Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GALMET,ELEKTROMET,BIAWAR

jabko

Recommended Posts

Ja się przymierzam do takiego:

http://www.allegro.pl/item224706316_zasobnik_200_l_ze_stali_nierdzewnej_kompletny_.html

ze stali nierdzewnej, 2 wężownice- pod solary, kominek i kocioł gazowy. Rozmawiałam ze sprzedającym -mówki że zasobnik 200l ze stali nierdzewnej odpowiada tym 300l ze zwykłej (krócej się nagrzewa czy cośtam) -koszt 3600zł a trwałość na lata -biawar odradził mi instalator. radzę zadzwoń do tego gościa z allegro -on dystrybuje całe systemy co- kotły, zasobniki, solary itp -doradzi Ci najlepiej :) )

Najważniejszy parametr to trwałość.

Chcę taki który przerdzewiwje najpóźniej :lol: DLATEGO polecam Ci Emaliowany!!!!

Ile lat masz tego Elektrometa ?

Ojciec ma go 5 lat ja 2-gi i gra muzyka.

Pomyślcie sobie co chcecie ale 3600 za zasobnik :o :o - musiałbym mieć nasr..ane

Sebo8877

Najlepszy jest tekst ze 200L w nierdzewce odpowiada 300L emaliowanego.

Dobre

Już 2300zł za zasobnik to totalne przegięcie.

Dlatego w ogóle rozważam czy nie lepiej na lato kupić przepływówkę.

Bo ta druga wężownica do zasobnika (koszt 800zł :evil: ) to tylko na lato na grzanie ciepłej wody kolektorkiem

Najlepszy jest tekst ze 200L w nierdzewce odpowiada 300L emaliowanego.

Dobre

Już 2300zł za zasobnik to totalne przegięcie.

Dlatego w ogóle rozważam czy nie lepiej na lato kupić przepływówkę.

Bo ta druga wężownica do zasobnika (koszt 800zł :evil: ) to tylko na lato na grzanie ciepłej wody kolektorkiem

Powtarzam tylko, to co mi powiedział specjalista -instalator. Przymierzałam się początkowo do zasobnika vailanta 300l (z tej firmy będzie piec) -ale kosztuje 4000zł i jest tylko emaliowany. Po rozmowach z mężem i naszym fachowcem od co -zamierzam kupić nierdzewny za 3600 -lepsze chyba to niż wymiana zasobnika za 5-10lat...

Chcę taki który przerdzewiwje najpóźniej :lol: DLATEGO polecam Ci Emaliowany!!!!

Pomyślcie sobie co chcecie ale 3600 za zasobnik :o :o - musiałbym mieć nasr..ane

Sebo8877

Tylko,że elektromet nie ma w ofercie zasobników 2płaszczowych większych niż 140l -na piec, solary i kominek -to za mało.

Z kolei weszłam na stronę Galmetu -ceny ok. 3tys -to już chyba postawię na "moją" nierdzewkę za 3600zł -żadna różnica -600zl - a galmet pisze że anodę trzeba w nich wymieniać co roku :roll:

Zasobniki której z firm są "najlepsze" ??

BIAWAR

ELEKTROMET

GALMET

Ja zamontowałem Wymiennik Neptun Kombi z Galmetu 5 lat temu i wszystko jest ok. Należy tylko pamiętać, że wszyscy producenci wymagają aby raz w roku wymienić anodę magnezową.

Osobiście poleciłbym wymiennik z Galmetu ponieważ jest to największa firma w Polsce i ma niezły serwis.

Sebo8877

Tylko,że elektromet nie ma w ofercie zasobników 2płaszczowych większych niż 140l -na piec, solary i kominek -to za mało.

Z kolei weszłam na stronę Galmetu -ceny ok. 3tys -to już chyba postawię na "moją" nierdzewkę za 3600zł -żadna różnica -600zl - a galmet pisze że anodę trzeba w nich wymieniać co roku :roll:

Możesz zamówić z anodą tytanową i nie będziesz musiał wymieniać anody co roku. Niestety za tę anodę jest dopłata.

• 2 weeks później...
Nierdzewka za ponad 4tyś zł nie wchodzi w grę.

Zasobniki solarne wymienionych wcześniej firm są po 2300-2600zł (250-300L z dwiema wężownicami i grzałką)

Znam firmy oferujace zestawy solarne ktore wycofaly sie z zasobnikow polskiej produkcji z powodu malej wytrzymalosci. Najczesciej siadaly wezownice i plyn z inst.solarnej(trujacy) dostawal sie do wody uzytkowej. Zastapiono je odrobine drozszymi czeskimi i austryjackimi.Od tej pory reklamacje skonczyly sie...

po wiecej informacji zapraszam na priva