dorusia 15.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam, Tak więc..........mniejsze mieszkanie ma wejście z boku tak jakby za garażem, jest dobudowany wiatrołap, następnie przedpokój i z przdpokoju na wprost łazienka z WC, po prawej salon z kuchnią po lewej sypialnia a z niej wyjście na taras. W salonie jest aneks kuchenny z wydzieloną małą spiżarką. Po zmianach jest naprawdę fajne mieszkanie dla rodziców, około 55 m2, nie pamiętam dokładnie, a jestem w pracy i nie bardzo potrafię to sprawdziś. Ze zmian po naszej stronie to: kominek przeniesiony do salonu, pomieszczenie CO podzielone na łazienkę (brodzik , toaleta, umywalka) i z kuchni wejście do małej podręcznej spiżarki. Pod schodami zejście na 2-3 schodki i tam będzie spiżarka. U góry z największej sypialni(naszej )zabrana część i łazienka będzie powoiększona o pralnię i suszarnię. Tak pobieżnie to wszystko w razie pytanie proszę piszcie. a-ha no i jeszcze jedna sprawa popatrzcie sobie na projekt amelki z horyzontu i tak właśnie będzie wyglądał mój dom jeśli chodzi o przód domu (rzut 2) tylko oczywiście zamiast drzwi garażowych będzie okno do salonu mamy. I będzie też taki balkonik z neszej sypialni. Kwietniki też bo bardzo i sie podobają , no i oczywoiście kolorystyka taka............................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 20.07.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 witam !!! No tak nie ma idealnych projektów zawłaszcza dwupokleniowych .M mamy Amelię 3 167m2 +garaz 26m2. pewnie ze projekt ma wady ale który ich nie ma .Parę zdjęc juz widziałam tego domu i w srodku wyglada dosc ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leica 20.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Może komuś sie przyda: http://www.archipisniak.neostrada.pl/SBIS.html Swego czasu przymierzaliśmy się do tego projektu, ale w końcu budujemy się sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.07.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 No tak nie ma idealnych projektów zawłaszcza dwupokleniowych . A może są? http://www.projektygotowe.pl/katalog/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamso 23.07.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A może są? http://www.projektygotowe.pl/katalog/ Raczej każdy kto szuka projektów dwupokoleniowych znalazł tą strone juz też, pozatym prawie każdy z tych projektów jest tam grubo ponad 200 m2 a nie każdy taki szuka. My własnie jestesmy na dogrywaniu projektu i raczej będzie to przeróbka domku jednorodzinnego na dwupokoleniowy Gotowego takiego jak chcemy nie udało sie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A może są? http://www.projektygotowe.pl/katalog/ Raczej każdy kto szuka projektów dwupokoleniowych znalazł tą strone juz też W takim razie przepraszam, że dałam namiar na biuro, które robiło nam projekt indywidualny domu pokoleniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggy77 12.08.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam!!! Jestem w trakcie szukania projektu dla swojej rodziny razem z moimi rodzicami. Bardzo podoba nam się projekt http://www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_2-rodzinny/z_poddaszem_mieszkalnym/Z46/PDJ-2266.html ale sami nie znamy się na tym wcale i nie wiemy co mamy o nim sądzić. Czy ktoś może nam powiedzieć czy ten dom będzie funkcjonalny i co o nim sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka80 12.08.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 maggy, super ten domek, tylko baaaardzo duży i przez to kosztowny, pewnie za pieniądze na niego dałoby by się wybudować dwa mniejsze domy. Myślę ze 600 tys trzeba na niego mieć.Z minusów - mieszkanie po lewej ma na dole bardzo malą łazienkę- przydałby się chociaż prysznic, i małe pomieszczenie gospodacze w dziwnym kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggy77 20.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witamczy ktoś może mi powiedzieć czy można zrobić projekt przez internet?? Pytam dlatego, że nie mogę znaleźć projektu, który by mi w pełni odpowiadał a za zmiany w gotowym projekcie płaci się duże pieniądze, więc może taniej nas wyniesie jesli zrobimy cały projekt od nowa. Ale jak to zrobić? Czy ktoś już coś takiego praktykował? Ile mniej więcej to wyniesie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.08.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Wrzuć w wyszukiwarkę projekt indywidualny.Wychodzi praktycznie to samo, choć jak kupisz dobry gotowy (np.z proj. insaliacji) to może być taniej niż indywidualny na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek6 05.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ja zacząłem budować wulkan z przeróbkami . Fajny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 czesc dziekuje bardzo za zainteresowanie tematem i wszystkie odpowiedzi! do jednego z wymienionych projektów nie moglem dotrzec - Blizniak z ING (post od spanga4ever) - moze jakis link do www? Nefer - dzieki, macie fajny domek ale my jednak chcielismy taki juz z osobnymi wejsciami. Mój jest z osobnymi wejściami. NIe wiem tylko czy chcesz dla rodziców dwa pokoje i kuchnię czy jeden wystarczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 11.05.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Podepna sie pod temat.Co sadzicie o tym projekcie z pracowni Archon:http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_klematisach_5/m46c972764069d,1075dodam tylko,ze to jedyny sensowny projekt, ktory pasuje na dzialke. Obawiam sie troche o funkcjonalnosc nie ma nawet zaprojektowanego pomieszczenia gospodarczego no ale moze da sie je wydzielic z wiatrolapu i zorbic podobnie jak w dom w klematisach 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 12.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jeżeli zależy wam na bliżniaku to są lepsze projekty.Kuchnia jest na wprost schodów prowadzących na poddasze,całkiem otwarta na widok wszystkich którzy wchodzą do domu.Mnie z moim "talentem"do bałaganienia w kuchni to by przeszkadzało.Wam może się to podobać bo każdy ma inną wizję swojego domku ,inne gusta i preferencje My długo szukaliśmy projektu domu dwurodzinnego ale nie chcieliśmy bliżniaka.Podobał nam się projekt domu w mniszkach archonu ale stwierdzilismy że będzie za drogi w budowie a poza tym wiele innych rzeczy nam tam nie pasowało.Ostatnio znależliśmy projekt bardzo prostego domku Zygmuntówka http://www.projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/wm-22a-zygmuntowka-ii Chcemy przerobić garaż dwustanowiskowy (trochę go poszerzymy ) na mieszkanie dla moich rodziców.Myślę ze za tydzień już będziemy wiedzieć czy da radę tak zrobić i co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 14.05.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Nie bardzo, dwupokoleniowy to ten dom ma byc tylko z nazwy. Budujemy sie z siostra, chodzi o to zeby obejsc przepisy nie mozna stawiac blizniaka na dzialce z warunkami zabudowy pod domek jednorodzinny. Dlatego musimy znalesc dom dwupokoleniowy z dwoma identycznymi mieszkaniami. Poza tym sa inne obwarowania powierzchnia zabudowy nie moze przekraczac 175m2 w dodatku szerokosc dzialki to 23 m a wiec dom nie moze byc szerszy niz 15 m. Co do kuchni zawsze mozna tam postawic scianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.05.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Jest opcja stawiania domu jednorodzinnego w zabudowie bliźniaczej.W rezultacie jest to bliźniak, posiadający dwa nr (A-B) i wszystko jest zgodne z prawem.Rzecz polega chyba na tym, by obie połówki domu miały otwarte przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraP 11.09.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czy ktoś zna biuro projektowe w którym można znależć projekty domów dwurodzinnych? Szukam projektu gdzie są dwa osobne wejścia i jedno mieszkanie mniejsze, drugie większe. Dom ok.150m. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artlas78 11.09.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Może cos takiegoGL397 http://www.domywtradycji.pl/koniczynka,437,4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraP 11.09.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ciekawy projekt, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 11.09.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Mnustwo jest takich projektów Wystarczy uruchomić google Mnie osobiście przypadło do gustu kilka takich projektów miedzy innymi ten : http://www.domywstylu.eu/projekty/wielorodzinne/amber_3/index.php Jest takich duzo naprawde .. wystarczy posiedziec troche przed kompputerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts