Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parapety wewnętrzne kiedy

01lot

Recommended Posts

Po tynkach.

Można też po malowaniu.

Niekiedy po podłogach (zależy jaka podłoga,parapety mogą trochę przeszkadzać przy układaniu).

Na koniec drobne wykończenie w rogach (gipsem,farbą).

Ja zakładałem / parapety wewnętrzne / po tynkach - a przed finalnym malowaniem - jest wówczas czas na wykończenie tynku wokół parapetów .

Pozdrawiam

ja miałem parę parapetów montowanych przed tynkami a jeden po i następnym razem wszystkie będą montowane przed tynkami i przez tynkarzy.

dlatego że:

- montaż gratis

- obrobienie narożnikami dopasowane do samego parapetu (a nie urypane i sztukowane)

- zrobione i zapomniane

jest wówczas czas na wykończenie tynku wokół parapetów .

właśnie - jakby były zamontowane od razu to nie trzeba by wykańczać.

ja właśnie dzisiaj zakończyłem montaż parapetów wew.

W przyszłym tygodniu wchodzą tynkarze, także wszysto ładnie obrobią.

Moim zdaniem parapety z kamienia lepiej zamontować przed tynkami. Można wtedy więcej podkuć nie martwisz się, że uszkodzisz i ubrudzisz tynki. Wygodniej je zamontować i nie bawisz się póżniej z zaprawianiem dziur i ubytków w tynku.

ja właśnie dzisiaj zakończyłem montaż parapetów wew.

W przyszłym tygodniu wchodzą tynkarze, także wszysto ładnie obrobią.

Moim zdaniem parapety z kamienia lepiej zamontować przed tynkami. Można wtedy więcej podkuć nie martwisz się, że uszkodzisz i ubrudzisz tynki. Wygodniej je zamontować i nie bawisz się póżniej z zaprawianiem dziur i ubytków w tynku.

Ja właśnie montowałem wewnętrzne parapety kamienne - 3 cm granitu Vanga - montowałem je po tynkach wewnętrznych .

Wpuściłem je po 3 cm z każdej strony w ścianę - podkucia wykonałem po tynkach , po osadzeniu parapetów ładnie wykończyłem wszystkie miejsca obróbki wokół parapetów - nie ma najmniejszego śladu - parapety wyglądają pięknie :)

Pozdrawiam

O lala...montaż parapetów przed tynkami ??? :o

Toć... ja nawet okien nie montowałm przed tynkami ...a co dopiero parapetów... :roll:

Dzięki temu wszystko szybko schło :) :) ...a i okna są sliczne nie zniszczone.. :) :)

Parapety zakładałam, po jednokrotnym malowaniu. (Ale tym białym malowaniu...po tynkach)

... :)