Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Tak więc..........mniejsze mieszkanie ma wejście z boku tak jakby za garażem, jest dobudowany wiatrołap, następnie przedpokój i z przdpokoju na wprost łazienka z WC, po prawej salon z kuchnią po lewej sypialnia a z niej wyjście na taras. W salonie jest aneks kuchenny z wydzieloną małą spiżarką.

Po zmianach jest naprawdę fajne mieszkanie dla rodziców, około 55 m2, nie pamiętam dokładnie, a jestem w pracy i nie bardzo potrafię to sprawdziś.

Ze zmian po naszej stronie to: kominek przeniesiony do salonu, pomieszczenie CO podzielone na łazienkę (brodzik , toaleta, umywalka) i z kuchni wejście do małej podręcznej spiżarki.

Pod schodami zejście na 2-3 schodki i tam będzie spiżarka. U góry z największej sypialni(naszej :lol: )zabrana część i łazienka będzie powoiększona o pralnię i suszarnię.

Tak pobieżnie to wszystko w razie pytanie proszę piszcie.

a-ha no i jeszcze jedna sprawa popatrzcie sobie na projekt amelki z horyzontu i tak właśnie będzie wyglądał mój dom jeśli chodzi o przód domu (rzut 2) tylko oczywiście zamiast drzwi garażowych będzie okno do salonu mamy. I będzie też taki balkonik z neszej sypialni. Kwietniki też bo bardzo i sie podobają , no i oczywoiście kolorystyka taka...............................

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej każdy kto szuka projektów dwupokoleniowych znalazł tą strone juz też, pozatym prawie każdy z tych projektów jest tam grubo ponad 200 m2 a nie każdy taki szuka.

My własnie jestesmy na dogrywaniu projektu i raczej będzie to przeróbka domku jednorodzinnego na dwupokoleniowy :) Gotowego takiego jak chcemy nie udało sie znaleźć :(

• 3 weeks później...
Witam!!! Jestem w trakcie szukania projektu dla swojej rodziny razem z moimi rodzicami. Bardzo podoba nam się projekt http://www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_2-rodzinny/z_poddaszem_mieszkalnym/Z46/PDJ-2266.html ale sami nie znamy się na tym wcale i nie wiemy co mamy o nim sądzić. Czy ktoś może nam powiedzieć czy ten dom będzie funkcjonalny i co o nim sądzicie?? :wink:

maggy, super ten domek, tylko baaaardzo duży i przez to kosztowny, pewnie za pieniądze na niego dałoby by się wybudować dwa mniejsze domy. Myślę ze 600 tys trzeba na niego mieć.

Z minusów - mieszkanie po lewej ma na dole bardzo malą łazienkę- przydałby się chociaż prysznic, i małe pomieszczenie gospodacze w dziwnym kształcie.

Witam

czy ktoś może mi powiedzieć czy można zrobić projekt przez internet?? Pytam dlatego, że nie mogę znaleźć projektu, który by mi w pełni odpowiadał a za zmiany w gotowym projekcie płaci się duże pieniądze, więc może taniej nas wyniesie jesli zrobimy cały projekt od nowa. Ale jak to zrobić? Czy ktoś już coś takiego praktykował? Ile mniej więcej to wyniesie?

Pozdrawiam

• 8 months później...
czesc

dziekuje bardzo za zainteresowanie tematem i wszystkie odpowiedzi!

do jednego z wymienionych projektów nie moglem dotrzec - Blizniak z ING (post od spanga4ever) - moze jakis link do www?

Nefer - dzieki, macie fajny domek :) ale my jednak chcielismy taki juz z osobnymi wejsciami.

Mój jest z osobnymi wejściami. NIe wiem tylko czy chcesz dla rodziców dwa pokoje i kuchnię czy jeden wystarczy..

Podepna sie pod temat.Co sadzicie o tym projekcie z pracowni Archon:

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_klematisach_5/m46c972764069d,1075

dodam tylko,ze to jedyny sensowny projekt, ktory pasuje na dzialke. Obawiam sie troche o funkcjonalnosc nie ma nawet zaprojektowanego pomieszczenia gospodarczego no ale moze da sie je wydzielic z wiatrolapu i zorbic podobnie jak w dom w klematisach 10

Jeżeli zależy wam na bliżniaku to są lepsze projekty.Kuchnia jest na wprost schodów prowadzących na poddasze,całkiem otwarta na widok wszystkich którzy wchodzą do domu.Mnie z moim "talentem"do bałaganienia w kuchni to by przeszkadzało.Wam może się to podobać bo każdy ma inną wizję swojego domku ,inne gusta i preferencje :lol:

My długo szukaliśmy projektu domu dwurodzinnego ale nie chcieliśmy bliżniaka.Podobał nam się projekt domu w mniszkach archonu ale stwierdzilismy że będzie za drogi w budowie a poza tym wiele innych rzeczy nam tam nie pasowało.Ostatnio znależliśmy projekt bardzo prostego domku Zygmuntówka http://www.projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/wm-22a-zygmuntowka-ii

Chcemy przerobić garaż dwustanowiskowy (trochę go poszerzymy ) na mieszkanie dla moich rodziców.Myślę ze za tydzień już będziemy wiedzieć czy da radę tak zrobić i co z tego wyjdzie :wink:

Nie bardzo, dwupokoleniowy to ten dom ma byc tylko z nazwy. Budujemy sie z siostra, chodzi o to zeby obejsc przepisy nie mozna stawiac blizniaka na dzialce z warunkami zabudowy pod domek jednorodzinny. Dlatego musimy znalesc dom dwupokoleniowy z dwoma identycznymi mieszkaniami. Poza tym sa inne obwarowania powierzchnia zabudowy nie moze przekraczac 175m2 w dodatku szerokosc dzialki to 23 m a wiec dom nie moze byc szerszy niz 15 m. Co do kuchni zawsze mozna tam postawic scianke.

• 3 months później...