Sylkak 20.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witajcie. Ponieważ przy naszym nowym domku juz za chwilkę będziemy mieli POŚ nasuneło mi się pewne pytanie.Jeśli takową macie, jakich środków czystości i chemii gospodarczej używacie, chodzi mi o konkretne marki płynu do zmywania, proszku do prania, środków czyszczących itp. Wiem, że powinny być biodegradalne, ale czy to oznacza droższe ceny itp. Chcę skorzystać z Waszych doświadczeń, zeby pominąć w sklapach czytanie wszystkich ulotek i nalepek na produktach. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 20.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sypiesz bakterie raz na miesiac i sie nie przejmujesz. Jedynie gdy ktos leczy sie antybiotykami, trzeba czescie sypac. Ludzie, wy nic nie kumacie a bierzecie sie za domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 20.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sypiesz bakterie raz na miesiac i sie nie przejmujesz. Jedynie gdy ktos leczy sie antybiotykami, trzeba czescie sypac. Ludzie, wy nic nie kumacie a bierzecie sie za domy. Za to Ty bardzo kumaty jesteś. Czy słyszałeś cos o oczyszczalniach do których się bakterii nie sypie? A wracając do tematu to podobny temat był tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 20.08.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzięki za podesłanie linka, a co do brania się za domy i kumania, to niestety ale nie muszę kumać, i po to jest forum aby zapytać i nie błądzić!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 03.09.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nie chciałem dublować tematu a przez wyszukiwarkę trafiłem tutaj. A czym skutkuje stosowanie zwykłej chemii gospodarczej nieprzeznaczonej do POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 04.09.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 A ja się przyznam, że na początku nie wiedziałem, że zwykłe środki czyszczące niszczą bakterie i nadmierne ich stosowanie może szkodzić POŚ. Teraz u nas stosujemy preparaty bardziej łagodniejsze - np. do usuwania kamienia i odświeżania WC używamy specjalnego żelu Septifos Vigor - http://www.bioires.pl/Bio-zel-do-wc-septifos-vigor-750ml-480, zapobiega on zatykaniu się rur kanalizacyjnych. Stosuje się go raz w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.09.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 dziwne w sumie, że masz POŚ i żeliwne rury kanalizacyjne, albo źle wykonany poziom kanalizacyjny z PVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts