Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rodzaj materaca wybra? do ?ó?ka? Latex czy spr??yny?

godul1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość John
Dwadzieścia lat spania na takim materacu i żadnych skrzywień kręgosłupa. A jak chciałem wyjść z łóżka to musiałem się wykuliwać (bo materac był strasznie wyleżany, poprostu się zapadł do środka) :D

• 2 weeks później...
  • 2 years później...

Dzięki Sonika za podsunięcie wątku :)

Idę dziś zamawiać łózko i materac BRW. Ciekawe czy będzie wygodny i wytrzymały. Ma sprężyny w kieszonkach i pokrowiec do ściągania i prania. Wielkość to ok. 160 na 200. Hihihi, jak będę musiała go wietrzyć to zostanę herod babą!!

• 2 weeks później...

Ja mam od chyba juz trzech lat siedmiostrefowe sprezynki w kieszonkach plus obicie z latexu. Gdybym miał jeszcze raz kupować to chyba bym odzałował pare złociszy i kupił troche twardszy materac strefowy ale z samego latexu ale tylko dlatego żeby był jeszcze twardszy.

Co do plecków to nie ma się co oszukiwac- ćwiczeń nie zastąpi najlepszy materac. Jest jednak o tyle lepiej że nie budze sie rano z nólem w krzyzu jak to sie zdażało na strym materacu. Poza tym przestały mi drętwieć w nocy ręce ( no chyba ze się jeakoś nieszcxęśliwie zawinie)

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 months później...
zdecydowanie lateks

nic sie z nim nie dzieje, nie odgina sie (a mamy stelaz z mozliwoscia postawienia zaglowka) , w sklepie mk kolo powiedzieli mi, ze wlasnie dlatego zawsze polecaja lateks - ortopedyczny, zdrowy, sprezysty, nie do zameczenia

witam wszystkich .w swoim zyciu mialam 2 rodzaje materacy-1spręzynowy-nie wspominam go dobrze 2 -obecny lateksowy,także z Koła.Śpimy już na nich-(2odzielne po 80cm) 3rok i nic ale to nic sie nie dzieje.wzieliśmy troszkę lepsze 7 stref ciężkosci.z wentylacją czy jakos tak sie nazywa, pokrowiec zdjmowany do prania, antyalergiczny sprężysty jesli oczywiscie mamy pod dupką stelaż.w koncu sie wysypiamy z mężem.choc mieli także w sprzedaży spręzynowy,ale cudo 600 sprezyn na m2,rewelacja no ale trzeba za nia niezle zaplacić-3 lata temu po 900zl kazdy-80 cm.wykonczony u góry lateksem oczywiscie.wiec w zasadzie to jeden i drugi jest godny polecenia.wspomne tez ze nie ma co zalowac na porządnystelaż,my otym zapomnielismy i niestety szczebelki pekaja podczas........... :lol: