Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie. Ponieważ przy naszym nowym domku juz za chwilkę będziemy mieli POŚ nasuneło mi się pewne pytanie.

Jeśli takową macie, jakich środków czystości i chemii gospodarczej używacie, chodzi mi o konkretne marki płynu do zmywania, proszku do prania, środków czyszczących itp. Wiem, że powinny być biodegradalne, ale czy to oznacza droższe ceny itp. Chcę skorzystać z Waszych doświadczeń, zeby pominąć w sklapach czytanie wszystkich ulotek i nalepek na produktach. Z góry dziękuję.

https://forum.murator.pl/topic/85158-przydomowa-oczyszczalnia-%C5%9Bciek%C3%B3w-a-chemia-gospodarcza/

Sypiesz bakterie raz na miesiac i sie nie przejmujesz. Jedynie gdy ktos leczy sie antybiotykami, trzeba czescie sypac. Ludzie, wy nic nie kumacie a bierzecie sie za domy.
:o

Za to Ty bardzo kumaty jesteś. Czy słyszałeś cos o oczyszczalniach do których się bakterii nie sypie? :D

A wracając do tematu to podobny temat był tutaj

• 7 years później...
A ja się przyznam, że na początku nie wiedziałem, że zwykłe środki czyszczące niszczą bakterie i nadmierne ich stosowanie może szkodzić POŚ. Teraz u nas stosujemy preparaty bardziej łagodniejsze - np. do usuwania kamienia i odświeżania WC używamy specjalnego żelu Septifos Vigor - http://www.bioires.pl/Bio-zel-do-wc-septifos-vigor-750ml-480, zapobiega on zatykaniu się rur kanalizacyjnych. Stosuje się go raz w tygodniu.