karaluchy 05.03.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hm? To myslicie że nie mamy szansy na dom 140 m za 350 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaluchy 05.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 nie, nie działkę mamy- wiadomo to druga połowa kosztów, złotych klamek tez nie potrzebujemy no i mogę zrezygnować z basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 06.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 nie, nie działkę mamy- wiadomo to druga połowa kosztów, złotych klamek tez nie potrzebujemy no i mogę zrezygnować z basenu Nie uważam się za autorytet w tym temacie, bo jeszcze nie zacząłem ale wydaje mi się, że 350 może wystarczyc. Wszystko zależy od metody budowy i materiałów no i Waszego nadzoru i zaangazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaluchy 07.03.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 daliście mi chociaż światełko w tym ciemnym tunelu ale już widzę że w tym roku nie zaczniemy, narazie "tylko"-hihihi zakup działki, ale nie ma tego złego co by na lepsze nie wyszło Może w tzw międzyczasie sąsiedzi sięzaczną budować i będzie taniej i łątwiej z dozbrojeniem działki, bo narazie to mamy "działkę na polanie" , ale nazwa ulicy juz jest więc zawsze to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 10.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Chyba cię nie pocieszę Karaluchy . My też stawiamy Murenę po kilku zmianach i piwnicy pod "naszą częścią". Zaczęliśmy tynkowanie i 400 tys pooooszło. Budujemy w szczerym polu, więc nam dochodzą jeszcze koszty studni, szamba, hydroforu i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 10.03.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Chyba cię nie pocieszę Karaluchy . My też stawiamy Murenę po kilku zmianach i piwnicy pod "naszą częścią". Zaczęliśmy tynkowanie i 400 tys pooooszło. Budujemy w szczerym polu, więc nam dochodzą jeszcze koszty studni, szamba, hydroforu i takie tam... common nie odbieraj nadziei robisz piwniczkę, ciekawe co na dachu itp. Nadal twierdzę, że można taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamso 11.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nadal twierdzę, że można taniej też tak uważam, taki duzy koszt tłumaczy chyba tylko wykonywanie domu na gotowo przez jedną firmę, wtedy wiadomo za wszystko sie płaci ciesze sie że coraz wiecej osób szuka dwupokoleniowego domku, moze coś wymyslimy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 11.03.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 HejJa tez buduje dwupokoleniowy dom w borowikach. Powierzchnia w sumie 210m. Mysle ze 400 tys to trzeba miec. Taniej chyba sie nie da. My duzo robilismy sami. Wylewalismy fundamenty, mąż z tesciem stawiał parter, tata kładł elektryke, alarmy. Co sie dało to sami a mimo to kwota wyjdzie tez koło 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 11.03.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Gdzieś już widziałem takie wyliczenia i myślę, że niekoniecznie robiąc samemu można wyrobic się w 2,5 TPLN/mkw. Na to liczę ale przygotowuję się na 3 TPLN/mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teczowy 26.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A ja buduje dom "Murena" Obecnie odbywa się tynkowanie, wiec do końca jeszcze daleka droga. Trochę pozmieniałam w tym projekcie, bo nie chciałam żeby dom miał chrakter "dworkowy". Wiec wywaliłam wszystkie kolumny i daszki. Może później wkleje pare zdjęć.[/quot witam na frum bo to pierwszy moj post dotad tylko czytalem... witam karolino zastanawiam sie nad projektem "murena" i mam pytanie o zmiany jakich dokonalas czy sciany pozostaly takie jak w projekcie? co z pokryciem dachu? co zamiast kolumienek i ozdobek w okolicach wejsc? czy poddasze pozostawilas niezmienione? to na razie wszystko co przychodzi mi do glowy z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teczowy 27.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Chyba cię nie pocieszę Karaluchy . My też stawiamy Murenę po kilku zmianach i piwnicy pod "naszą częścią". Zaczęliśmy tynkowanie i 400 tys pooooszło. Budujemy w szczerym polu, więc nam dochodzą jeszcze koszty studni, szamba, hydroforu i takie tam... witaj mareba czy garaz masz w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 27.03.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Garaż będzie wolnostojący. Na razie jest w planach. W piwnicy jest kocioł, zasobnik na wodę i "królestwo" pana domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teczowy 27.03.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 szczegolnie to "krolestwo" urzeka mnie w piwnicach i jeszcze jedno pytanie. jakie byly koszty zmiany projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teczowy 30.03.2008 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 dziekuje i czekam na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 30.03.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 koszt zmian: 2000 PLN.My sporo zmieniliśmy na górze, tzn. zostały 3 pokoje i łazienka, ale zrobiliśmy murowane, a nie z kartongipsu, w związku z tym ściany na górze z grubsza pokrywają się z nośnymi na dole. Niestety kosztem łazienki:(, jakaś taka mała wyszła... Garderobę zostawiliśmy tylko w naszej sypialni. Trochę żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na dodatowe okno dachowe w pokoju z oknem w ścianie. Trzeba będzie go mocno oświetlać. Na dole w zasadzie bez zmian. doszły tylko drzwi wewnętrzne pomiędzy mieszkaniami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 06.06.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 My budujemy Dom w Mniszkach z Archonu. Przy szukaniu kierowaliśmy się: -żadnych schodów dla rodziców -w mieszkanku rodziców muszą być 2 pokoje -muszą być 2 osobne wejścia -najlepiej gdyby części rekreacyjne działek dało się "wydzielić" na dwie, więc osobne tarasy - gdy my będziemy przyjmować gości rodzice mogą chcieć odpocząć w ciszy - nie chcemy być od siebie zależni i dla siebie uciążliwi -dużo schowków w domu , bo dużo dzieci i w zwiazku z tym dużo "różności" do przechowywania W Mniszku znaleźliśmy wszystko czego szukamy. PO przeróbkach: -dach dwuspadowy -dobudowane ganki przed wejściem rodziców i naszym -większy pokój na poddaszu podzielony na 2 -wydzielenie garderoby w dużej sypialni Poniewaz ogrzewać mamy w planach eko-groszkiem i kotłownia będzie w wolnostojącym garażu powstała spiżarnia z miejscu planowanej kotłowni Jak sie będzie to wszystko użytkowac jeszcze nie wiemy, bo jesteśmy na etapie więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 15.06.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Kto szukał ten wie... Ciężko jest znaleźć ten idealny, zwłaszcza, gdy ma się większą niż przeciętna - rodzinę. Jaki dom wybrałeś??? Ja wybrałam MIRĘ, ale zmieniam odrobinę fundament (przesuwam klatkę schodową) i całą górę (dach, wysokość, ilość pokoi i w ogóle rozkład poddasza...). Jestem szczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 14.07.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 WITAM, MY RóWNIEż MIELISMY OGROMNY DYLEMAT W ZWIąZKU Z WYBOREM (ups.....caps mi sie włączył)........projektu. Chcielismy dom do 200 m2, z osobnymi wejściami, dla rodziców część bez dostępu do góry.No i udało się, po wielkich bojach w dniu dzisiejszym odebraliśmy pozwoenie na budowę domu Lilia II z pracowni Horyzontu. Po niewielkich zmianach, mamy to co chelieliśmy............. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 14.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 WITAM, MY RóWNIEż MIELISMY OGROMNY DYLEMAT W ZWIąZKU Z WYBOREM (ups.....caps mi sie włączył)........projektu. Chcielismy dom do 200 m2, z osobnymi wejściami, dla rodziców część bez dostępu do góry.No i udało się, po wielkich bojach w dniu dzisiejszym odebraliśmy pozwoenie na budowę domu Lilia II z pracowni Horyzontu. Po niewielkich zmianach, mamy to co chelieliśmy............. Pozdrawiam serdecznie Jak zorganizowaliście to drugie mieszkanie? i jakie zmianyw wprowadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 14.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 my ostatecznie budujemy LMP110 z pracowni Lipińskich http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts