01lot 19.08.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Mam pytanie, kiedy powinno się montować parapety wew., czy w trakcie tynkowania , czy spokojnie w czasie wykańczania wnętrz.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 19.08.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Po tynkach.Można też po malowaniu.Niekiedy po podłogach (zależy jaka podłoga,parapety mogą trochę przeszkadzać przy układaniu).Na koniec drobne wykończenie w rogach (gipsem,farbą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.08.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 A można wcale moi znajomi rok mieszkają i nie mają parapetów -ani zewnętrznych ani wewnętrznych -widać im wygodnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Po tynkach. Można też po malowaniu. Niekiedy po podłogach (zależy jaka podłoga,parapety mogą trochę przeszkadzać przy układaniu). Na koniec drobne wykończenie w rogach (gipsem,farbą). Ja zakładałem / parapety wewnętrzne / po tynkach - a przed finalnym malowaniem - jest wówczas czas na wykończenie tynku wokół parapetów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 20.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ja miałem parę parapetów montowanych przed tynkami a jeden po i następnym razem wszystkie będą montowane przed tynkami i przez tynkarzy. dlatego że: - montaż gratis - obrobienie narożnikami dopasowane do samego parapetu (a nie urypane i sztukowane) - zrobione i zapomniane jest wówczas czas na wykończenie tynku wokół parapetów . właśnie - jakby były zamontowane od razu to nie trzeba by wykańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn_swierk 20.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ja tez mialem przed tynkami.nic sie nie obrudzilo bo byly ochronione folia.same plusyobrobka dokladna bez zadnych łączeń.nic nie trzeba później skuwać i podkuwaćnie trzeba później ciąć (narożników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 20.08.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 dzisiaj zakładano nam pierwsze parapety. Jest po tynkach, przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
01lot 20.08.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzieki za podpowiedzi , przyznam sie, że bardziej jestem za wstawianiem parapetów na etapie tynków/ dużo ładniejsze obróbki glifów/ jest tylko jeden kłopot, muszę już podjąć decyzję co do rodzaju oraz koloru podłóg.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 20.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ja właśnie dzisiaj zakończyłem montaż parapetów wew.W przyszłym tygodniu wchodzą tynkarze, także wszysto ładnie obrobią.Moim zdaniem parapety z kamienia lepiej zamontować przed tynkami. Można wtedy więcej podkuć nie martwisz się, że uszkodzisz i ubrudzisz tynki. Wygodniej je zamontować i nie bawisz się póżniej z zaprawianiem dziur i ubytków w tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ja właśnie dzisiaj zakończyłem montaż parapetów wew. W przyszłym tygodniu wchodzą tynkarze, także wszysto ładnie obrobią. Moim zdaniem parapety z kamienia lepiej zamontować przed tynkami. Można wtedy więcej podkuć nie martwisz się, że uszkodzisz i ubrudzisz tynki. Wygodniej je zamontować i nie bawisz się póżniej z zaprawianiem dziur i ubytków w tynku. Ja właśnie montowałem wewnętrzne parapety kamienne - 3 cm granitu Vanga - montowałem je po tynkach wewnętrznych . Wpuściłem je po 3 cm z każdej strony w ścianę - podkucia wykonałem po tynkach , po osadzeniu parapetów ładnie wykończyłem wszystkie miejsca obróbki wokół parapetów - nie ma najmniejszego śladu - parapety wyglądają pięknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 wewnetrzne parapety kamienne montowane po tynkowaniu, ale przed malowaniem.chyba mozna tez przez tynkami, ale nalezy je starannie zabezpieczyc. jesli ktos planuje kontraktony, to rozniez lepiej instalowac je (okablowanie) jeszcze przed polozeniem parapetow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 20.08.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 O lala...montaż parapetów przed tynkami ??? Toć... ja nawet okien nie montowałm przed tynkami ...a co dopiero parapetów... Dzięki temu wszystko szybko schło ...a i okna są sliczne nie zniszczone.. Parapety zakładałam, po jednokrotnym malowaniu. (Ale tym białym malowaniu...po tynkach) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.08.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Toć... ja nawet okien nie montowałm przed tynkami ...a co dopiero parapetów... ) to okna masz na tynkach ?? a kotwy, pianka itp ? na wierzchu ? co do wentylacji i schniecia to mozna to osiagnac majac okna .... trzeba je otworzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 21.08.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ja tez mialem przed tynkami. nic sie nie obrudzilo bo byly ochronione folia. same plusy obrobka dokladna bez zadnych łączeń. nic nie trzeba później skuwać i podkuwać nie trzeba później ciąć (narożników) Popieram, tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts