MagicDucati 20.08.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam, Chciałbym (bardzo) dobudować sobie poddasze do 2-piętrowgo domu, ale...dla mojego miejsca zamieszkania istnieje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, który zakłada (jak już wstępnie wiem), że NIESTETY przepisy mi to uniemożliwiają. Po odpowiedziach od Pana Oskara z Forum (dzięki Ci!) wiem, że istnieje możliwość zmiany takiego planu, ale trwa to długo. Nie poddam się, bo jak juz napisałem chciałbym bardzo mieć takie poddasze (z przyczyn rodzinnych i sentymentalnych chyba, co do miejsca). Poza tym uważam, że zapis w planie jest nie fair, ponieważ wokół miejsca, gdzie mieszkam, stoją nowoczesne bloki z czerwonej cegły, które są znacznie wyższe niż byłby mój dom z poddaszem. Ponadto na działce za domem w odległości ok. 200 m stoi 5 piętrowy blok). Rozumiem, że dom z poddaszem byłby wyższy niz sąsiadujace na mojej ulicy "kwadraciaki", ale byłby niższy (i to o wile) od opisanych powyżej bloków. W związku z tym moje pytanie brzmi:- czy ktokolwiek z Was próbował juz zmienić plan zagospodarowania?- ile to trwało?- jakie mieliście problemy na drodze?- i z jakim skutkiem? P.S. ponoć przy zapale da się dopiąć swego nawet przy niechęci urzędników. No i trwa to długo. Prosze o odpowiedziPozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xlr8 21.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 - TAK, - wciąż trwa (wniosek złożony pół roku wstecz), - szczerze to żadnych, tym akurat zajmuje się Rada Miasta, - czekamy... ale wszystko na dobrej drodze ! Tak na marginesie, zmiana Planu Zagospodarowania Przestrzennego kosztuje i trwa dosyć długo. Nie znam przypadku zmiany PZP dla jednego inwestora/mieszkańca. Napisz wniosek, przedstaw RZECZOWE argumenty ZA (powiększająca się rodzina też może być) i czekaj... Nie wiem czy byłem pomocny... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prinku 31.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Zmiana planu kosztuje ale kto za nia placi? Czy czasem gmina nie powinna pokrywac kosztow zmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xlr8 01.04.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Zmiana planu kosztuje ale kto za nia placi? Czy czasem gmina nie powinna pokrywac kosztow zmiany ? Płacimy MY, podatnicy, poprzez budżet gminy/miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prinku 01.04.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 czyli za zmiane mojego planu zaplace ja i wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts