norbiwolow 26.06.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dziś ( moja żonka ) odbieramy pozwolenie na budowę !!!!!!!!!!!! no to się zacznie od przyszłego tygodnia czas kupić stal i złapać za łopatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 26.06.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam drogich koralgowiczów. Własnie zaczeliśmy budowe MISIA , ławy wykopane, dzisiaj zbrojenia i na poczatku przyszłego tygodnia wylewane ławy. Postaram się powklejać jakieś fotki. [/img] jak nie masz bloga na moja budowa to warto założyć fotki bardzo mile widziane !!!!!!! i to jak najwiecej pozdrawiam i zyczę udanego zalewania ja jestem przed rozpoczęciem łopatologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 26.06.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Cienki - odgapiłes mój plan :) ja właśnie tak robie - odwracam bieg schodów - wnękę łączę z gabinetem ( robię nadproże jak dla drzwi ) a we wnęce pod schodami robię kabinę prysznicową plus jakieś schowki lub szufladę na ręczniki - w tej niższej części - w gabinecie bedzie sauna ( mini spa ) - od przedpokoju drzwi do gabinetu bedą otwierały sie na ściankę podschodową - w sumie gabinet wydłużam do wymiarów 2,15 na 5,40 - zmniejszam wc oraz garderobę z górą nie bedzie problemu bo drzwi bedą otwierane do środka w obecnej łazience która zmienia lokalizację na pokój z balkonem a w obecnej łazience bedzie gabinet do pracy - komputer itp. norbiwolow, cienki ale wy głupoty piszecie, Wymyślanie jakieś sauny 215 na500 i gabinety 6m a tym czasem w salonie stół się nie zmieści dla 6 osób. Proponuję wziąć plan kartkę w kratkę i narysować sobie wasze zmiany(2 kratki=1cm czyli 1m inaczej 1:100) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 26.06.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Serio??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 26.06.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 słuchaj ja nie planuję robić imprez co tydzień dla całej rodziny - moja własna rodzinka składa sie obecnie z 3 osób - w planach 4 w salonie to ja mam sobie tv poogladać - posiedziec na kanapie z żona i podyskutować z rodzinka przy kominku - czasem ktos wpadnie to na wypoczynku zalegnie - na święta bedziemy chodzic do rodziców a wieksze imprezy rodzinne to w lokalach robimy po co mam ogrzewać i utzrzymywac metraż dla przyszłych palnowanych imprez - na upartego mogę party zrobić na tarasie w domu ma być dobrze przede wszystkim dla mnie i mojej rodziny - my house is my castle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 28.06.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam, może mi ktoś napisać ile wychodzi porothermu 25 na budowę koralgola II, gdyby ktoś dysponował również w miarę aktualnym kosztorysem budowy i zest.materiałów to proszę na adres :[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 29.06.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 hej kosztorysu nietety nie mam - sam czekam na maila od innych budujących co już po kredyt pukają i muszą przedstawić taki dokument co do zest. materiałów to póżniej wrzucę fotoskana na mojego bloga pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 29.06.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 słuchaj ja nie planuję robić imprez co tydzień dla całej rodziny - moja własna rodzinka składa sie obecnie z 3 osób - w planach 4 w salonie to ja mam sobie tv poogladać - posiedziec na kanapie z żona i podyskutować z rodzinka przy kominku - czasem ktos wpadnie to na wypoczynku zalegnie - na święta bedziemy chodzic do rodziców a wieksze imprezy rodzinne to w lokalach robimy po co mam ogrzewać i utzrzymywac metraż dla przyszłych palnowanych imprez - na upartego mogę party zrobić na tarasie w domu ma być dobrze przede wszystkim dla mnie i mojej rodziny - my house is my castle Spoko, każdy ma swoje poglądy. Ja zwracam tylko uwagę że 23 m2 to jest mało na kominek i wypoczynek, przy otwartej kuchni stół nie wchodzi w rachubę. Co do ogrzewania pomieszczeń, przecież będziesz grzał tyle samo. Różnica polega tylko na tym, że zamiast trzech klit i korytarza duży salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 29.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 słuchaj ja nie planuję robić imprez co tydzień dla całej rodziny - moja własna rodzinka składa sie obecnie z 3 osób - w planach 4 w salonie to ja mam sobie tv poogladać - posiedziec na kanapie z żona i podyskutować z rodzinka przy kominku - czasem ktos wpadnie to na wypoczynku zalegnie - na święta bedziemy chodzic do rodziców a wieksze imprezy rodzinne to w lokalach robimy po co mam ogrzewać i utzrzymywac metraż dla przyszłych palnowanych imprez - na upartego mogę party zrobić na tarasie w domu ma być dobrze przede wszystkim dla mnie i mojej rodziny - my house is my castle Spoko, każdy ma swoje poglądy. Ja zwracam tylko uwagę że 23 m2 to jest mało na kominek i wypoczynek, przy otwartej kuchni stół nie wchodzi w rachubę. Co do ogrzewania pomieszczeń, przecież będziesz grzał tyle samo. Różnica polega tylko na tym, że zamiast trzech klit i korytarza duży salon. I jeszcze... Nie planujesz i nie będziesz mógł zaplanować dzieciaki teraz są małe, później to ty będziesz robił im święta tylko gdzie w grudniu na tarasie . Pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 29.06.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 to napisz jakie zmiany wg Ciebie byłyby ok ????? co warto zmienić - w moim przypadku już poszerzyć budynku nie moge ( ograniczenia działki ) - rozkład pomieszczeń na dole też nie daje wielkich mozliwości aby zwiększyć salon - co proponujesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 30.06.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 to napisz jakie zmiany wg Ciebie byłyby ok ????? co warto zmienić - w moim przypadku już poszerzyć budynku nie moge ( ograniczenia działki ) - rozkład pomieszczeń na dole też nie daje wielkich mozliwości aby zwiększyć salon - co proponujesz ???? Napisałem już propozycję zmiany kilka postów wyżej. Jeśli chcesz podaj maila prześle ci skana mich wypocin dodatkowo zdjęcia bo już stoi. Tak naprawdę wybierając projekt powinno się brać pod uwagę 3 rzeczy: - długość działki - szerokość działki - dach wedle upodobań cała reszta jest do adaptacji według ruchu słońca, potrzeb i widzimisię. W moim przypadku: Od frontu 6m Od garażu 4m Od salonu 5.05 Od tyłu z tarasem 7m bez 11m Dach prosty przez co tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 30.06.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 no to podeślij Twój domek : [email protected]z góry dzięki !!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 02.07.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ?????? nic nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkael 02.07.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 W moim przypadku: Od frontu 6m Od garażu 4m Od salonu 5.05 Od tyłu z tarasem 7m bez 11m Dach prosty przez co tani. U mnie to wygląda następująco: od frontu 70 m od garażu 5 m od salonu z tarasem 4 m , bez tarasu 8 m od tyłu 11 m Projekt Koralgol 2G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 02.07.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 W moim przypadku: Od frontu 6m Od garażu 4m Od salonu 5.05 Od tyłu z tarasem 7m bez 11m Dach prosty przez co tani. U mnie to wygląda następująco: od frontu 70 m od garażu 5 m od salonu z tarasem 4 m , bez tarasu 8 m od tyłu 11 m Projekt Koralgol 2G A u mnie: od frontu 20 m od garażu 8 m od salonu 25 m od tyłu 30 m Koralgol II 2G szerszy o 1,7 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 02.07.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ?????? nic nie dostałem norbiwolow sorry, prześle dzisiaj. Krótko z czasem, na sen zostało 4h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blantator 02.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 U mnie to wygląda następująco: od frontu 70 mod garażu 5 mod salonu z tarasem 4 m , bez tarasu 8 m od tyłu 11 mProjekt Koralgol 2G Ja bym zmienił od garażu 4 i dodał 1 od salonu.Od frontu 70 a z tyłu tylko 11, u mnie jest 11 i powiem że mogło by być 3 więcej, przy moich proporcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erkael 02.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja bym zmienił od garażu 4 i dodał 1 od salonu. Od frontu 70 a z tyłu tylko 11, u mnie jest 11 i powiem że mogło by być 3 więcej, przy moich proporcjach. tak miałem, ale mam w perspektywie poprowadzenie drogi dalej w kierunku działki i 4 to małe. 70 od frontu uwarunkowane linią zabudowy, tak że może 1-2 metry do przodu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 03.07.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A powiedzcie czy wykonywaliście projekt przyłącza wod-kan ??? i ile Was to kosztowało ?? Mój adaptator i kierownik budowy powiedział że teraz jak dostałem warunki przyłączy od wodociagów to muszę znależć jakiegos projektanta od instalacji wodno kanalizacyjnych i zlecić mu wykonanie projektu - potem idzie to do wodociągów i na tej podstawie oni wykonują mi owe przyłacze - za projekt znajomy kierduba zawołał 650 zł. myslałem że juz papierkologia nie bedzie kosztować czy muszę się spieszyć z tym projektem aby nie robić sobie dodatkowej roboty - obecnie zaczynam kopać ławy fundamentowe i chciałbym sobie ułatwić robotę a nie potem znowu cos odkopywać lub wykuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 17.07.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 WitajcieŁawy zalane, zdjęcia w blogu, link w stopce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts