Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to juz pracoholizm?

Mufka

Recommended Posts

Dzis okropne mam samopoczucie po 10-ciu godzinach spedzonych w pracy, przy nieopadajacej temp. ciala ok 38 stopni, powiedzialam sobie dosc, poszlam do lekarza i jestem na zwolnieniu, pierwszy raz od 4 lat (4 lata temu zachorowalam na ospowke...). Mam angine i tydzien zwolnienia i okropnie sie z tym czuje, najchetniej poszlabym do roboty, ale wiem, ze nie bede w stanie utrzymac pionowej postawy (dzis to sobie udowodnilam zreszta). Czlowiek to dziwne stworzenie, moze ktos pocieszy mnie :roll: ? Ma ktos tez tak?

Zeljka dzieki :D , wiem ze nie robie nic zlego, ale czuje sie jak dzieciak na wagarach... Az spac nie moge, na szczescie antybiotyk zaczal dzialac i w koncu goraczka mi troche opadla.

remx mam nadzieje, ze jednak oddzielam czas prywatny od pracy, eh mam po prostu straszne wyrzuty sumienia, ze tak sobie bede w lozku lezec :oops:

Dzis okropne mam samopoczucie po 10-ciu godzinach spedzonych w pracy, przy nieopadajacej temp. ciala ok 38 stopni, powiedzialam sobie dosc, poszlam do lekarza i jestem na zwolnieniu, pierwszy raz od 4 lat (4 lata temu zachorowalam na ospowke...). Mam angine i tydzien zwolnienia i okropnie sie z tym czuje, najchetniej poszlabym do roboty, ale wiem, ze nie bede w stanie utrzymac pionowej postawy (dzis to sobie udowodnilam zreszta). Czlowiek to dziwne stworzenie, moze ktos pocieszy mnie :roll: ? Ma ktos tez tak?

Eeeeee,ty poprostu lubisz swoja robote :wink:

Kiedys jak bylem mlody :lol: ciagnalem dwie roboty.Wychodzilo po jakies 14-16h/24 plus soboty jakies 6-8h,a w niedziele rzecz jasna trzeba by odpoczac wiec chcialem choc troche pospac.i co???

Po 5h snu budzilem sie z takim potwornym bolem glowy,ze caly dzien mialem do d..y,nie pomagaly zadne tabletki,ani inne specyfiki.Po takich meczarniach po ladnych paru miesiacach poszedlem do lekarza z ttym bolem glowy.No i diagnoza....pierwsze objawy pracoholizmu.

Zwolnilem wiec troche tempo i po 2-3 miesiacach moglem spac spokojnie w niedziele nawet i 6h i budzilem sie jak nowo narodzony.

I tego staram sie trzymac.

Czyżby to praca lżejsza niż spanie?

Znam dużo pracocholików.Mieszkają w....Japonii.

Na szczęście idea drugiej Japonii w Polsce się nie spełniła.

Typowa praca ogłupia,nie rozwija.

A gdzie własne zainteresowania? czas dla rodziny? uprawianie sportu? (o urlopie nie wspomnę).

Pracuję bo muszę.Po to żeby odpoczywać.

Praca ma być narzędziem a nie celem samym w sobie.

Jak słuszę że ktoś się samorealizuje poprzez pracę to zbiera mi się na pawia. :wink:

Spojrzlaam na liczbę postow Mufki :D

Spokojnie, to nie jest pracoholizm :wink: Chyba, ze pracuje dla Muratora.

Ot, chora dziewczyna i marudzi.

Zdrowia, zeby nie lamalo po kosciach i nie bolalo w gardle :D

Swiat z dala od pracodawcy jest piekny... :D

Hehe popatrz jeszcze od kiedy jestem na forum :p popatrz ile czasu Ty jestes na forum i sprawdz jeszcze statystyki ile postow dziennie sie pisze :lol: .

Gardlo niestety boli jakos coraz bardziej... :evil:

Zdrówka - coby do pracy szybciej wstac :D

Madd zlosliwa bestyjo :wink: . U mnie to chyba bardziej niz pracoholizm to wbujale poczucie obowiazku, nie wiem jak to nazwac, znalazlabym lepsza prace to ze starej zwiewalabym z predkoscia swiatla, ale u nas niestety znalezienie jakiejkolwiek pracy graniczy z cudem, no chyba, ze jest sie elektrykiem lub budowlancem 8) .

popatrz ile czasu Ty jestes na forum i sprawdz jeszcze statystyki ile postow dziennie sie pisze :lol: ./quote]

No i? Bo chyba nie zalapalam, co ma z tego wynikać :roll:

Wydawalo mi sie, ze jak ktos sie udziela na forum tzn ma jakieś zaiteresowania poza pracą i normalnym hobby, np jeszcze dom buduje albo remontuje.

Mufka, Twoja propozycja statystyki postów trochę mnie zaskoczyla.

Fakt, ze ja w ramach urlopu sobie siedzę na Forum...

Ale jak już policzylaś, to poproszę o interpretację, bo może coś w życiu przegapilam i nie wiem...

popatrz ile czasu Ty jestes na forum i sprawdz jeszcze statystyki ile postow dziennie sie pisze :lol: ./quote]

No i? Bo chyba nie zalapalam, co ma z tego wynikać :roll:

Wydawalo mi sie, ze jak ktos sie udziela na forum tzn ma jakieś zaiteresowania poza pracą i normalnym hobby, np jeszcze dom buduje albo remontuje.

Mufka, Twoja propozycja statystyki postów trochę mnie zaskoczyla.

Fakt, ze ja w ramach urlopu sobie siedzę na Forum...

Ale jak już policzylaś, to poproszę o interpretację, bo może coś w życiu przegapilam i nie wiem...

Trafilas w sedno 8) , nie przejmuj sie za bardzo moimi zlosliwosciami, mi sie one nasilaja wprost proporcjonalnie do bolu gardla :wink: i chyba nie zrozumialam dowcipu :lol: .

:D heloł 8)

Właśnie po długiej przerwie sobie wskoczyłam zobaczyć co towarzystwo porabia i co? mufka chora :( zdrówka zyczę kochana, zdrówka.

Kroyenko co tam słychować? jak kopciuszek? wiem,wiem, mozna poczytac legendus :wink:

A czacik działa czy nie działa?

Mufka wyluzuj z pracą, mi tam bez roboty dobrze, no co - robota to głupota - nie pamiętasz? :lol: :wink:

Zmykam, nowy mieszkaniec się upomina o towarzystwo :wink: