adi_ 05.10.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 paneli na stary parkiet ze sporym spadkiem do środka pokoju?Spadek jest tak duży, że po położeniu czegoś okrągłego pod ścianą zjeżdża to coś na sam środek pokoju! to dlatego myslalem o wylewce zeby bylo rowno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaczuch 05.10.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 paneli na stary parkiet ze sporym spadkiem do środka pokoju? Spadek jest tak duży, że po położeniu czegoś okrągłego pod ścianą zjeżdża to coś na sam środek pokoju! to dlatego myslalem o wylewce zeby bylo rowno pozdrawiam Mam to samo w bloku, krzywa podłoga i brak ochoty żeby zrywać parkiet i robić wylewkę. Za radą magika który robił mi remont wyłożyłem to płytami pod panele, można takie dostać jako zamiennik folii, są w różnej grubości. Do tego koleś wyrównał wszystko kilkoma kilogramami makulatury i zarzekał się że będzie O.K.. Efekt taki że na 90% jest spoko, ale te 10% podłogi rusza się skrzypi. Do tego akurat na przejściu. Na szczęście to mieszkanko to faza przejściowa i długo mnie już mam nadzieję nie będzie drażnić. A reasumując, jak bym robił teraz to tylko wylewka, więcej pracy ale raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPŃ 05.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Rozmawiałem z panem z obsługi w jednym z marketów budowlanych w którym zamierzam zakupić panele i pan mówił, że nie ma sensu niczym wyrównywać i on w domu też ma tak samo i panele mogą się nie równo rozłożyć. Mi osobiście ten spadek aż tak nie przeszkadza. Inna sprawa to to, że pan mówił, że jeśli chcę mieć gwarancję na panele to muszę koniecznie oprócz pianki dać na parkiet folię paroprzepuszczalną. Istnieje jednak niestety prawdopodobieństwo, że pod folią może zbierać się wilgoć i parkiet może się podnieść! Jestem teraz w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaczuch 05.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ...że nie ma sensu niczym wyrównywać i on w domu też ma tak samo i panele mogą się nie równo rozłożyć...że jeśli chcę mieć gwarancję na panele to muszę koniecznie oprócz pianki dać na parkiet folię paroprzepuszczalną. Mmmm no to bym się z tym panem nie zgodził, chyba że postawisz w miejscu gdzie krzywo stół i nie będziesz chodził. Ruchoma i poskrzypująca podłoga jest oględnie mówiąc lekko frustrująca. A co do gwarancji, w instrukcji dołączonej do paneli zapewne pisze na jakim podłożu można układać panele. Jeżeli po jakimś czasze zaczną Ci się rozłazić na łączeniach które pracowały bo podłoga była nie równa to nawet 2 warstwy folii zalecanej przez sprzedawcę nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPŃ 08.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Inna sprawa to to, że pan mówił, że jeśli chcę mieć gwarancję na panele to muszę koniecznie oprócz pianki dać na parkiet folię paroprzepuszczalną . Zadzwoniłem do przedstawiciela do działu reklamacji i tam otrzymałem informację, że nie muszę kłaść folii jeśli kładę panele na istniejący już parkiet. Zostałem więc wprowadzony w błąd przez obsługę w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 20.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Hmm a czy można kłaść panele na przyklejoną do podłogi wykładzinę elastyczną ( takie linoleum)? Czy wcześniej zerwać? I ile czasu początkującemu zajmie ułożenie załóżmy 10m2? Tak pi razy drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 21.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyksss 09.11.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 WitamCzy ktoś układał już może panele na podłodze która ma na 1,5mb 1cm nierówności w kilku najgorszych miejscach (pokój w bloku 4,6m x 4,6m, spadek od wejścia do pokoju do środka,a potem już raczej równo))? Ile coś takiego mogłoby wytrzymać? Pytam bo wylewka samopoziomująca jest dosyć droga dla mnie,poszłoby sporo takiej zaprawy i jeszcze trzeba chyba mieć jakiś wałek do tego,a ja jeszcze tego nie robiłem.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPŃ 23.11.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam Czy ktoś układał już może panele na podłodze która ma na 1,5mb 1cm nierówności w kilku najgorszych miejscach (pokój w bloku 4,6m x 4,6m, spadek od wejścia do pokoju do środka,a potem już raczej równo))? Ile coś takiego mogłoby wytrzymać? Pytam bo wylewka samopoziomująca jest dosyć droga dla mnie,poszłoby sporo takiej zaprawy i jeszcze trzeba chyba mieć jakiś wałek do tego,a ja jeszcze tego nie robiłem.Z góry dzięki za pomoc. Nie wiem co w Twoim przypadku znaczą nierówności, ale ja kładłem panele w pokoju o podobnych wymiarach na spadku podłogi takim, że jak położy się wałek lub kulkę pod ścianą to sama "jedzie" aż na środek pokoju. W paru miejscach wyszły delikatne szpary, ale tego się spodziewałem. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPŃ 23.11.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Hmm a czy można kłaść panele na przyklejoną do podłogi wykładzinę elastyczną ( takie linoleum)? Czy wcześniej zerwać? I ile czasu początkującemu zajmie ułożenie załóżmy 10m2? Tak pi razy drzwi Zależy co masz pod tą wykładziną. Myślę, że zrobisz to w jeden dzień. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 25.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 czy kładliście jużkiedyś panele na płyte osb?czy dawać na osb folię, potem maty i na końcu panele - czy rezygnować z folii (piętro niżej jest kuchnia)---pozdrawiam----- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts