Gość 18.07.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 mam pytanko Mieszkam w starym poniemieckim domu i mam taki problem na ścianach pojawiają się plany (takie ja by pleśń lub grzyb) co to js\est i od czego Na ścianie gdzie gipsowałem gips odchodzi od ścian jak by był mokry Jak sobie z tym poradzić próbowałem to wycierać Podzczas wycierania jest bardzo nieprzyjemny zapach.Po wytarciu pojawiło się jeszcze więcej.Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 23.07.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Musisz koniecznie sprawdzić co jest przyczyną powstania takiego grzybka na ścianie. Zazwyczaj nieodpowiednia wentylacja, gromadzenie sie pary wodnej w pomieszczeniu lub też dziurawy dach albo rynny. Trzeba będzie to naprawić. Do usunięcia grzybka spróbuj jakiegoś środka robionego na bazie chloru (są takie dostępne w sklepach z farbami środki do usuwania pleśni, glonów i grzybów), dobry jest PUFAS. Może być też zwykłe ACE (domowa metoda ) Jeśli grzybek wyjdzie znowu po jakimś czasie, być może bedziesz musiał wezwać ekipe do osuszenia budynku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 24.07.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Nie czytając tego wątku właśnie użyłem pufasa - REWELACJA Myślałem, że zedrę warstwę tynku, spryskam preparatem, zaszpachluję, pomaluję i będzie to wyglądało. Z czystego lenistwa najpierw spryskałem. Nie została nawet mała plamka na tynku :). Podobnie potraktowałem silikon i drzwi kabiny natryskowej. Polecam - koszt jakieś 14zł, lekko pachnie chlorem, ale znośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 25.07.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Na drzwi kabiny prysznicowej i silikon polecam szczegolnie odgrzybiacz SAN PROFI, jest delikatniejszy (nie zawiera chloru) i mamy pewność, że nie stanie nam sie nic z drzwiami, np. nie zmatowieją. Nadaje się również do spoin, brodzików i wanien akrylowych.Farbiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jovisoco 19.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 To po prostu jakaś pleśń.Pleśń z mieszkania można usunąć bez potrzeby rozbijania ścian, przebudowywania wentylacji, czy dopłacania do ogrzewania. Problemem, jaki sprzyja pojawianiu się pleśni jest kondensacja wilgoci na ścianie, wskutek różnicy temperatury powietrza w mieszkaniu i ściany. O ile zniwelowania różnicy temperatur wiąże się z ogromnymi nakładami, o tyle prostsze jest sprawienie, aby wilgoć po prostu nie osadzała się. Można to osiągnąć stosując specjalną farbę antykodensacyjną, która ma nasepujące cechy:1. jest termoizolacyjna - zapobiega oddziaływaniu termicznemu powietrza wewnątrz mieszkania na chłodniejszą ścianę, oraz na częste zmiany temperatury w łazienkach i kuchniach (niejako oddala jak pole magnetyczne cząsteczki wody)2. jest dźwiekochłonna3. posiada związki chemiczne, które dzięki swym właściwościom zapobiegają wszelkiemu rozwojowi pleśni4. jest przyjazny dla ludzkiego zdrowiaten produkt to CASAVIVA Anticondensa firmy BRIGNOLACo bardzo ważne produkt ten jest prosty w zastosowaniu.zapraszam na stronę informacyjną producenta: http://www.brignola.plkontakt: [email protected] lub tel. 089 512 32 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 05.08.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Bartt, a jak dawno rozprawiles sie z tym grzybem? Boje sie, ze takie grzyby dosyc szybko ponownie sie pojawiaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Jovisoco, Na innych wątkach od 2 tygodni wisi pytanie o wyjaśnienie tego cudu fizyki. Taki rewelacyjny produkt, a tu nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts