Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam dylemat choć juz pogodziłąm się z faktem istniejącym. Mamy działkę ok 2 hektarów tylko koło drogi wojewódzkiej. Hałas jest niestety nie do wytrzymania. Mieliśly do wyboru też działkę 750 metrów w bardziej spokojnym miejscu tylko tyle że otoczonym domami.

Co lepsze czy mam żałować swojego wyboru. hciałąbym jedynie utwierdzić się w dobrze podjętej dezycji?

Czekam na wasze opinie

Skoro się pogodziłeś to nie masz dylematu :wink:

Ja tez myslałam o zakupie działki położonej przy trasie szybkiego ruchu Poznań - Gniezno. Właśnie ze wzgledu na ten hałas - odpuściłam temat, choć działka była super ładna. Miała od frontu mur w celu stłumienia hałasu - ale niestety to nic nie dało.

Zawsze możesz sprzedać cześć działki i zrobić sobie domek w tej 2 lini zabudowy.

Jak zasadzisz dużo drzew....

Wątpię, aby hałas zniknął, ale albo sie ma hektary albo ciszę.

Nie martw się, dacie jakoś rade. Jak bedzie nie do wytrzymania - może sprzedacie całość?

A ja CIebie pocieszę.

Buduję sie kolo trasy szybkiego ruchu. Krajowa droga do Zgorzelca. Jest halas.......mnóstwo TIRów i samochodów. Za dwa lata ruch ma przeniesc sie na nowopowstającą autostradę. (ciekawe kiedy to będzie)

Dojazd na działkę jest dobry, nie muszę dobijac samochodu na dziurach wiejskiej drogi.

Wiele ludzi buduje sie przy torach. Co gorsze ruch na drodze czy pędzące pociągi? Wybieram bramkę numer 1!!!!!!!!

Powodzenia

Sam musisz wiedzieć na ile hałas Cię denerwuje.

Ja przy zakupie działki miałam swoje priorytety ... trudno kupic coś idealnego..

... ale swoją drogą... hałas ulicy czy sąsiadów tuż za płotem.. :roll:

Musisz wiedzieć czy interesuje Cię ziemia..czy jet Ci wszystko jedno...byle był dom...a działka..jest nieważna..

Ja bym zbadała temat...czy poprzez posadzenie drzew, choinek, i odpowiedziego ustawienia domu ..odizoluje się od hałasu czy nie...

U mnie np słychać pociągi, trasa na Szczecin. Naprawdę głośno je słychać. Ale mnie to nie denerwuje..ja lubię pociągi. Miałam kiedyś ogródek koło torów... wcale nie słyszałam nawet kiedy jechały... a były zaraz obok.

Ale latające nad głową F16 mi przeszkadzają :evil: , przeszkadza mi również ruchliwa ulica...głos odbija się od sąsiedniej ściany lasu.... ale były inne zalety działki...te ważniejsze...więc ja kupiłam :) :)