sylwia13 21.08.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie, która grubość jest lepsza. Wykonawca kazał kupić nam piasek 0,4, a znowu ktoś inny powiedział, że bardzo dobry na podłogi jest piasek o,2. I teraz zastanawiam się który kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.08.2007 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.08.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ? Strajk wyszukliwarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 niegodzien jam odpowiadać nie pytany, ale grubsze frakcje bardziej nadają się do zasypki i zagęszczaniaoczywiście, jeżeli się mylę to przepraszam,naprawdę nie chciałbym nikogo narazić na traumę związaną ze złym wyborem, zasugerowanym postem tak plugawej osoby jak moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.08.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Mężowi też powiedziano, że grupszym się lepiej zagęszcza, bo się nie ciągnie przy rozprowadzaniu, ale kazał mi się popytać na forum. Bo znajomy teraz robił podłogi i używał pisku 0,2 i mówił że taki jest najlepszy. Wiec dlatego zadałam to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 21.08.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie, która grubość jest lepsza. Wykonawca kazał kupić nam piasek 0,4, a znowu ktoś inny powiedział, że bardzo dobry na podłogi jest piasek o,2. I teraz zastanawiam się który kupić. Mężowi też powiedziano, że grupszym się lepiej zagęszcza, bo się nie ciągnie przy rozprowadzaniu, ale kazał mi się popytać na forum. Bo znajomy teraz robił podłogi i używał pisku 0,2 i mówił że taki jest najlepszy. Wiec dlatego zadałam to pytanie. wydaje mi się, że powinnaś sprecyzować pytanie. co oznacza termin na podłogi: wypełnienie fundamentów pod chudziak czy może szlichta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.08.2007 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Chodzi o posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 21.08.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Chodzi o posadzki. Jej chyba chodzi o wylewki? Mąż będzie z tego robil taką betonową warstwę, czy to ma być pod spodem? Tak, sylwia13 pisze o wylewkach. Zagęszczenie oznacza, że będzie gęściejszy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ...Zagęszczenie oznacza, że będzie gęściejszy beton gęściejszy i grupszy ...Mężowi też powiedziano, że grupszym się lepiej zagęszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 21.08.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ja kupilem 0,2 i 0,4 i sypali pol na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.08.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 niegodzien jam odpowiadać nie pytany, ale grubsze frakcje bardziej nadają się do zasypki i zagęszczania oczywiście, jeżeli się mylę to przepraszam, naprawdę nie chciałbym nikogo narazić na traumę związaną ze złym wyborem, zasugerowanym postem tak plugawej osoby jak moja oby ci tak nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.08.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ale zamieszania narobiłam Czyli lepiej kupić 0,4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ale zamieszania narobiłam Czyli lepiej kupić 0,4? jest 3 mozliwości piasek potrzxebny Ci do zasypania fundamentów wewnątrz do wykonania tzw "ślepej" posadzki do wykonania jastrychu doputy dopuki się nie określisz dokładnie - trudno cokolwiek radzic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 21.08.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 piasek potrzxebny Ci do zasypania fundamentów wewnątrz do wykonania tzw "ślepej" posadzki do wykonania jastrychu doputy dopuki się nie określisz dokładnie - trudno cokolwiek radzic ...Brzoza, ja to rozgryzlam już: dziewczyna ma stan surowy zamknięty, teraz zalewa styropian. Sylwia, potem to już bedziecie plytki klaść i parkiety albo panele, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 21.08.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 na 100% diagnoza ze piasek do wylewek ;p popa3ta w dziennik budowy - chudziak wylany - tynki zrobione ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 szklanka literatka, theodolit - jesli tak twierdzicie ... w tym wypadku jestem za tym co napisał arkadiusja kupilem 0,2 i 0,4 i sypali pol na pol. /jesli nie ma innej opcji .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.08.2007 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Dzięki szklanka literatka,theodolitbrzoza - Tak, chodzi o pisaek do wylewek, potem płytki bedziemy kłaść. No dla mnie to "podłoga" jak wcześniej pisałam. Ale dzięki za wyrozumiałość. No to mówicie, że pół na pół. Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 21.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Tak ale nikt nie zauważył że nasz drogi Barbossa jest w prawdziwym dołku - trzeba by mu jakąś osobną "frakcję" przypisać/podać by Jego nastrój dźwignąć na normalny poziom...pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 22.08.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tak ale nikt nie zauważył że nasz drogi Barbossa jest w prawdziwym dołku pzdr. -romwis Ja zauwazylam i nawe go zagadnelam w jakims watku pytaniem, czy to mu tak zostanie... Nic nie rzekl, więc moze to jakis trwaly uszczerbek. Ale pięknie gada, jak z książeczki do nabożeństwa. Sylwia, ten piasek to spokojnie możesz grubszy brać, jak chce wykonawca. Jakość tej wylewki bardziej będzie od staranności wykonania zależeć, niż od frakcji piachu wink: To przy tynkach jest ważniejsze, ale na wylewki jaki chcesz czysty czysty piach i nie baw się w drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.08.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mąż już zamówił piasek 0,4 płukany ponoć bardzo dobry do podłogówik. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts