asana 19.08.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Przyszedl czas na zakup kuchennego AGD... Jest troche postow na forum na temat lodowek , ale niewiele na temat tych do zabudowy... Bo niestety nie sa one tak doskonale wyposazone , jak te wolnostojace... Jakie lodowki macie? Jakie "bajery" musza byc, a jakie sa tylko milym dodatkiem? -komora zero (jak sie toto sprawdza w codziennym uzytkowaniu?) -cyrkulacja powietrza -funkcja party -funkcja wakacje -powloka antybakteryjna -szybkie zamrazanie -szybkie chlodzenie -...? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.08.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 będe śledzić bo też jestem skołowaciała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.08.2007 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 z moich doświadczeń Miałem no frost, obiegi powietrza, komory itd. Moje doświadczenia są niestety takie że im więcej systemów tym gorzej. Zaznaczam że to moje subiektywne zdanie. W końcu kupiłem lodówkę - spełnia nasteujące parametry: - dwa agregaty - szybkie zamrażanie jest OK - funkcję wakacje sobie odpuść- założę się że i tak nie będziesz o tym pamiętał - żadnych kostkarek i chodni do soków czy wody - fajnie to tylko na folderze wygląda - żadnych telewizorów - żadnych komór fresh itd - to już totalna bzdura Do mojego domu który się buduje kupię lodówkę 180 cm i do tego zamrażarkę szufadową 180 cm i postawię obok siebie. Czy zabuduję czy nie to się okaże a raczej nie - kwestia gustu. W rosądnej cenie kupisz elekroluxa lub boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 20.08.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sasha- a co daja 2 agregaty? I czemu komora fresh/zero jest do niczego? Bo brzmi dosc ciekawie.. Rozsadna cena ... No wlasnie.. powinnam dopisac, ze szukamy lodowki do 3 tysiecy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dwa agregaty powodują że lodówka lepiej działa - jeden obsługuje lodówkę a drugi zamrażarkę. Jeżeli chcesz umyć np. zamrażarkę / w końcu i tak musisz to zrobić / to wyłączasz jeden agregat. Co do komory fresh... wrzuć tam coś i zobacz jakie będzie fresh. Wg mnie to po prostu slogan rekalmowy i tyle. Co to znaczy komora fresh/zero? PS Mój elektrolux sprawdza się świetnie 180 cm wys a kosztował w promocji jakieś 1800 zł - ma dwa agregaty / elektroniczny wyświetlacz temp wew zamrażarki Wcześniej miałem LG ze wszystkimi systemami - za przeproszeniem gów..o naprawiałem ją 6 razy - w końcu wyrzuciłem Moze dlatego jestem sceptycznie nastawiony do takich historii jak no frost czy komory. Lodówka ma jedną rzecz robić dobrze - chłodzić. Dodatkowo czasem trzeba ją tez myć i żadna powłoka antybakeryjna nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 20.08.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sascha-ale twoja lodówka z 2 agregatami jest do zabudowy czy nie w koncu? bo piszesz, ze nie zabudujesz chyba- ale przy specjalistycznej do zabudowy -jak jej nie zabudujesz to dziwny design bedziesz miał chyba w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A jakie to ma znaczenie czy lodówka jest do zabudowy cze też nie? Przecież interesowały cię głównie parametry typu komora zero Pisałem o mojej lodówce jaką niedawno kupiłem do bloku, że tak się wyrażę a mój domek się buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 21.08.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Sasha- dzieki za informacje! Ja jednak szukam lodowki do zabudowy... Czy ktos z Was moze mi mi polecic jakis konkretny model, ktory uzytkuje z zadowoleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 21.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ja mam dwie lodówki do zabudowy Siemensa.Najwieksze jakie były czyli bodajrze 173cm. Jedna chodzi juz 6 rok, bez zadnego problemu. ma jeden agregat, i chyba nic poza tym. Drugą kupiłem identyczną- jednoagregatową, z bajerów ma powloke antybakteryjną, ale jak to działa nie wiem bo narazie jest tam tylko jedna butelka wody mineralnej od 3 dni;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 22.08.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kiwal- a jaki model siemensa kupiles? Cicha jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 22.08.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 wybiorę cos z tych:http://www.topmarket.pl/lodowki_do_zabudowy/ARISTON_BCB_333_AAVE_I.php jest wysoka i pojemna jak na lodówki do zabudowy-duża zamrażara! http://www.topmarket.pl/lodowki_do_zabudowy/LIEBHERR_ICUS_30130.php-tez fajna a Liebherr ma dobre opinie:) a co siemensa http://www.topmarket.pl/lodowki_do_zabudowy/SIEMENS_KI_38_VA_20.php to fajny ale trzeba w tych modelach filtr wymieniac co pół roku (jak nie wymienisz to "bajer nie działa" i tragicznie mało pojemna zamrażara-ja czasem i pół prosiaczka przechowuję więc raczej zdecyduję sie na aristona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 22.08.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tez myslalam o aristonie, tylko nieco nizszej - BCB 313 AWEI Musimy miec standardowa wysokosc (177cm), bo meble sie juz robia... Aristony maja sporo "bajerow" w przystepnej cenie... Tylko... Jakos nigdzie zadnych lodowkowych entuzjastow aristona nie spotkalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 22.08.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Generalnie aristony sa mało popularne w sklepach-więc mnóstwo jest entuzjastów amiki (której dużo), whirpooli (mega reklamowane a jakość-taka sobie teraz) .... ja mam pralke aristona od 4 lat, narzekałam że głośna-bo poza tym jest rewelacyjna! Narzekałam do momentu kiedy byłam u koleżanki z cichym whirpoolem-jej pralka rżała i piała a zdaniem koleżanki to bylo "normalne":) generalnie-nie ma zasady, nawet najlepszej marki produkt może sie teraz zepsuc bo obecnie 85 % produktów robią małe zółte rączki (CHINY) To nie to co 10 lat temu. A na Miele mnie nie stać. Kupię po prostu dodatkową gwarancje na 5 lat za 100 zł chyba i ok:) a serwis aristona w polsce jest nienajgorsy podobno:) a zachwalane na forum elektroluxy to dla mnie lipa-tanie toto, ma bajery ale mrozi np. 4 kg/24h:0 albo energetyczna B-klasa...nie mówiąc o rachitycznych plastikowych półeczkach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts