docieplenia 26.07.2003 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 Tak poza tym to mam w aucie spory kaałek dachu i raczej nie będzie problemu z materacem 160/200. za to przy DUZYCH materacach ze sprezynami nalezy wlasnie uwazac zeby sie nie zginal w czasie transportu np. pod katem 90 st. lub nie daj boze na pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 28.07.2003 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ok Docieplenia, będę uważał. Najwyżej POżycze jakieś sprytne auto z dużą paczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Aaaale.... lateks nie skrzypi przy ruchach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 03.08.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 hey, ciekawa dyskusja... Ja od 3 lat jestem wlascicielem dwoch materacy ze sprezynami kubelkowymi 200x100 cm i jestem niezmiernie z nich zadowolony - moja malzonka rowniez. Materace sa pokryte po obu stronach roznymi materialami - bawelna na lato i welna na zime. Wpierw chcialem kupic jeden wspolny materac 200x200, ale nie zrobilem tego z dwoch wzgledow - transport oraz problemy z ustawieniami innych elementow lozka - nie wiem jak sie to po polsku nazywa, ale idzie mi o te "drabinki" na ktorych leza materace (niem. Lattenrost) - kupilem takie z regulacja zaleznie od wagi ciala, aby lepiej dopasowawywaly sie do spiacego. Uwazam je za rownie wazny element wygody lozka jak dobry materac - takie z regulacja sa na prawde super. No i kazde umozliwiaja wetylacje materaca - bez czego kazdy materac, niezaleznie od rodzaju niszczy sie. Na prawde radze, jak jeden z moich poprzednikow udac sie przed zakupem materaca do specjalistycznego sklepu tylko z lozkami i materacami i przetestowac kombinacje - drabinka/materac. Co do problemu dziury w lozku ... Rame lozka wykonalem sam, wezsze o 2 cm od materacy. Dzieki czemu "dziury" sie tak nie odczuwa, takze podczas snu. Ale prawda jest ze kazde z nas podswiadomie "wraca" na swoja polowe, niezaleznie od tego gdzie zasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 07.08.2003 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 My mamy 2 materace. Oprócz zalet takiego rozwiązania, które już są opisane wyżej, mnie dodatkowo przekonały 2 argumenty: nie muszę się "turlać" do małżonka z racji różnicy wagi, bo zawsze się jednak jakiś dołek robi oraz przy przewracaniu osobne materace nie powodują przebudzenia osoby akurat nie przewracającej się . Szczególnie, jeśli się niestety posiada tzw. czujny sen, jak zajączek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2003 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Klamka zapadła,Będzie jeden materac 160/200 ze sprężynami w kieszonkach z siedmioma strefami twardości obity 3 cm lateksu. Mam nadzieje, że nie utyję na tyle żeby robić aż taki dołek, o którym wspomniała luśka.Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 08.08.2003 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 No, Godulu, chyba że z 7 strefami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 A czemu większość z was uparcie mówi MATERACYMATERACÓW, MATERACÓW - budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Nie wiem w ilu już łóżkach spałem. Jak kiedyś policzyłem to w jednym roku było to ze 30 Materac musi być twardy i duży. Żadnych podziałów - to mi pachnie separacją Poza tym chcę się turlać z żonką w te i spowrotem Wszędzie tam, gdzie była ze mną żonka i były oddzielne materace - a nie daj Boże kołderki - nie służyło to bliskości i igraszkom. Dostęp powietrza ma być taki, że nie trzeba go będzie specjalnie wietrzyć, a do domu się go przywozi raz. Na upartego można na dachu zwykłego "wózka". No i materac mimo wszystko nie może być za duży - to oddala ludzi Swoją drogą można się nawet wyspać na 60cm we dwójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 No, Godulu, chyba że z 7 strefami Luśka - a nie wydaje Ci się, że ludzie mają różny wzrost i śpią w różnych pozycjach? Przy 7 strefach ich szerokość jest poniżej 30cm, co wydaje mi się niczym w stosunku do przybieranych pozycji. Tym razem piszę o sennych pozycjach Co będzie wobec tego jeżeli moja część ciała znajdzie się w nieodpowiedniej strefie :?: Wydaje mi się, że 7-strefowe to naciąganie na "wodotryski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 19.08.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Frankai,wydaje mi się, że strefy twardości będą wytmuszać prawidłową pozycję. Poprostu leżenie w złych strefach będzie mniej wygodne niż prawidłowe. Z własnego doświadczenia wiem, że we śnie przewracam się za każdym razem kiedyjest mi niewygodnie - tak więc będę się wiercił do skutku. A zreszta dziś będzie testowanie materaca:-)))) POdobno właśnie go przywieźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Poprostu leżenie w złych strefach będzie mniej wygodne niż prawidłowe. Z własnego doświadczenia wiem, że we śnie przewracam się za każdym razem kiedyjest mi niewygodnie - tak więc będę się wiercił do skutku. Może i tak - tylko odwieczne pytanie: "tabakiera do nosa, czy nos do tabakiery"? Ja wolę, żeby materac dopasował się do mnie Było poważnie, to teraz trochę żartem. Pewnie niedługo już będą inteligentne materece, co to sam sprawdzą i dostosują się w zależności od tego gdzie masz kręgosłup, a gdzie 4 litery, czy śpisz na boku, czy jesteś z kimś i bynajmniej nie śpicie To oczywiście żart, choć jak znam Amerykanów, to pewnie już coś takiego mają lub wkrótce wypuszczą Wszystko z nudów - wymyślają cudowne ... nikomu niepotrzebne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 19.08.2003 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Frankai, Zgadzam się z tobą w stu procentach. Jest tylko maly problem: mam wade postawy więc chce żeby materac trochę korygował niedoskonałości mojego bolącego kręgosłupca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.08.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Godul1 - ja też mam. Doskonale mi pomaga basen, a materac byleby nie szkodził (miękki odpada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 19.08.2003 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Basen owszem , ale nie zawsze jest na to czas. Ostatnio niestety nie mam go zbyt wiele:-((. Do tego budzę się rano z bulem w plecech. To po części wina braku ruchu ale też niewygodnego fotela w pracy, w samochodzie no i jeszcze niewygodnego materaca. Stary materac-kiedy go kupowałem- był twardy. PO trzech latach 8używania niestety nie jesty już twardy a i sprężyny mozna już w nim bez trudu wymacać. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 20.08.2003 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 No więc zdaję relację: Materac jest super, gruby - 22 cm, twardy ale tylko tam gdzie trzeba. Acha z tym dolkiem o którym mówiła luśka to nie prawda. Na razie nie skrzypi ale pożyjemy- zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość john 24.08.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Co sądzicie o materacu wypełnionym sianem? JA PRZEZ OSTATNIE DWADZIEŚCIA LAT MUSIAŁEM SPAĆ NA TAKIM MATERACU!!!!!! Całkiem wygodnie i w zgodzie z naturą FULL POWAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 25.08.2003 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 John, Jak byłem mały treż na takim spałem. Szybko jednak z niego wyrosłem. Pamiętam, że najfajniej było po wymianie wsadu. Wrażenie jakby się spało w stodole. Niestety ten rodzaj materaca raczej nie nadaje się dla alergików. Poza tym raczej nie ma właściwości ortopedycznych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 25.08.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Nasz materac jest sprężynowy x1.8 z włóknem kokosowym z dwóch stron. Twardy, sprężysty, i ułatwia dobry sen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość john 26.08.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Ostatnio na szczęście awansowałem na tapczan (z którego wystaje sprężyna...), bo z tych materacy myszy zrobiły sobie wylęgarnię (po prostu materiał zmurszał ze starości i siano już wylatywało ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts