeks później...

U mnie temat zakupu materaca zaczyna być gorący i cieszę się z odgrzebanego tematu.My od kilku lat śpimy na materacu sprężynowym na twardym stelażu i powiem szczerze-jest kiepski i nie polecam.Mąż skarży się na bóle pleców i wogóle jest niewygodnie.Dlatego zastanawiam się nad materacem do nowego łóżka do domu (na razie śpimy na starym łóżku w mieszkaniu).Szukałam trochę na allegro i znalazłam producenta materacy,który ma konkurencyjne ceny i dobre komentarze. Co o tym myślicie?:

http://allegro.pl/materac-delgano-160-200-lateksowy-meblemarzenie-i1253830094.html

A może ktoś kupił coś u tego sprzedawcy lub użytkuje podobny?

Czy są na forum użytkownicy materaców z meblika?A raczej ich rodzice ;)Zastanawiam się jaki materac kupić 7-latkowi. Meble mają być z meblika. I zastanawiam się czy kupić też u nich materac? Polecają mi go -bo super dla dziecka,ma zdejmowany pokrowiec,certyfikaty itd..To ten materac:http://www.meblik.pl/pl/materace/. Czy kupić inny?

ja ikeę odradzam. niestety nie wiem co odradzam dokladnie bo oczywiscie wszystkie sie nazywaja sultan a ja tylko to pamietam. niemniej jednak zachwyceni kieszonkowym materacem janpola kupiliśmy na szybko w ikei tez strefowy kieszonkowy do domku letniskowego. od tego czasu nie cierpie tam spać bo wstaje z bólem kręgosłupa.

do nowego domku zainwestowaliśmy w lateks z hildinga (taki średni model). jest boski. wspaniale nam się śpi od pierwszej nocy. młody ma lateks z janpolu. polecam tą fabrykę bo śpię na ich materacach od kilkunastu lat i są po prostu rewelacyjne. kupiłabym i do nas janpol piano zamiast hildinga ale... hilding był tańszy

jedna uwaga

niektóre materace z janpolu np. lateksowa Atena (tą ma właśnie młody i jest bardzo zadowolony) są materacami rehabilitacyjnymi. nie byłoby w tym nic ciekawego gdyby nie fakt że takowe są ovatowane 7% i przez to dużo tańsze od pozostałych

• 2 years później...
  • 4 weeks później...