skrzydelkomexico27 22.08.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Duzy - 122 metry + garaż i ta ku...batura co o tym myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 22.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Myślę że koszt zbliżony do mojego (prawie te same gabaryty) tylko ten garaż troszkę podroży -jakieś myślę 85tys za stan surowy z dachem Drożej będzie wykończyć (ma 2 kuchnie i 3 łazienki plus WC)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 22.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tylko, że ma 122 m2 + garaż 25 m2, cztery łazienki w różnych miejscach domu i trzy sypialnie na poddaszu dla małżeństwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dakota dzięki za link, zaraz go przejrzę Kachna, tez ci bardzo dziękuję Tak powiem szczerze , że ja nawet nie wiem co to jest kubatura Też tak sobie pomyślam , ze tych przeszkleń trochę za dużo, może dałoby się to obejść Powiem wam jeszcze o jednym, o czym pewnie powinnam na wstępie wspomnieć - w domku będzie z nami mieszkać babcia męża i ... nasze 3 koty i 2 babci i włąsnie pod tym kątem (ze względu na babcię,n ie koty ) rozpatrując projekty, (wiem , ze najepszy byłby z użytkowym poddasze, ale podobno ? taki jest droższy w budowie) zadaję sobie pytanie , czy dałoby się z niego zrobić 2 w miarę oddzielne mieszkania, wiem że to jest mało realne, ale cóz ... taka ze mnie marzycielka też coś mi ten link był znajomy troszkę z uwagi na koty, nie na babcię jeśli ma mieszkać babcia, to nie wahałabym się i budowała jednak z poddaszem, malutkie parterówki chyba nie będą zbyt komfortowe w tym wypadku, a bardziej rozłożysta parterówka to duży koszt fundamentu i dachu źle jest wybudować za duży dom, ale za mały, to już katastrofa jest całe mnóstwo gotowych projetów niedużych domów, szukajcie, a znajdziecie my będziemy budować troszkę dla nas "przyduży", za to prosty ww realizacji (choć wewnątrz milion zmian) http://www.archipelag.pl/projekty-domow/arletta/?AreaMax=120&Kind=1&Name=arletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 kachna, dakota, wasze domy to już pełen wypas, myslałam , że taniej jest wybudowac dom parterowy (chociaz rzeczywiście te fundamenty i dach ) Nie mamy dużych potrzeb co do przestrzeni w domu, będziemy mieć 1300 metrów podwórka Dakota, czyżbyś była siostrą z miau [/size][/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://projekty.dom.pl/detail.php?id=1829&sz=1 Tan projekt wydaje mi sie najbardziej funkcjonalny i nie trzeba by było wprowadzać zmian w projekcie, aby przystosować go do 2 mieszkań (przecież nie musimy od razu wykańczać góry) Jak myślicie, czy dałoby się wywalić garaż ?Tylko gdzie wtedy wpasować piec Jak myślicie, czy wtedy można by było określić ten projekt jako w miarę tani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.08.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://projekty.dom.pl/detail.php?id=1829&sz=1 Tan projekt wydaje mi sie najbardziej funkcjonalny i nie trzeba by było wprowadzać zmian w projekcie, aby przystosować go do 2 mieszkań (przecież nie musimy od razu wykańczać góry) Jak myślicie, czy dałoby się wywalić garaż ? Tylko gdzie wtedy wpasować piec Jak myślicie, czy wtedy można by było określić ten projekt jako w miarę tani? czy tani, nie wiem, dużo zależy też od materiałów, z których zbudujesz, jeszcze więcej od wykończenia prosty do z prostym dachem zawsze będzie stosunkowo tani - tańszy od domu o tej samej powierzchni ale z np. powyginanym dachem tu jest chyba spora powierzchnia dachu, ale też miejsca dzięki temu na poddaszu więcej ale tańszej bryły i ukształtowania dachu nie znajdziesz, reszta oszczędności to albo metraż, albo wykończenie z projektem można zrobić wszystko, tylko adaptacja bardziej skomplikowana kosztuje ja bym się zastanowiła nad funkcjonalnością tego akurat projektu - na grzyba dwie łazienki u góry, czy aby na pewno jest potrzebna druga, całkiem spora kuchnia, czy nie jest za mały salon, no i ten garaż... trudny do zaizolowania od góry, konieczny do odśnieżania wielki taras (czy aby potrzebny?) i byłoby mi szkoda tyle wylanego fundamentu bez żadnej funkcji mieszkalnej - czyli wolałabym zlikwidować taras i powiększyć poddasze a obciąć garaż oczywiście też można, tylko trzeba dołożyć kotłownię gdzieś sprytnie tak naprawdę to myślę, że podobny, albo i lepszy projekt zrobisz z każdego prostego domu z dwuspadowym dachem, to tylko kwestia porobienia ścianek miau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.08.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=15np. ten wydaje mi się dużo funkcjonalniejszy, a w zasadzie żadnym nakładem sił adaptacyjnych z części domu na dole można zrobić podobny układ jak w Bażancie jest jednak odrobinę większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 czy tani, nie wiem, dużo zależy też od materiałów, z których zbudujesz, jeszcze więcej od wykończenia prosty do z prostym dachem zawsze będzie stosunkowo tani - tańszy od domu o tej samej powierzchni ale z np. powyginanym dachem tu jest chyba spora powierzchnia dachu, ale też miejsca dzięki temu na poddaszu więcej ale tańszej bryły i ukształtowania dachu nie znajdziesz, reszta oszczędności to albo metraż, albo wykończenie z projektem można zrobić wszystko, tylko adaptacja bardziej skomplikowana kosztuje ja bym się zastanowiła nad funkcjonalnością tego akurat projektu - na grzyba dwie łazienki u góry, czy aby na pewno jest potrzebna druga, całkiem spora kuchnia, czy nie jest za mały salon, no i ten garaż... trudny do zaizolowania od góry, konieczny do odśnieżania wielki taras (czy aby potrzebny?) i byłoby mi szkoda tyle wylanego fundamentu bez żadnej funkcji mieszkalnej - czyli wolałabym zlikwidować taras i powiększyć poddasze a obciąć garaż oczywiście też można, tylko trzeba dołożyć kotłownię gdzieś sprytnie tak naprawdę to myślę, że podobny, albo i lepszy projekt zrobisz z każdego prostego domu z dwuspadowym dachem, to tylko kwestia porobienia ścianek miau hehe, własnie nie zrobię, bo się na tym kompletnie nie nam myślałam, ze ktoś juz to przemyślał, i że są takie projekty a dwie kuchnie są obowiązkowe, muszę mieć własną (babcia też ) widzę ze jeszcze długa droga przede mną zanim w ogóle będę [pewna, czego chcę A juz myślam , że znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.08.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 no jasne, że Ty nie zrobisz zrobi to projektant przy adaptacji projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 heh A jak wybrac ten najtańszy , najmniej skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://projekty.dom.pl/detail.php?id=2073&sz=1 a ten numery 8 i 9 można połączyć i powstałaby łazienkai oczywiście bez okien w dachu na górze nie ma łazienek i garaż można p[óniej dobudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=275&IdKolekcji= Albcyrkon, tam gdzie pomieszczenie gospodarcze zrobić można chyba kuchnię tylko co wtedy z picem, gdzie go wcisnąć albo ten http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=288&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 22.08.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 skrzydelkomexico27, ja tylko dopowiem - buduj! Ja mam chyba jeszcze bardziej ambitny cel, bo na dom 106m/kw + niemały garaż zamierzam wydać nie więcej niż 200tys. Więcej po prostu nie mam. Do tego dochodzą u mnie trudne warunki gruntowe i tak na sam stan zero wydam jakieś 30tys zł. A jednak wierzę w powodzenie planu! (najwyżej później się zastrzelę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 22.08.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 frykow, to ja trzmam za ciebie kciukasy Na pewno ci sie uda tak jak i mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.08.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Strzelać nie ma co! Najwyżej trochę kredytu lub jeszcze popracować, żeby coś zarobic na to co brakuje. 200 tys. to już konkretne pieniadze, nawet jeśli zabraknie - ważne, żeby doprowadzić stan budynku do jakiegoś konkretnego etapu, na którym można nieco sie wstzrymać do nastepnego przypływu kasy.Jak dom zadaszony i zamkniety, to może troszkę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 to jeszcze polecę ten wątek - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.08.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mexiko, sorry, ale się podepnę pod Twój wątek. Chciałabym wybudować Agatkę http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=151 Przeznaczyłam na dom 250-300 tyś. I tej górnrnej kwoty nie mogę przekroczyć. Jak myślicie wystarczy mi kasy. A moze znacie podobny projekt do Agatki ale jeszcze tańszy w budowie? Nie musi mieć balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 22.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 channel 8 ja buduje południowa. Moim zdaniem podobna a tańsza bo nie ma lukarny, mniej okien, a równie funkcjonalna http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=250. Ewentualnie rozwaz oliwke z tego samego biura i tej samej autorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 23.08.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 co myślicie o projekcie http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=447&opcja=opis jest za duży, i ten dach , ale ma fajnie rozmieszczone 2 mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts