mobutu 20.08.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Drodzy Forumowiczepróbowałem znaleźć temat ale nic mi wyszukiwarka na forum nie wyrzuciła mam uczulenie na urzędy które się pogłębiło po ostatnich oświadczeniach związanych z uzyskiwaniem Pnb i innymi a mam taki temat przed którym nie ucieknę: bierzemy kredyt i co się z tym wiąże złożyliśmy wniosek o wpis hipoteki zwykłej i kaucyjnej do naszej KWniestety trzeba jeszcze złożyćw terminie 14 dni od złożenia wniosku do KW w Urzedzie Skarbowym (i opłacić) deklarację PCCbodajże 0,01% od zwykłej i 19 zł od kaucyjnejproblem polega na tym że pani urzędnik przez małe "u" mętnie tłumaczy co trzeba zrobić (mówi coś o 2 osobnych deklaracja osobno na zwykłą osobno na kaucyjną) sprawę gmatwają różne adresy zameldowania Mary i mój może ktoś robił coś takiego w tym roku (wcześniej banki robiły to same w imieniu kredytobiorcy) dzięki za szybkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gep1719502025 21.08.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Nie wiem kto to Mary ale... Ja i żona mamy działkę na nas oboje. Jak płaciłem PCC to na drukach PCC-3 byłem tylko ja i nie sprawiało to nikomu problemu. Druki musisz wypełnić dwa - jeden dla każdej hipoteki. Kwoty 0,1% i 19zł. A wogóle to co to za bank, że nie dał Ci wypełnionych druków??? Ja dostałem wszystko wypełnione i babka z banku wyjaśniła mi czarno na białym co mam zrobić, gdzie i w jakiej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 27.08.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jest taki stwór jak Krajowa Informacja Podatkowa. Dzwonisz i muszą ci czarno na białym za free wyjaśnić. Nie wiem czemu ale KIP funkcjonuje już rok a ludzie jeszcze nie za bardzo wiedzą o jego istnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 29.08.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Drodzy Forumowicze próbowałem znaleźć temat ale nic mi wyszukiwarka na forum nie wyrzuciła mam uczulenie na urzędy które się pogłębiło po ostatnich oświadczeniach związanych z uzyskiwaniem Pnb i innymi a mam taki temat przed którym nie ucieknę: bierzemy kredyt i co się z tym wiąże złożyliśmy wniosek o wpis hipoteki zwykłej i kaucyjnej do naszej KW niestety trzeba jeszcze złożyćw terminie 14 dni od złożenia wniosku do KW w Urzedzie Skarbowym (i opłacić) deklarację PCC bodajże 0,01% od zwykłej i 19 zł od kaucyjnej problem polega na tym że pani urzędnik przez małe "u" mętnie tłumaczy co trzeba zrobić (mówi coś o 2 osobnych deklaracja osobno na zwykłą osobno na kaucyjną) sprawę gmatwają różne adresy zameldowania Mary i mój może ktoś robił coś takiego w tym roku (wcześniej banki robiły to same w imieniu kredytobiorcy) dzięki za szybkie podpowiedzi Oki, więc bierzeesz jeden druk "PCC-3" wypełniasz na kaucyjną, do tego załączysz druk "PCC-3 a" jeśli nieruchomość na której ma być ustanowiona hipoteka jest również własnością Mary. I drugi taki sam komplet dokumnetów wypelniasz na hipotekę umowną. Razem 4 papiery. To wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.08.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Razem 4 papiery. To wszystko Prawda jakie to proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 29.08.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Drodzy Forumowicze próbowałem znaleźć temat ale nic mi wyszukiwarka na forum nie wyrzuciła mam uczulenie na urzędy które się pogłębiło po ostatnich oświadczeniach związanych z uzyskiwaniem Pnb i innymi a mam taki temat przed którym nie ucieknę: bierzemy kredyt i co się z tym wiąże złożyliśmy wniosek o wpis hipoteki zwykłej i kaucyjnej do naszej KW niestety trzeba jeszcze złożyćw terminie 14 dni od złożenia wniosku do KW w Urzedzie Skarbowym (i opłacić) deklarację PCC bodajże 0,01% od zwykłej i 19 zł od kaucyjnej problem polega na tym że pani urzędnik przez małe "u" mętnie tłumaczy co trzeba zrobić (mówi coś o 2 osobnych deklaracja osobno na zwykłą osobno na kaucyjną) sprawę gmatwają różne adresy zameldowania Mary i mój może ktoś robił coś takiego w tym roku (wcześniej banki robiły to same w imieniu kredytobiorcy) dzięki za szybkie podpowiedzi Oki, więc bierzeesz jeden druk "PCC-3" wypełniasz na kaucyjną, do tego załączysz druk "PCC-3 a" jeśli nieruchomość na której ma być ustanowiona hipoteka jest również własnością Mary. I drugi taki sam komplet dokumnetów wypelniasz na hipotekę umowną. Razem 4 papiery. To wszystko dzięki już to zrobiłem oryginały poszły do US Mary a kopie do mojego no i przelew teraz możemy jechac na krótkie wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 30.08.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Super. No to się cieszę, że już po wszystkim. chwałabogu nie było to takie skomplikowane, prawda. No, a teraz zmykać mi na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts