7point 15.11.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 WitamTutaj masz kilka z dwoma osobnymi wejściami:GL397 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-397,437,82,opis.htmlGL276 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-276,295,82,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 15.11.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Polecam z archonu dom w borowikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 15.11.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 W twoim projekcie jedno mieszkanie ma niecałe 48 metrów, a drugie 36 - to sa według mnie małe klitki Wieksze mieszkanie ma 93m2. Nie mówie ze musi to być ten konkretnie projekt, ale podoba mi sie układ pomieszczeń w nim. Nie chcialbym budować czegoś wiekszego niz około 150 -160 m2 razem. Jest tez wieksza wersja Ameli, która tez biore pod uwagę: http://pprojekt.pl/projekt376-amelia_iii,rzuty.html Murena byłaby ok ale jest troche za duza dla mnie i nie do końca podoba mi sie jej dworkowy styl. Ponadto dla mnie akurat skosy są ok i nie beda nam przeszkadzać. Co do ogrzewania to w Ameli jest pomieszczenie gospodarcze o pow. 5 m2 wiec z piecem nie bedzie problemu. Mam działke 23x36m narożnikową, wjazd moge mieć z dwóch stron. Pozdrawiam Mieszkanie na górze nie będzie zbyt funkcjonalne, w branży budowlanej taki dach nazywa się trumienką, bo na poddaszu są same skosy, trudno jest doświetlić i urządzić pomieszczenia i nie każdy dobrze się czuje w takim pomieszczeniu...może i ładnie wygląda z zewnątrz, ale użytkowo "jestem na nie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamso 16.11.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Polecam z archonu dom w borowikach fajny projekt choc troche za duzy dla mnie... Mi podoba sie z archonu tez dom w mniszkach : http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m42d27d5822cae Zmieniłbym dach na dwuspadowy i z dołożeniem garażu tez nie powinno być problemu Ciekawym projektem jest tez : PostWysłany: Czw, 15 Listopad 2007 09:07 Temat postu: Witam Tutaj masz kilka z dwoma osobnymi wejściami: GL397 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-397,437,82,opis.html Trzeba pomysleć o małych przeróbkach i może któryś z nich wybrać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 16.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 My mamy projekt Ameliia3 (167m2 bez garazu ).nam on sie podoba -fakt skosy są spore ale podniesiemy ciut ściane na górze,rezygnujemy też z łazienki do której wchodzi się z pokoju na rzecz garderoby.A i powiększamy garaz >Rezygnujemy też z wykuszu bo nie mieści się na działce.To tyle a budowe chcemy zacząć maj0-czerwiec W domach 2pokoleniowych jest raczej mały wytbór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 16.11.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 My ze względu na powierzchnie wybraliśmy projekthttp://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m45926dd875d8a i tak powiekszyliśmy go. Powstał dom dwurodzinny 210m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamso 16.11.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 My mamy projekt Ameliia3 (167m2 bez garazu ). nam on sie podoba -fakt skosy są spore ale podniesiemy ciut ściane na górze,rezygnujemy też z łazienki do której wchodzi się z pokoju na rzecz garderoby.A i powiększamy garaz > Amelia tez mi sie podoba Brakuje mi tam tylko małego pokoju-gabineciku na dole i garażu z wejsciem od środka z budynku? Jak Wy rozwiązaliście garaż w tym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 16.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Garaz powiekszamy do 24m2 i niestety nie ma wejscia do niego z domu !!! A tak w ogóle to jest ktos kto wybudował dom 2 pokolenoiwy !!!!Jakie ogrzewanie zastosoawaliście w takich domach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 21.11.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Garaz powiekszamy do 24m2 i niestety nie ma wejscia do niego z domu !!! A tak w ogóle to jest ktos kto wybudował dom 2 pokolenoiwy !!!! Jakie ogrzewanie zastosoawaliście w takich domach ??? wyjdź na stronę studio atrium i znajdź Koniczynkę. Tam tez są wypowiedzi ludzi, którzy buduja ten projekt. Moim zdaniem jest niezły i na 99% będę go budował tylko ja mam wjazd od południa i musze trochę zmienic okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 21.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ten tez jest fajny http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-397,437,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 22.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 My zdecydowaliśmy sie na teki projekt -jestesmy na etapie małych zmian a budowę chcemy zacząc w czerwcu http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=170&unset=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 26.11.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 My zdecydowaliśmy sie na teki projekt -jestesmy na etapie małych zmian a budowę chcemy zacząc w czerwcu http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=170&unset=2 Właśnie ostatnio badzo często wracamy do tego projektu. Powiedx jakie zmiany robicie????? I jesli masz kosztorys to bardzo prosze podaj mi eycenę. Bedę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaluchy 12.02.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 my mamy ogromny problem z wyborem projektu i raczej (na nieszczęście dla naszego portfela) skończy się na indywidualnym . Chcemy mieć góra 180 całość z garażem (garaż ok 18 m- w bryle domu przynajmniej częsciowo, małe mieszkanie 35-40 m z własną kuchnią, ale wejście jedno wspólne, jest naprawdę bardzo mały wybór w takich projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markbudowniczy 02.03.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam,rowniez jestem na etapie szukania projektu domu dwupokoleniowego.Interesuje mnie projekt,ktory bedzie pozwalal "nie zagladac" sobie do kuchni i lazienek,posiadal dwa salony i dla "mlodszego pokolenia" zapewnial odpowiednia ilosc pokoi dzieciecych.Juz wiem,ze nie latwo bedzie odszukac tani projekt gotowy,ale zastanawiam sie nad tym (dom nr 1 - 136,2 m2) http://www.centrumprojektow.poznan.pl/dwupokoleniowe.html Prosze o Wasze opinie i ewentualne alternatywne projekty,szukam niewielkiego - taniego domu,funkcjonalnego (dzialke mam spora - 16 arow,gorzej ze srodkami na budowe) Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 02.03.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam,rowniez jestem na etapie szukania projektu domu dwupokoleniowego. Interesuje mnie projekt,ktory bedzie pozwalal "nie zagladac" sobie do kuchni i lazienek,posiadal dwa salony i dla "mlodszego pokolenia" zapewnial odpowiednia ilosc pokoi dzieciecych.Juz wiem,ze nie latwo bedzie odszukac tani projekt gotowy,ale zastanawiam sie nad tym (dom nr 1 - 136,2 m2) http://www.centrumprojektow.poznan.pl/dwupokoleniowe.html Prosze o Wasze opinie i ewentualne alternatywne projekty,szukam niewielkiego - taniego domu,funkcjonalnego (dzialke mam spora - 16 arow,gorzej ze srodkami na budowe) Z gory dziekuje i pozdrawiam Myślałes o koniczynce ze studio atrium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markbudowniczy 02.03.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Nie przypadl mi do gustu ten projekt poniewaz: 1. dach wielospadowy = drogi (o ile sie nie myle) + jezeli tarfie na "fachowcow",to moga byc w przyszlosci problemy 2. powierzchniowo za duzy (nie stac mnie na taki dom,moglo by braknac na wykonczenie) 3. zeby dostac sie na gore musialbym defilowac przez salon drugiej rodziny (chyba,ze sie myle) Zdaje sobie sprawe,ze moje argumenty sa banalne ale tak postrzegam temat jako "poczatkuajcy budowalniec" Czytalem dzisiaj forum i wlosy sie jeza,gdy widze jak trudno o solidnych,sumiennych wykonawcow! Zaczynam sie zastanaiwac nad domem drewnianym z dwoch wzgledow,po pierwsze bede mial okolo 6-8 miesiecy na postawienie domu.Jak slysze to zbyt malo czasu by postawic murowany dom,ktory by wlasciwie dojrzal (wyschniecie wszytskich zapraw,klejow itp) Po drugie,widzialem oferty domow drewnianych + wykonanie prac od A do Z przez doswiadczone,wyspecjalizowane ekipy (obym sie nie mylil) Dysponuje budzetem w granicach 500-600 tys,myslalem ze to wystarczy na postawianie malego domu,teraz zdaje juz sobie sprawe,iz srodki finansowe to nie wszystko... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ja taki buduję Zależało mi na 2 stanowiskowym garażu, oddzielnym mieszkaniu na dole dla rodziców (i żadnych schodów) i oddzielnym wejściu. W dzienniku rzuty. A potem zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markbudowniczy 03.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dziekuje za projekt,ale 260m2 to dla mnie za duzo Czytam kolejne tematy i posty,to miejsce to skarbnica doswiadczen ludzi,ktorzy tak jak ja dzis,jakis czas temu nie mieli swiadomosci ile przeszkod stoi na drodze do wybudowania wlasnego domu. Lubie chlonac wiedze i jestem wytrwale dazaca do obranego celu osoba,wiec skacze na gleboka wode i cala naprzod! Mam nadzieje,ze niedlugo bede mogl opisac swoje zmagania,oraz odnajde pomocne dlonie Pozdrawiam wszytskich "budowlancow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaluchy 04.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ky zdecydowaliśmy się jedak na projekt indywidualny, bo żaden z gotowych (a można ich naliczyć na palcach obu rąk zaledwie) nie odpowiadał naszym "wymaganiom" i zwykle właśnie robią się to domy od 200m w zwyż, no i adaptacja gotowca kosztowałaby prawie tyle co indywidualny. Koszt takiego projektu wyliczyli nam na 7800 netto. Ale przeraził mnie markbudowniczy co do kosztów, wydawało mi się że taki dom można wybudować do 400 tyś spokojnie. A Ty mówisz że dysponujesz 500-600 i cię "nie stać"? Załamałam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 04.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 No, niestety ekipy budowlane ceny maja kosmiczne, materiały tez nie za tanie i jeszcze po drodze coś zawsze dodatkowo wypadnie i tak się uzbiera za dom 200m2 - z 750 tyś. Tak, tak. Myślę, że 3,5 TPLN/mkw można liczyc ale pewnie można tez trochę taniej. Jak zwykle zależy od metody. Wklej proszę zdjatka Twojej Mureny. Tez sie do niej przymierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts