osowa 01.05.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 no właśnie, w międzyczasie okazało się (sprzedawca przyznał) że pianka z czasem nie wiadomo jak się będzie zachowywać, poza tym w myśl tego, że dopasowywuje się do ciała, latem szczelnie otulone ciało poci się - słowa sprzedawcy/producenta- pianka nie oddycha tak jak lateks z kanalikami i kokos. zaproponował mi kilkudniowe testowanie, z czego właśnie korzystam, na razie OK. ale nie jestem do końca przekona, bo jednak dość twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 02.05.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Zakupiliśmy 2 m-ce temu dwa materace (80) - lateksowe, jestem bardzo zadowolona. Jedynym minusem tych materacy jest to, że są dość ciężkie i drogie, ale ogólnie warte swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 05.05.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Może jeszcze ktoś napisze o swoim materacu? A przy okazji może także o stelażu pod materac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 31.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Czy ktoś użytkuje materac f. HILDING i czy może podzielić się wrażeniami?Wiem, że są drogie, ale może warte swojej ceny, bo po prostu po każdej nocy na moim wysłużonym łóżku dosłownie pęka mi kręgosłup.I jeszcze jedno pytanie - lepiej jeden materac 160x200 czy dwa 80x200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 01.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Czy ktoś użytkuje materac f. HILDING i czy może podzielić się wrażeniami?Wiem, że są drogie, ale może warte swojej ceny, bo po prostu po każdej nocy na moim wysłużonym łóżku dosłownie pęka mi kręgosłup. I jeszcze jedno pytanie - lepiej jeden materac 160x200 czy dwa 80x200. ha tez mamy zagwozdkę (i kłopoty z kręgosłupem).W sklepie polecaja nam Estrellę Koła w innym właśnie tej firmy co podałaś.I teraz tak jeżeli miałabym 90% pewności,że droższy rzeczywiście oznacza lepszy...kurcze jak to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 01.06.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dzisiaj zrobiłam rekonesans po sklepach, poleżałam na materacach i najwygodniej było na lateksowym. Jednak cena za materac 80x200 to ok. 2000,oo. Może ktoś ma materac w całości lateksowy i podzieli się wrażeniami. Proszę, bardzo, bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 01.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Testowałem różne i zdecydowałem się na lateks i kokos (na sprężynach kieszeniowych) a za najgorszą rzecz uważam piankę "memory" - ona działa tak jakby jej wcale nie było. Lepiej zafundować sobie grubszą warstwę lateksu. Dziwne ja mam z pianką memory, mam problemy z kręgosłupem i nie zamienię na inny. Problem w tym ile jest tej pianki memory i na jakim podkładzie. Ja mam Kameleon Plus http://www.ncp.com.pl/index.php?strona=13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 02.06.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A ja przestrzegam! Chcąc zaoszczędzić kilkaset złotych kupiłem materac nie twardy lecz średni i nie śpi mi się za dobrze Cokolwiek kupisz nie oszczędzaj na materacu. teraz muszę kupić nowy co mnie bardzo denerwuje bo chciałem panele w pokoju położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 02.06.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A można wiedzieć przed czym przestrzegasz ?Czy to się odnosi mojego posta bo nie bardzo rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 03.06.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Myślę, że jaszczurus przestrzega przed tanimi materacami. Ja już zamówiłam w całości lateksowy, kosztuje majątek - 2500,00 za jeden materac o wym. 80x200, będę go mieć w piątek, więc w przyszłym tygodniu dam znać jak się na tym śpi. Do tego zamówiłam nowy stelaż pod materac z drewna bukowego, klejonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 03.06.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Myślę, że jaszczurus przestrzega przed tanimi materacami. Ja już zamówiłam w całości lateksowy, kosztuje majątek - 2500,00 za jeden materac o wym. 80x200, będę go mieć w piątek, więc w przyszłym tygodniu dam znać jak się na tym śpi. Do tego zamówiłam nowy stelaż pod materac z drewna bukowego, klejonego. Kupiłam dla mamy materac w całości lateksowy z Janpolu 90x200, kosztował hm... cos koło 800 zł (nie pamiętam dokładnie, bo kupowałam ze stelażem i łóżkiem), siedmiostrefowy, twardy (chciałam średni, ale pracownik mi doradził twardy i mial recję). Mama była z niego bardzo zadowolona. Ja na nim spałam tylko kilka razy, ale tez byłam zachwycona nim. Ja kupowałam stelaż z elektrycznym zagłówkiem (Koło), więc i tak musiałam materac lateksowy, ale nie żałuję wydanych pieniędzy. Poszukaj może innej firmy i w innym sklepie. W pierwszym sklepie (produkty Koło, Janpol) pan mi wciskał super stelaż z najlepszym materacem (bez łóżka) za ponad 3 tys. Juz pomijam, że mnie wkurzył, bo tłumacze mu, że to dla osoby z chorym sercem i nie wolno podnosić nóg, a ten mi na siłę wciska stelaż z podnoszonym podnóżkiem... A w innym sklepie materac praktycznie porównywalny (akurat Janpol był od reki, a na Koło musiałabym czekać, cena podobna), stelaż z tej samej serii ale z jednym silnikiem (Koło, nie potrzebowałam podnoszenia podnóżka, tylko zagłówek), gratis pokrowiec i tanie, a mnie bardzo pasujące łóżko (samo łóżko 200 zł) - razem ok. 1800 zł. Jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 03.06.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 ha tez mamy zagwozdkę (i kłopoty z kręgosłupem).W sklepie polecaja nam Estrellę Koła w innym właśnie tej firmy co podałaś.I teraz tak jeżeli miałabym 90% pewności,że droższy rzeczywiście oznacza lepszy...kurcze jak to sprawdzić. Ja śpię na estrelli koła + pokrowiec aloe vera od 3 lat i jak dla mnie bajka! Poszliśmy do sklepu z zamiarem kupna twardego materaca, ba nawet dwóch 90-tek (jak małz sie wiercił to ja podskakiwałam na nasztm starym sułtanie z ikei). Ale po merytorycznej rozmowie z obsługą sklepu i wypróbowaniu kilku materacy na ekspozycji stanęło na estrelli. Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniDa 10.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Zakupiliśmy 2 m-ce temu dwa materace (80) - lateksowe, jestem bardzo zadowolona. Jedynym minusem tych materacy jest to, że są dość ciężkie i drogie, ale ogólnie warte swojej ceny Czy mozesz mi powiedziec, czy pomiedzy materacami jest duza szpara? Czy nie przeszkadza to w przytulaniu w lozku? Probuje przeforsowac taka opcje u meza, ale on twierdzi, ze to nie bedzie za wygodne rozwiazanie. Czy mozesz mi takze napisac jakiego typu masz materace? Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.10.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 U mnie temat zakupu materaca zaczyna być gorący i cieszę się z odgrzebanego tematu.My od kilku lat śpimy na materacu sprężynowym na twardym stelażu i powiem szczerze-jest kiepski i nie polecam.Mąż skarży się na bóle pleców i wogóle jest niewygodnie.Dlatego zastanawiam się nad materacem do nowego łóżka do domu (na razie śpimy na starym łóżku w mieszkaniu).Szukałam trochę na allegro i znalazłam producenta materacy,który ma konkurencyjne ceny i dobre komentarze. Co o tym myślicie?:http://allegro.pl/materac-delgano-160-200-lateksowy-meblemarzenie-i1253830094.htmlA może ktoś kupił coś u tego sprzedawcy lub użytkuje podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Czy są na forum użytkownicy materaców z meblika?A raczej ich rodzice ;)Zastanawiam się jaki materac kupić 7-latkowi. Meble mają być z meblika. I zastanawiam się czy kupić też u nich materac? Polecają mi go -bo super dla dziecka,ma zdejmowany pokrowiec,certyfikaty itd..To ten materac:http://www.meblik.pl/pl/materace/. Czy kupić inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 06.10.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Nikt się nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 06.10.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a co sądzicie o tym z IKEI? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00109585 - leżałem na takim 160x200 chyba z 15 min i bardzo mi się to podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 ja ikeę odradzam. niestety nie wiem co odradzam dokladnie bo oczywiscie wszystkie sie nazywaja sultan a ja tylko to pamietam. niemniej jednak zachwyceni kieszonkowym materacem janpola kupiliśmy na szybko w ikei tez strefowy kieszonkowy do domku letniskowego. od tego czasu nie cierpie tam spać bo wstaje z bólem kręgosłupa. do nowego domku zainwestowaliśmy w lateks z hildinga (taki średni model). jest boski. wspaniale nam się śpi od pierwszej nocy. młody ma lateks z janpolu. polecam tą fabrykę bo śpię na ich materacach od kilkunastu lat i są po prostu rewelacyjne. kupiłabym i do nas janpol piano zamiast hildinga ale... hilding był tańszy jedna uwaganiektóre materace z janpolu np. lateksowa Atena (tą ma właśnie młody i jest bardzo zadowolony) są materacami rehabilitacyjnymi. nie byłoby w tym nic ciekawego gdyby nie fakt że takowe są ovatowane 7% i przez to dużo tańsze od pozostałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 20.02.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Podciągam temat, dzielcie się swoimi spostrzeżeniami nt materaca. Poszukuje materaca 160x200 w cenie do 2 tys.Co byście polecili.Janpol i Hilding są powyżej budzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 17.03.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Przyłączę się do dyskusji ponieważ również szukam materaca. Kolega, który sprzedawał materace kilka lat poleca mi koło venus multi pocket. Nie jest on tani ale podobno wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts