Ania i Dawid 23.04.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witaj Darkos! Życzymy powodzenia My ciągle czekamy na adaptację ma być w przyszłym tygodniu, następny krok skierujemy do starostwa i znowu oczekiwanie (ponoć jakieś 3 tygodnie) oj trzeba mieć cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikusia1000 23.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam koralgowiczów U nas budowa rozpoczęta ,ławy wylane a od poniedziałku dalej......za niedługi okres czasu zrobię kilka fotek do wglądu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 24.04.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 WitajcieJa dzisiaj pędzę do starostwa po pieczątkę o uprawomocnieniu się decyzji i dziennik budowy.Zgodnie z planem zamierzamy zaczac w czerwcu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 03.05.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 tu na razie jest ściernisko ale będzie .... http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt%20koralgol2/photoszopabrak.jpg Koralgol a taka to była szopka : http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt%20koralgol2/photo03.jpg a tu będzie stał "miś": http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt%20koralgol2/photo05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Dawid 04.05.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mikusia pisalas wczesniej o oknie naroznym i o tym, że może byc "problem" z roletami. Jak go rozwiązaliście? Nam też się bardzo podoba okno narożne ale własnie te rolety.... Szybciutko wrzucaj zdjęcia z budowy. Napisz proszę o kosztorysie, wg którego budujecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 04.05.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, Również zdecydowaliśmy się na Koralgola 2/2G. W Warszawie nie za dobrze to wygląda same mury 29,000(porotherm) Więźba 8000, Dekarz 9500(ceramika) Sama robota. Co dalej jeszcze dokładnie nie wiem zaczynamy za miesiąc. Robiłem w piątek kosztorys do kredytu z podłogami i kuchnią wyszło 270.000 Co do zmian, na pewno okno narożne w kuchni(zyskamy chociaż jedną narożną wiszącą) Okno w salonie +50cm i przesuwne. Murarz zrobi mini piwniczkę pod schodami widziałem super(3 schodki w dół i zakręt na 1.5m w głąb) Taras na tyle domu z przejściem przez przesuwne, taras zadaszony w kopertę pokryty przezroczystym pcv.Rezygnujemy z łazienki w sypialni na rzecz jednej wielkiej garderoby. Jak mi sie jeszcze coś przypomni napiszę. P.s Murarz powiedział; przy jedno ściennym materiał powinien być twardy .(też myślałem o suporeksie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikusia1000 07.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam ,dowiadywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikusia1000 07.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam ,dowiadywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikusia1000 07.05.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam ,dowiadywalismy sie na temam rolet zew. i nie bedzie z tym problemu.Skrzynka ,ktora zawiera caly mechanizm jest wypuszczona na zewnatrz ,natomiast po zrobieniu zewnetrznej elewacji jest przykryta steropianem i tynkiem -wiec po problemie ,a kosz jest minimalnie wiekszy .My juz mamy stan zero ,wiec od poniedzialku zaczynamy mury.Jak tylko uporam sie z awaria komputera to wrzuce fotki .Zastanawiamy sie czy nie zrobic okien wiekszych? A co do kosztorysu to juz blowa boli a to dopiero poczatek......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 07.05.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam,A my wczoraj zgłosiliśmy rozpoczęcie prac budowlanych.W przyszłym tygodniu ma się zjawić spych i trochę działkę wyrównać, główne rozpoczęcie prac planowane jest na czerwiec.Co do okien to w salonie (mamy dwa okna bo nie mamy narożnego) i w kuchni okna zwiekszamy do rozmiaru 180 x 150. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 07.05.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam, Również zdecydowaliśmy się na Koralgola 2/2G. W Warszawie nie za dobrze to wygląda same mury 29,000(porotherm) Więźba 8000, Dekarz 9500(ceramika) Sama robota. Co dalej jeszcze dokładnie nie wiem zaczynamy za miesiąc. Robiłem w piątek kosztorys do kredytu z podłogami i kuchnią wyszło 270.000 Co do zmian, na pewno okno narożne w kuchni(zyskamy chociaż jedną narożną wiszącą) Okno w salonie +50cm i przesuwne. Murarz zrobi mini piwniczkę pod schodami widziałem super(3 schodki w dół i zakręt na 1.5m w głąb) Taras na tyle domu z przejściem przez przesuwne, taras zadaszony w kopertę pokryty przezroczystym pcv.Rezygnujemy z łazienki w sypialni na rzecz jednej wielkiej garderoby. Jak mi sie jeszcze coś przypomni napiszę. P.s Murarz powiedział; przy jedno ściennym materiał powinien być twardy .(też myślałem o suporeksie) a czy jest mozliwość abyś podesał mi na maila ten Twój kosztorys - za jakiś czas tez startuje bo banku po $$$$ i pewnie bedą go wymagać - zawsze to łatwiej bazować na juz zrobionym - ewentualnie skoryguje jakieś parametry ale to bedzie chyba tylko kosmetyka jezeli to nie problem to z góry wiekie dzięki mój e-mail: [email protected] ja wczoraj zaniosłem zmiany adaptacyjne do adaptatora mam juz umowę do podpisania na prąd - za przyłacze 2100 plus vat - zejście ze słupa i skrzynka jakies 2 metry od niego - rozumiem że od skrzynki do domu ciagne sam - a to już jakies 40 metrów w tym tygodniu spych chyba poprzesuwa mi gruz w róg działki - powyrywa betonowe chodniki i obmurówki - usunie krzewy ( prawie jak drzewa ) rozplantuje troche ziemi i wyrówna teren aby geodeta mógł wyznaczyc budynek - za godzinę roboty zawołał 100 zł - nie wiem ile mu zejdzie na tych pracach - liczę na 2-3 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 08.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 norbiwolow- Kosztorys zaniosłem wczoraj do expandera ;-( Ale muszę zrobić jeszcze jeden do PKO, wtedy prześlę. Co do działki u mnie 650m spychacz 100zł za h, dwa drzewa suma 4 godziny. Wycenili mi okna w MS, supertermo 3szyby 2x kolor bez łuku w sypialni(100%drożej). W salonie przesuwne 2350*2100= 24,000.Co do zmian, podnosimy ścianę kolankową o 25cm.Również robimy drzwi wejściowe od pomieszczeń gospodarczych na tył domu.Ale to to wszystko pikuś, proszę wszystkich o pomysły na zaaranżowanie kuchni, bo tutaj widzę problem(opcja z kuchnią od frontu) pozdrawiamKarol p.s jakie zmiany robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kklucz19 08.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam! Ja także dopiero zaczynam zabawę zwaną Koralgol. Czy byłaby możliwość podesłania również do mnie wszelkich kosztorysów i wycen? Bo codziennie śledzę forum i widzę że takie rzeczy mogą pomuc przyszłym inwestorom. Mój e-mail: [email protected]Z góry dziękuję za wszelkie informacje, Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiuszka.k 08.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No i ruszyło!!!! Jutro bijemy pierwszy strop! Oczywiście bez zmian się nie obyło - Mamy dodatkowe drzwi z tyłu z kotłowni, - ustalone, że okna dachowe będą po jednym - nad garażem na razie zosatwaiamy pomeszczenie niezagospodarowne coś w rodzaju suszarni, więc likwidujemy tam drzwi i wstawiamy okno. Na dole więcej zmian. Tam gdzie gabinet dajemy łązienkę i WC a ze starej łazienki i garderoby robimy pokój, włączamy w to szafy z projektu. Niestety zmiany wymuszone, bo na razie stać nas tylko na wykończenie dołu a musimy mieć jakiś pokoik. Pod schodami będzie szafa wnękowa. Dodatkowo nad wyjściem na taras, a w dwóch pokojach na górze robimy balkonik, chcemy zadaszyć trochę drzwi tarasowe. Żałuję, że okna w kuchni nie przesunęłam troszkę bliżej okna narożnego, ale to jeszcze przedyskutujemy. My budujemy ścianę z trzech warstw. Max, styropian i cegła wzdłuż. Dach jest ustalony na blachodachówkę i bijemy dwa stropy betonowe. Mam kilka fotek: tylko nie wiem jak je tu wkleić:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Dawid 09.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Katiuszka proponuję założyć stronę internetową na http://www.mojabudowa.pl nie ma tam problemu z wklejaniem zdjęć. Ja też założyłam: naszkoralgol.mojabudowa.pl i szybko wrzucaj zdjęcia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 10.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/ ja tez zacząłem pisać bloga z koralgolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 13.05.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 wczoraj wielkie sprzątanie na działce - gruz w róg działki - zdjęcie humusu - 3,5 godziny pracy koparko ładowarki - 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 14.05.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 WitajcieNo i u nas pojawił się spych (tzw. DET) w celu zniwelowania działeczki, dokładnie o 8.30 rozpoczął zabawę.Ale działka 27 arów to pewnie z 8 godzin bedzie się po niej jeździł.Działka niby równa ale tu górka tam dołek - i to w miejscu wjazdu, tak więc trzeba wyrównać.Jak znajdę chwilę to może w w weedend wkleję trochę foto. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 14.05.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt/1.jpg http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt/2.jpg http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt/3.jpg http://www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl/pliki/koralgol2norbiwolow/image/projekt/5.jpg na razie tak wygląda moje ranczo Mam wrażenie że ze duży dom buduje albo działkę mam za małą Powstała spora góra gruzu z którą na razie nie wiem co zrobić Moze nadleśnictwo odbierze na utwardzanie dróg leśnych czarnoziem ładnie zepchniety na jeden bok - resztę pod fundamenty to chyba juz łopatami załatwię Pozdrawiam wszystkich budowniczych !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkael 14.05.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 katiuszka.k - czy mógłbym dostać namiary na twoją budowę, ja również przymierzam się do zakupu tego projektu i chętnie zobaczyłbym ten domek na żywo , na takimetapie jaki masz aktualnie.Jestem z okolic Tarnowa, więc nie jest daleko.Może być kontakt na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts