Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...

Hey, znalazłam po starsznie długim grzebaniu projekt, który mi się bardzo spodobał. Oto on http://www.domywstylu.pl/projekty/wielorodzinne/murena/default.asp?id=397&ver=CE MURENA z MTMSTYL.

Chciałabym jeszcze coś innego w tym stylu obejrzeć - może mniejszego, ale koniecznie z zachowaniem takiego rozkładu, czyli na dole podział na dwa mieszkania - będziemy mieszkać z mamą - malutkie i reszta dla nas :) Czy ktoś gdzieś widział coś podobnego...? Bo ja trafiam tylko na jakieś bliźniaki etc. Dzięki :)

Tylko nie odsyłajcie mnie od razu do jakiegoś biura projektów, plizz :oops:

Ja też szukam projektu domu dwurodzinnego ale z mniejszym metrażem.

Może ten domek nie jest najładniejszy ale za to funkcjonalny.

http://www.lipinscy.pl/12962.xml?keys=2&int_1gteq=140&int_1lt=160&page=3&w=yes

Ja juz znalazlam !!! I wybralismy wlasnie ten

http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=34

Dla nas jest idealny :wink:

• 3 months później...

Witam,

Szukam projektu domu, w którym dałoby się uwzględnić niezależną kawalerkę dla mojej mamy. Czy ktos jest albo był w takiej sytuacji? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi w tej kwestii. Domyślam się, że musi to byc projekt indywidualny. Jak szukać takiego projektu, na co zwracać uwagę?

mój jest za duży oddzielne 2 pokoje, kuchnia i łazienka, bo większa rodzinka.

Ale z powodzeniem można przerobić wiele projektów gotowych . Takich spotkałam dużo, ale były dla nas za małe. A półtora metra katalogów odałam w dobre ręce :(.

Pozdrawiam

Witam,

dziękuję Nefer za propozycję, ale już mamy fundamenty. Szukałam, szukałam i znalazłam taki, który satysfakcjionuje wszystkich. Wybraliśmy projekt tradycyjny, "rafa" z MTM Styl i dzisiaj właśnie pojawili się na budowie majstrzy. Od jutra praca pełną parą. :lol: Znaczy sezon się zaczyna!!!!

Pozdrawiam, Monika

Witam,

dziękuję Nefer za propozycję, ale już mamy fundamenty. Szukałam, szukałam i znalazłam taki, który satysfakcjionuje wszystkich. Wybraliśmy projekt tradycyjny, "rafa" z MTM Styl i dzisiaj właśnie pojawili się na budowie majstrzy. Od jutra praca pełną parą. :lol: Znaczy sezon się zaczyna!!!!

Pozdrawiam, Monika

Super - cieszę się i gratuluję - niebawem zamieszkacie u siebie :):) Zaraz obejrzę projekt, bo ciekawa jestem ogromnie :)

• 1 month później...

witam,

szukam projektu domu dwupokoleniowego dla rodziny ( młode małżeństwo + 2 dzieci) i ch rodziców, czyli razem dla 6 os, z takimi założeniami :

dom możliwie nieduży (parter +poddasze użytkowe)

garaż na 2 samochody (lub 2 osobne garaże) z wejściem do domu

dom składa się z dwóch niezależnych części, ale pod jednym dachem.

Jedna część domu większa, druga mniejsza. 2 osobne niezależne wejścia.

w mniejszej części salon z kominkiem, kuchnia, łazienka, sypialnia i pokój do pracy, taras zadaszony.

w większej części to samo + dodatkowe pokoje dla dzieci i może dodatkowe małe wc.

widziałem gdzieś bardzo fajny projekt, gdzie tarasy były z różnych stron domu tak, ze 2 rodziny mogły sobie w tym samym czasie zaprosić swoich znajomych i nie przeszkadzali sobie nawzajem :)

widzieliście może gdzieś takie projekty? lub takie które możnaby łatwo przerobić żeby spełniały powyższe kryteria?

wiem, że jest spore zapotrzebowanie na takie domy, ale gotowych projektów zbyt dużo nie można nigdzie znaleźć.

Pozdrawiam

ac